Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Győr-szigetiek programjai

A Győr-szigetiek Baráti Köre támogatásával a városrészben nemrég megalakult a Márvány Dalkör – számolt be lapunknak dr. Schmidt Péter, a baráti kör elnöke.
A dalkör Szarvas Lajosné és Széll Lászlóné vezetésével az országban több helyen, illetve a szlovákiai Galántán is fellépett már, legközelebb meghívásra Dunaszerdahelyre, a november 23-i nyugdíjas-kórusfesztiválra készülnek.
A baráti kör negyedik negyedéves programjai közül dr. Schmidt Péter kiemelte a tizenöt éve elhunyt dr. Schmidt Ferenc tiszteletére szervezett megemlékezést. November 7-én előbb a karmelita templom kriptájában, majd a szigeti Szent Rókus-templomban emlékeznek az egykori államügyészre, a Győri Katolikus Autonómia elnökére. A szentmisén dr. Szabó Zoltán egykori szigeti káplán mond szentbeszédet, Kocsis Andor pedig felolvassa Petőcz Miklós Jogászportré testközelből – dr. Schmidt Ferenc emlékére című költeményét.
November elsején csatlakoznak az egyházközség mindenszenteki ünnepségéhez a temetőben, délután 3 órakor indulnak az Akác téri millenniumi emlékmű elől.
November 10-én délután 3 órakor a Győr-szigeti Idősek Otthonában (Köztelek u.) M. Kiss Sándor történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője tart előadást 1956-ról Kinek a forradalma? címmel. Az értekezés előtt negyed órával egyszerre két ötvenhatos kiállítást is megnyitnak: Venesz László kutató korabeli fotóit, Szabady János helytörténész pedig dokumentumgyűjteményét tárja a látogatók elé.
A hagyományos mindenki karácsonya ünnepséget december 20–22. között tervezik megtartani, ilyenkor köszöntik és megajándékozzák a városrész idős lakosait.
Az elnök felhívta a figyelmet az idősek napközi otthonában jelenleg is megtekinthető, A győri zsinagóga múltja, jelene és jövője című fotókiállításra, Nagy István fényképészmester összeállításában. Tagdíjak, egyéb adminisztrációs ügyek rendezésére Kálinger József ügyvezető alelnök hívható a 96/321-515-ös számú telefonon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismert ember a legjobb reklám

Amikor Cserhalmi György megjelent a CIB Bank reklámjában tíz évvel ezelőtt, esztéták, filmkritikusok… Tovább olvasom