Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Gyöngyöspata - Két nő összeverekedett a faluban

Mentőautóval szállítottak a hatvani kórház traumatológiai osztályára egy idős gyöngyöspatai nőt, akit a faluba vasárnap délután hazatérő egyik roma asszony ismeretlen okból megütött.


17.38 - Atrocitás történt a faluban, a sérültet mentő vitte el

Mentőautóval szállítottak a hatvani kórház traumatológiai osztályára egy idős gyöngyöspatai nőt, akit a faluba vasárnap délután hazatérő egyik roma asszony ismeretlen okból megütött - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A csillebérci táborból vasárnap 4 órakor érkezett vissza Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést.

A 267 nőt és gyermeket pénteken azt követően szállították el Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában április 22-e és 24-e között. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint vasárnap a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik felvették az adatait, majd elindultak a verekedő nő házához, hogy előállítsák. A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba.

Hazatértek - Fotó: MTI
Hazatértek - Fotó: MTI


16.18 - Gyöngyöspata - Visszaérkeztek a roma asszonyok és gyerekek

A csillebérci táborból vasárnap délután 4 órakor visszaérkezett Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést.

A csillebérci táborból vasárnap 4 órakor visszaérkezett Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést. A 267 nőt és gyermeket azt követően szállították el Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában április 22-e és 24-e között. A Véderő tagjait még pénteken előállította, illetve igazoltatta a rendőrség, ezt követően valamennyi "táborlakó" elhagyta a helyszínt.

14.04 - LMP: a kormány ne próbálja felelősségét áthárítani

Az LMP arra szólítja fel a kormányt és a kormányzati többséget, hogy a felelősségüket ne próbálják áthárítani az ellenzékre - mondta a Gyöngyöspata kapcsán elhangzott kormányzati nyilatkozatokra reagálva Schiffer András.

Az LMP frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek kijelentette, hogy a kabinet cserbenhagyta a vidéki Magyarországot, és "a közbiztonsági lufieregetés, a szegényellenes adópolitika, illetve a közmunkára és zöldberuházásokra beígért források drasztikus megvágása" is közrejátszik abban, hogy kilátástalan helyzet alakult ki több olyan régióban, amelyeket "már az elmúlt évek kormányzati politikája is sújtott". Felhívta a figyelmet arra, hogy Gyöngyöspatán is hosszú idő telt el, mire a rendőrség illetve a kormány reagált volna és "utána mesterséges módon próbálják az ellenzékre áthárítani a felelősséget". Leszögezte: az LMP visszautasítja "az alamuszi gyanúsítgatást".

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "az egész ország tanúja annak az aljas és szégyenteljes politikai kultúrának" amit a Jobbik, az MSZP és az LMP folytat. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint az ellenzéki pártok bebizonyították, hogy politikai érdekből képesek emberek és települések életét tönkretenni, mesterségesen feszültséget kelteni romák és nem romák között és erre még a vöröskeresztet is képesek felhasználni.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szombati közleményében azt írta: a magyar vidék súlyos szociális helyzetének következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak. A tárca szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is. Schiffer András elismerte, hogy a romáknak segélycsomagokat szállító és a hétvégi elköltöztetést felügyelő Richard Field valóban támogatta az LMP választási kampányát, de mint mondta, pártjuk képviselői az elmúlt napokban nem voltak jelen a településen és az amerikai-magyar üzletemberrel jó ideje semmilyen kapcsolatuk nincsen.

Szavai szerint azzal ő maga is számolt, hogy a kuruc.info ki fogja használni velük szemben azt a tényt, hogy Richard Field a támogatójuk volt, de azt nem gondolta, hogy "a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), illetve Kocsis Máté a kuruc.info szintjére süllyed".Erkölcstelennek tartja összemosni az állam erőszak-monopóliumát megkérdőjelező,erőszakkal fenyegető csoportokat azokkal, akik bármilyen módon szolidaritást vállalnak a fenyegetett polgárokkal.

A frakcióvezető azt mondta: nem akarja minősíteni, hogy Richard Field helyesen cselekedett-e, de a roma családok hétvégi elköltöztetését egy kétségbeesett akciónak nevezte. Ebben a kétségbeesésben szerepet tulajdonított a rendőrség tétlenkedésének is. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok rendőrségi lépéseit viszont ők is helyeslik, azzal együtt, hogy véleményük szerint a rendfenntartóknak korábban és hatékonyabban kellett volna fellépniük a másoknak fenyegetést jelentő paramilitáris szervezetekkel szemben. Ugyanakkor a feszült helyzetben rendkívül kártékony és felelőtlen magatartás a hisztériakeltés, a polgárháborús helyzet vizionálása, a Biztonsági Tanács emlegetése - tette hozzá. Schiffer András elmondta: kedden várhatóan egy javaslatcsomagot nyújtanak be az Országgyűlésnek. olyan módosításokkal, amelyek egyértelművé tennék, hogy a rendőrségnek joga van a csoportosan elkövetett erőszakos cselekmények megelőzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság a fővárosban - Megöltek egy idős nőt

A helyszíni szemle és az elsődleges orvosi vélemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy az… Tovább olvasom