Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Gyöngyös függők

Nemcsak a karácsonyfán, hanem a lakás bármely pontján jól mutatnak ezek az ezüstös, csillogó díszek.

Hozzávalók: kb. 1 mm vastag, ezüstszínű drót, vékony ezüstdrót, seprűnyél vagy más hengeres rúd, nagyobb üveggyöngyök, széles organza szalag

Elkészítés:

1. függő: egy ceruzát körbetekerve a dróttal alakítsuk ki a dísz akasztóját. Ezután egy seprűnyél vagy más hengeres tárgy segítségével formázzuk meg a spirál többi részét. A végén ismét ceruzára tekerve fejezzük be. A gyöngyöket egyenként, egy kis darab vékony ezüsdrótra felfűzve aggassuk a spirál tetszőleges pontjaira. Végül fűzzük az organzaszalagot az akasztóba. Készíthetjük úgy is, hogy nem vékony dróttal erősítjük fel a gyöngyöket, hanem hajlítás közben, közvetlenül a drótra fűzzük fel őket.  

MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSTIPP! >>

2. függő: a drót legvégét hajtsuk vissza, majd fűzzünk rá egy nagyméretű, színes, csillogó üveggyöngyöt. Óvatosan tekerjük, "gombolygassuk" fel a drótot, mintha fonal lenne, úgy, hogy látszódjon a gombolyag közepében rejtőző gyöngy. Végül a drót végét visszahajtva készítsünk akasztót a függőnek és fűzzünk bele organzaszalagot! Készíthetjük úgy is, hogy nem a tekercs közepébe helyezzük a gyöngyöt, hanem gombolygatás közben, véletlenszerűen fűzünk a drótra kisebb gyöngyöket. A gombolyag közepébe gyöngy helyett gömbölyded, színes üveggolyót is helyezhetünk.

3. függő: formázzunk csigavonalat a drótból, a végén hajlítsunk neki akasztót és fűzzünk az akasztóba organzaszalagot. Vékony ezüstdróttal erősítsünk egy nagyméretű, színes üveggyöngyöt a spirál aljára. 

TIPP: a legcsillogóbb hatást a sokszögletű, csiszolt műanyag- vagy üveggyöngyök adják, ezek sok színben kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kortárs költészet győri ünnepe

A megyei irodalmi hét zárórendezvényén először a közvetítők, a médiumok vehették át kitüntetést. Tovább olvasom