Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Gyilkosság a fővárosban - Megöltek egy idős nőt

A helyszíni szemle és az elsődleges orvosi vélemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy az idős hölgy bűncselekmény áldozata lett.

Megöltek egy idős nőt Budapesten a IX. kerületi Ernő utcában, holttestét egy hozzátartozója fedezte fel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján.

Az MTI úgy tudja, hogy a holttestre az áldozat fia talált rá. A rendőrség közleménye szerint a lefolytatott helyszíni szemle és az elsődleges orvosi vélemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy az idős hölgy bűncselekmény áldozata lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást és nagy erőkkel megkezdte az elkövető felkutatását.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. vonLichthauser 2011. április 27. 18:23
  „A Gyöngyöspatai cirkuszhoz nem lehet hozzászólni - micsoda egy gyáva ujság.
  Azt irja ez is, hogy többszáz rendőr van Gyöngyöspatán.
  Hogy lehet az mégis, hogy egy nyolcvan fős cigánybanda véresre ver magyarokat - mit csináltak a rendőrök addig. Kávéztak a vajda házában?
  Ja, hogy a rendőrök azt bilincselték meg aki a háza előtt tomboló cigányokról értesitette a rendőrséget? Akkor ki is a fasiszta?

  Amig a polgárőrök, vagy a Véderő ott volt a faluban addig nyugalom volt. Most, hogy többszáz rendőr van ott felborul a nyugalom?

  Meddig tiltják le a Gyöngyöspatai témát az ujságok forumáról? Azt hiszik a laptulajdonosok, hogy a magyar az teljesen hülye és tudatlan?”
 • 34. Dirac 2011. április 25. 16:49
  „33. vonLichthauser 2011.04.25. 16:19

  "Irracionális a világlátása - ámbáz az mindennapi tényeken alapul."

  Szerencse a szerencsétlenségben, hogy már egyre több az olyan ember, akiknek az irracionális világlátása messzemenően túlhaladja a hazugsággyárban összeeszkábált (és nem mellesleg politikai pártutasításra készített) rendőrségi statisztikát, illetve a liberális szócsőként használt szociológiai könyvekben leírt fantáziavilágot. Látszik, hogy akik még nem érték el ezt a szintet, azok milyen jéghideg, hivatali, érzelemmentes stílusban próbálják másokkal is elhitetni, lenyeletni a sokszor teljesen értelmetlen és logikátlan "mondanivalót".”
 • 33. vonLichthauser 2011. április 25. 16:19
  „De ez összességében ez csak irracionális pszichózis.- ezt irja Ovinkor
  Ja, ez az irracionális pszchosis tartja rettegésben fél Magyarországot, attól félve -irracionálisan jóllehet -, hogy barbár bandák székhez kötözik őket, húsukból darabokat vágnak ki még élve, fejüket bakkancsos lábbal rugdossák, és még attól is tartanak - józan ésszel nem magyarázható módon - hogy 76 évesen megerőszakolják őket csoportosan hogy aztán komótosan eltürjék a lábukat.
  Igen Ovinkor, ilyen látod a magyar.
  Irracionális a világlátása - ámbáz az mindennapi tényeken alapul.

  Nem tagadom Ovinkor, még én is szörnyű terrorként látom a viszonylag alacsony számú emberölést, de most már tudom tőled, hogy ez biza nem más összességében mint irracionális psychozis.”
 • 32. Dirac 2011. április 25. 11:48
  „31. Ovinkor 2011.04.25. 11:21

  "Csak a személyemet támadták."

  Ez csak irracionális pszichózis.”
 • 31. Ovinkor 2011. április 25. 11:21
  „Dirac 2011.04.25. 11:03
  A rendőrség hivatalos statisztikáira hivatkozom. A minősítésed pedig nem érdekel.

  Leírtam a statisztika lehetséges hibáit, de nem fogok egy olyan adatsort megkérdőjelezni (emberölések száma), amely - ismerve a rendőrségi statisztikai bejelentés menetét - nem, vagy elenyésző mértékben tartalmazhat pontatlanságot. Az itt lévők semmilyen alternatív adattal nem cáfolták az általam hivatkozott fontos adatot, miszerint 1999 és 2009 között radikálisan csökkent az emberölések száma. Csak a személyemet támadták.”
 • 30. Ovinkor 2011. április 25. 10:54
  „drKotász 2011.04.25. 10:52
  Nekem úgy tűnik, hogy inkább lecsapsz rá, nem érzem őszintének az elkeseredettséget.”
 • 29. drKotász 2011. április 25. 10:52
  „27. Ovinkor
  Hála isten nincs személyes benyomásom ilyen ügyben, de mégis nagyon elkeserítenek az ilyen dolgok. Ez a különbség kettőnk közt.”
 • 28. drKotász 2011. április 25. 10:49
  „Megöltek egy idős nőt a IX. kerületben

  MTI

  2011. április 24., vasárnap 17:19

  A nő holttestét a fia fedezte fel Budapesten, a IX. kerületi Ernő utcában, közölte a BRFK a honlapján. A rendőrség szerint a helyszíni szemle és az elsődleges orvosi vélemény alapján egyértelműen megállapítható, hogy az idős hölgy bűncselekmény áldozata lett, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt eljárást indított és nagy erőkkel megkezdte az elkövető felkutatását.”
 • 27. Ovinkor 2011. április 25. 10:44
  „drKotász 2011.04.25. 10:19
  Ennek a felvetésnek nincs értelme. Társadalmi kérdésekről az ember nem a személyes benyomásai alapján vitatkozik.

