Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Gyöngyösi főiskola - tízmilliós könyvtárfejlesztés

Az Európai Unió támogatásával megújult a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola könyvtára, a tízmillió forintból megvalósult fejlesztés során korszerűsítették a számítógépparkot, digitalizálták a könyvtárban őrzött dokumentumokat, illetve a fogyatékkal élők számára akadálymentessé tették a közlekedő utakat - tájékoztatta az intézmény sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

Lakatos Márk közlése szerint a hétfőn átadott beruházás megvalósítására a Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében nyílt lehetőség. A fejlesztés célja, hogy a diákok minél szélesebb köre férhessen hozzá a kibővített hazai és nemzetközi szakirodalomhoz, információs bázisokhoz, illetve elősegítsék a későbbi munkájukhoz elengedhetetlen szakmai, vezetői és etikai ismeretek elsajátítását.

A könyvtári fejlesztések az úgynevezett Tudásexpó-expressz elnevezésű pályázat részeként valósulhattak meg. A csaknem tízmillió forintos támogatás nyomán immár huszonhét korszerű személyi számítógépet használhatnak a könyvtárban a hallgatók.

A meglévő HUNTÉKA integrált könyvtári rendszer egy új modullal, az úgynevezett JaDoX digitalizáló modullal bővült, amely teljes körű segítséget nyújt a digitalizált dokumentumok feldolgozásához, megjelenítéséhez, tárolásához és visszakereséséhez, elektronikus úton - közölte Lakatos Márk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat a kulturális örökségvédelemért Szabolcsban

Európai uniós forrásból csaknem 150 millió forintot fordíthat kulturális örökségvédelemre a… Tovább olvasom