Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Gyógyszerhiány fenyeget: csak akkor kap a kórház, ha fizet

Megindult a dominóhatás a gyógyszerellátásban, a patikák mellett eladósodtak a nagykereskedők is, így már csak fizetés ellenében szállítanak a kórházaknak.
Megindult a dominóhatás a gyógyszerellátásban, a patikák mellett eladósodtak a nagykereskedők is, így már csak fizetés ellenében szállítanak a kórházaknak - írja a csütörtöki Világgazdaság.

A biztonságos betegellátás érdekében a gyógyszerkassza 83 milliárdos lefaragása miatti árrés kiesést a kis- és nagykereskedőknek is vissza kellene pótolni.

A lap szerint drámai helyzet alakulhat ki a betegek gyógyszerellátásában. Sok patika – elsősorban a drága készítményeknél – egyik napról a másikra képes csak megrendelni az aktuálisan szükséges orvosságot a nagykereskedőktől, így a betegnek többször is vissza kell mennie a patikába. A lapnak Feller Antal, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének alelnöke egyebek között a patikák alulfinanszírozottságát sorolta azon okok közé, amelyek miatt nem tudnak készletezni, így a nagykereskedőknek naponta akár többször is, rövid határidővel kell szállítani a betegek számára megrendelt gyógyszereket.

Tavaly a nagykereskedők évi 9-10 milliárd forint utólagos árengedményt nyújtottak a patikák számára, ami tetemes összeg, hiszen a 2400 gyógyszertár adózott eredménye mindössze 7,9 milliárd forint volt. Mára azonban nagykereskedelem kritikus helyzetbe került, hiszen a patikák kintlévősége 70 milliárd felett van, ebből a lejárt számlák összege 18 milliárd. Tetézi a terheket, hogy az alulfinanszírozott kórházaknál is 10-12 milliárdra nőtt a lejárt gyógyszeradósság állomány.

Olvasóink írták

 • 7. load 2011. november 12. 19:42
  „6. rommel
  "KÉRDEZZÜK MEG A SZOCIALISTÁKAT HOVA LETT !!!"
  Miután a kormány 300 milliárdot kivett az egészságügyi kasszából, a kemoterápiára várókat piszokul nem édekli, hogy a szocialisták mit mondanak.
  Tábornokom, el kellene érkezned a mába!”
 • 6. rommel 2011. november 10. 21:33
  „NINCS PÉNZ !
  KÉRDEZZÜK MEG A SZOCIALISTÁKAT HOVA LETT !!!
  16 000 MILLIÁRD FORINT ELTŰNT !!!
  HOVA LETT MSZP ???”
 • 5. pamutzokni 2011. november 10. 19:46
  „Én se tudom minek fizetek TB-t. Kaptam beutalót, 3 hét múlva mehetek vizsgálatra. Segond hogy addig naponta fulladok. Fogtam magam, gugli ezerrel, szereztem feketén Ventolint a fulladásra, plusz egy másik gyógyszer receptjét, ami a neten található leírás szerint nekem jó lesz. Egy hete már rendesen működöm. Felállítottam a diagnózisomat és megkerestem hozzá a gyógyszereket. Kérem a tb-t, nekem fizessen az ellátásomért. Köszönöm.(igaz lehet nagyobb kárt okozok magamnak ezzel a leendő mellékhatások miatt, de legalább tudok dolgozni és így megtartottam a munkahelyem).”
 • 4. astra1 2011. november 10. 17:29
  „Majd ha lesz ellátás lesz TB fizetés is. Ez meg a nép törvénye.”
 • 3. zorbas10 2011. november 10. 16:23
  „Lehet,hogy nem is baj ha a sok szemetet nem kapják meg a betegek!”
 • 2. nightfall 2011. november 10. 15:48
  „Nesze nektek 2/3. Addíg míg ezek kormányon vannak, Lesz Luxus AUDI, 750 ezres fizetés mindnek, Tablet PC. A pórnép meg dögöljön meg, hiába fizeti az adót, a TB-t.”
 • 1. azmiaz 2011. november 10. 14:33
  „Mi kell még a népnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek a Skandináv lottó nyerőszámai!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 9-én megtartott 45. heti Skandináv lottó… Tovább olvasom