Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyógyszertámogatás

Bizonyos gyógyszerekhez továbbra is ingyenesen lehet hozzájutni, más esetekben január 16-tól változik a készítmények ára – mondta tegnap Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Közlése szerint tizenkét betegségcsoport esetében továbbra is ingyenesek maradnak bizonyos gyógyszerek. Horváth Ágnes elmondta azt is, ha valaki a betegségére szedett drágább gyógyszer helyett ugyanolyan hatóanyagot tartalmazó, de úgynevezett generikus gyógyszert választ, olcsóbban juthat a készítményhez.

Mikola az egészségügyről

Mikola István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint januártól átlagosan havi 40–80 ezer forinttal csökken a háziorvosi praxisok bevétele az amortizációs támogatás megszüntetése és a csökkenő kártyapénz miatt. A képviselő szerint az említett hiány nagy terhet jelent a háziorvosok számára. Mikola István a gyógyszerárakkal kapcsolatban elmondta: értékelése szerint évi 40–45 milliárd forint terhet jelent a lakosság számára a vényre és vény nélkül kapható gyógykészítmények átszervezése.

Az esélyegyenlőségről

Az esélyegyenlőség kérdését tekintve van olyan terület, ahol Magyarország előbbre jár, mint az

Európai Unió – mondta Fogarasiné Deák Valéria, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának szocialista alelnöke tegnap. Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint viszont az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény sem szellemében, sem betűjében nem felel meg az EU irányelveinek.

A foglalkoztatásról

Magyarországon 2006 szeptembere és novembere között a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 3.959.000 volt a foglalkoztatottak és 4.280.000 a gazdaságilag aktívak száma – közölte Danks Emese kormányszóvivő. Mint mondta, a foglalkoztatási arány 51,3 százalék volt, ez 2004 januárja óta a legmagasabb. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Hóhér”: német ellenfél

A Pro-Box Promotion január 20-án, Pápán rendezi bemutatkozó gáláját, melynek programjában a veretlen… Tovább olvasom