Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyönyörű mocsokságok

Az illegális bevándorló, Okwe nappal taxizik, éjszaka portás egy hotelben. Ugyanitt szobalány a török Senay, akinek lakásában Okwe napi néhány órára menedékre lel. A férfi és a nő alig ismerik egymást, mígnem egy éjszaka Okwe döbbenetes dologra bukkan az egyik hotelszobában...
rendező: Stephen Frears

forgatókönyvíró: Steve Knight
operatőr: Chris Menges
jelmeztervező: Odile Dicks-Mireaux
zene: Nathan Larson
látványtervező: Hugo Luczyc-Wyhowski
vágó: Mick Audsley

szereplő(k):
Audrey Tautou (Senay)
Chiwetel Ejiofor (Okwe)
Sergi Lopez (Sneaky)
Sophie Okonedo (Juliette)
Benedikt Wong (Guo Yi)
Zlatko Buric (Ivan)

A film sztorija

Stephen Frears, az Oscarra jelölt rendező (Svindlerek - Grifters, Veszedelmes viszonyok - Dangerous Liasions, Pop, csajok, satöbbi - High Fidelity) legújabb filmjének cselekménye a londoni alvilágban játszódik, ahol minden eladó, ha valaki hajlandó megadni az árat. A történet hőse egy fiatalember, Okwe (Chiwetel Ejiofor) és egy fiatal nő, Senay (Audrey Tautou), akik ugyanabban a szállodában dolgoznak, ám a hotel valójában csak álca különféle illegális cselekmények leplezésére. A két fiatal alig ismeri egymást, egészen addig, míg Okwe megdöbbentő felfedezést nem tesz. Alávaló főnöküknek hiába is szólnak, és a rendőrséghez sem fordulhatnak. Sőt: örülhetnek, ha élve megússzák a dolgot...www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Sőregi Melinda

"A film "valódi" angol szereplői egyedül a bevándorlási nyomozók. A
többiek mind "kívülről" jöttek. A "leosztás" szinte népmesei, hiszen csak jók és gonoszok vannak a történetben. A nyomozók aljasak és rossz indulatúak, a menedéket keresők viszont jobbára angyalok. Kivétel a szálloda igazgatója, aki mások szerveinek eladásából tartja fenn magát ill. Senay következő munkaadója, egy varrodát üzemeltető "alak", aki szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a lányt. A "legangyalabb" Okwe, aki szinte szétfeszül a jó érzésektől.

Sajnos éppen a hitelesség hiányzik ebből a filmből. Túlcsordul a romantika, amit az utolsó kép szerelmi vallomása is fűszerez. "I love you" - susogja egymásnak Okwe és Senay a londoni reptéren, amikor elválnak."
A teljes cikk

mozinet.hu - maktub

"A színésznő játszotta Senay egy meglehetősen háttérbeszorított karakter, akit egy kidolgozatlan szerelmi szállal próbálnak a cselekmény felénél a figyelem középpontjába állítani. Addig az alkotók inkább a valódi főszereplővel, Okweval törődnek, nem mintha túlzottan érdemes lenne. A rendező krimit igér, de elsősorban története drámai oldalát igyekszik kidomborítani fittyet hányva olyan apróságokra, mint a fordulatos cselekmény vagy a feszültség. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy már az első pillanatban rájöjjünk arra, ami hőseinknek egy egész órát vesz igénybe. Frears jól elvan azzal, hogy a bevándorlók megalázó helyzetén évődjön, de ettől filmje csak szenvedőssé válik. Csúcspontként egy kegyetlenül elnyújtott végjáték vár ránk, ami garantáltan túlfeszíti a húrt még a legtürelmesebb Audrey Tautou-rajongókkal szemben is."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolnak

labdarúgás

A Kapuvár a korábbi Magyar Kupa-találkozó miatt elmaradt mérkőzést… Tovább olvasom