  GabeszI 2011.04.25. 10:24
  Romák által is lakott közegben nőttem fel a Kádár-rendszerben (nem akarok tromfolni, ez az igazság, a 30 ált. isk. osztálytársamból kb. 5 volt a roma), voltak konfliktusok, de nem volt vészes. Volt olyan, akiből bűnöző lett, volt olyan akiből biztonsági őr. (Tök komolyan.) Mindez azonban nem számít. Nem a személyes benyomások számítanak. Egyébként meggyőződésem, hogy a falvakban nem az együttélés - mert az nincs - hanem az elkülönülés a fő konfliktusforrás (a nyomor, a szegénység, a kilátástalanság mellett). Nagyvárosokban sincs baj, ha a két népcsoport keverten él.

  Papa egyébként a régi rendszerben nem töltött be jó állást, ráadásul már akkor is nyugdíjas volt, és a nappalinkban - nem volt, csak két apró szobánk - nem nagyon emlékszem újságra.

  Én egy gyilkosság kapcsán pusztán azzal vitatkozom, hogy szörnyű lenne az emberölési helyzetkép. A kisebb lopások, rablások alakulása eltérhet a statisztikától, az emberölések száma józanul gondolkodó ember számára nem. Egy gyilkossági ügy kapcsán talán lehet erről beszélni. Az ellenérvek viszont hiányoznak. Amiket rám vetítetek, nem állja meg a helyét.”
 • 26. Ovinkor 2011. április 25. 10:30
  „reszegenisjozan 2011.04.25. 08:32
  A legnagyobb hangulatkeltés azokban az években folyt Magyarországon, amikor a gyilkosságok száma meredeken visszaesett. Itt összetett politikai és újságírói játszmáról van szó.

  Semmit nem várok el, csak a gondolat apró morzsáit. Nem írtam semmit arról, hogy kit kell szeretni. Egyszerűen nem érdekel, hogy ki kit szeret. Amit a számba adsz, az tőlem nem hangzott el.

  Mindenesetre egymillió romát néhány tucat gyilkos miatt nem lehet legyilkosozni. Ha egy évtizede meredeken csökken az emberölések száma, a romák száma pedig nő (és ez a két adat biztos, bár a roma népesség növekedési üteme is csökken), akkor pláne nem. Különösen mert pont ez az a bűncselekményfajta, ahol a kriminológusok szerint nagyjából olyan az arányuk, mint a többségi lakosságnak. A csökkenés oka egyébként a magas felderítettség. ( Ez a többi bűncselekményfajtánál nem jellemző.)

  Még a viszonylag alacsony számú emberölést is lehet szörnyű terrorként láttatni. De ez összességében ez csak irracionális pszichózis.”
 • 25. GabeszI 2011. április 25. 10:24
  „Kedves Ovinkor Te valószínűleg burokban nőttél fel és feltételezem, hogy egyik nagyvárosunkban laksz. Cigányt nem hiszem, hogy láttál. Papa a régi rendszerben valószínűleg jó állást töltött be és a nappalitokban a Népszabadság volt a napi olvasnivaló. Látszik, hogy tanult intelligens ember vagy, de a realitásokhoz sajnos nincs sok közöd.
  A konfliktusban lehet, hogy a parlamenti pártok is érdekeltek. Valószínűleg igazad van. Az igazi érdekeltek azonban az ott lakók. Az idős emberek, akiket a cigánygyerekek elküldenek melegebb éghajlatra, leköpködnek, kirabolnak, meglopnak, terrorizálnak. El tudod Te képzelni, hogy miképp lehet így élni? Féltél már romáktól? Gyerekkoromban öten vettek körbe kötelet dobtak a nyakamba, azzal húztak ide-oda és elvették a pénzemet, majd röhögve odébbálltak.
  Ellopták a biciklimet, úgy, hogy levertek róla, 14 éves voltam. Vannak élményeim velük kapcsolatban.”
 • 24. drKotász 2011. április 25. 10:19
  „20. Ovinkor
  Kíváncsi lennék milyen statisztikával jönnél ha megölnék ezek a szüleidet.”
 • 23. Powerarc 2011. április 25. 10:04
  „"Gyöngyöspata - Két nő összeverekedett a faluban"

  "Mentőautóval szállítottak a hatvani kórház traumatológiai osztályára egy idős gyöngyöspatai nőt, akit a faluba vasárnap délután hazatérő egyik roma asszony ismeretlen okból megütött."

