Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Gyilkossággal végződött a rémálom

Fejszével és kalapáccsal végzett egy spanyol férfi a feleségével és annak édesanyjával, valamint megsebesítette két gyermekét, mert azt álmodta, hogy rokonai struccok, akik rá akarnak támadni.
Az 53 éves férfit nem kizárt, hogy felmentik, ám tíz év gyógykezelésre kötelezik hat évvel a bűntény elkövetése után. Egyszer már felfüggesztették ügyét, mert újabb bizonyítékokat kért a bíróság mentális zavaráról.

Az állítólag paraszomniás, vagyis alvás alatti mozgásjelenségekkel járó rendellenességektől szenvedő vádlott otthonukban arra ébredt az egyik hajnalon, hogy agresszív struccok támadták meg. Felkelt, kezébe fogott egy fejszét és egy kalapácsot, és védekezni kezdett. 46 éves feleségét azonnal megölte, 68 éves anyósa másnap a kórházban halt meg. 16 és 19 éves gyermekeik több súlyos sérülést, koponyazúzódást szenvedtek, de végül fiának sikerült kicsavarnia apja kezéből a gyilkos szerszámokat.

A férfi ezután öngyilkos akart lenni, ezért kiugrott első emeleti ablakukból, és egy ott parkoló kocsira zuhant. Bár büntetőjogi felelőssége alól valószínűleg felmentik, kártalanításra kötelezhetik. Az ügyész 98 ezer euróra büntetné, mellyel a családjának okozott morális károkat kellene megtérítenie. A parkoló autó tulajdonosa pedig 438,7 euróra tart igényt, ennyi volt ugyanis a jármű javíttatási költsége.

Spicy Press

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laurencz László:

– Becsülettel helytálltunk, minden dicséretet megérdemel a csapat. Tovább olvasom