  Ha két ember összeverekedik, akkor ugye egymást ütik. De egy esetleges szóváltás után valaki megüti a másikat, aki mondjuk elég idős is, az nem verekedés! Így félrevezető a cím!!!”
 • 22. reszegenisjozan 2011. április 25. 08:32
  „20. Ovinkor

  Tudjuk, hogy a megélhetési bűnözést el kell fogadnunk. Nézzünk a statisztika mögé! Kit és hogyan ölnek meg?????? Na, és KIK????
  Csak az elmúlt 1 év áldozatait nézzük!!!! Miért kellett meghalniuk???? Mert tizenéves suhanc cigányok elvittek 3 ezer, 5 ezer forintot, 2 kg fagyasztott húst, stb, stb.
  És itt a lényeg. Nem azért ölnek meg, mert gazdag vállalkozó vagy, mert súlyosan sértesz érdekeket, mert sok haragosod van, hanem azért mert felnőtt és felnő egy olyan generáció, akinek semmi sem érték, nincs példa előtte, tudja, hogy neki JOGAI vannak...
  Tudod, ha az USA-ban naponta megölnek 10 embert, akkor csak érdekesnek tartjuk. Ha a maffia Magyarországon gazdag vállalkozókat, haragosokat gyilkol, akkor szörnyülködünk. De ha a semmiért, senki suhancok által bármikor megölhetik a tiszteletre méltó, full szegény szüleinket, nagyszüleinket, akár évente "csak" kettőt is, akkor kinyílik az a nem létező bicskánk. Ilyen sunacokkal tele van Győr is. A maffiozókat, bérgyilkosokat nem lehet felismerni. A suhancok meg Győrben is virítanak pl a Meki előtt. Köpködnek, hangoskodnak, a szemetet a pad alá dobják, ha csak rájuk nézel beszólnak. De te azt várod, hogy szeressük őket, és nézzük el az egyre TÖBB gyilkosságukat, mert amúgy a statisztika javulást mutat gyilkosság tekintetében...”
 • 21. okostojas007 2011. április 25. 07:22
  „húsz gyilkosság.....folyna a rettegés..
  szerintem még egy is sok .....
  pláne az áldozatnak és hozzátartozóinak...”
 • 20. Ovinkor 2011. április 25. 01:46
  „reszegenisjozan 2011.04.25. 01:33
  Ez valószínűleg a kiugróan rossz pécsi statisztika. Az országos is romlott valamelyest, de hivatalos összesítés még nincs, vagy csak én nem ismerem. Még így is viszonylag alacsony érték lesz.”
 • 19. Ovinkor 2011. április 25. 01:43
  „17. reszegenisjozan 2011.04.25. 01:27
  Az emberölések számánál egy évre elenyésző számú tévedés eshet (későbbi évben derül ki), a magyar bűnügyi statisztika ebben az egyben egészen biztosan pontos. Az alacsony esetszám miatt minden eset nyomon követhető a statisztikából, és az emberölések a sajtóban is nagy publicitást kapnak. Teljesen értelmetlen az emberölések számában kételkedni.

  Én erről az ügyről beszélek.

  A gyöngyöspatai esetről úgy gondolom, hogy az összes parlamenti párt eltérő okokból egyben érdekelt: a konfliktus elmélyítésében. Nagyon elkeserítő, hogy mindenki bedől valamelyiknek.

  Eközben a helyzet nem bűnügyi szempontból súlyos, hanem szociálisból, amelyről az érintettek igazán csak kis részben tehetnek. Arra viszont EGYIKNEK sincs reális megoldási terve. Ezért jó nekik a polgárháborús pszichózis. Ahogy elnézem, partnerek vagytok ehhez. (Pontosabban: áldozatok.)”
 • 18. reszegenisjozan 2011. április 25. 01:33
  „"A jelentésből kiolvasható, hogy drasztikusan emelkedett az emberölések száma, 2010-ben tizenegy embert gyilkoltak meg, ami ötszöröse a 2009-es adatoknak."

  Minden statisztika olyan, amilyennek megrendelői szeretnék beállítani.”
 • 17. reszegenisjozan 2011. április 25. 01:27
  „16. Ovinkor 2011.04.25. 00:27
  Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam.
  A csillebérci ingyenes üdülés el kapcsolatban is az a véleményed, hogy felesleges hisztéria?
  Vagy csak ha cigány öl magyart, akkor kell kussolni????”
 • 16. Ovinkor 2011. április 25. 00:27
  „1999 és 2009 között a bűncselekmények száma jelentősen csökkent Magyarországon minden kategóriában, miközben a roma népesség aránya jelentősen nőtt.

  A vagyon elleni bűncselekmények egy részét ugyan nem jelentik be, de 1999-ben sem volt ez másképp.

  Mivel emberölésről van szó (itt mérhető látencia nincs, legfeljebb évi 1-2 eset nem derül ki, vagy áthúzódik más évre): 1999-ben 250, 2009-ben 138 emberölés történt, ennél kevesebb lakosságarányosan csak a ´60-as évek közepén, se előtte, se utána nem voltak ilyen alacsony számok. A 2010-es adatokat még nem tették közzé, úgy tudom, valamelyest romlottak. De az emberölések számát tekintve a harangok félreverése teljesen alaptalan. Lehet uszítani mutogatni irányokba, Fideszre, MSZP-re, romákra, bárkire, de 138 gyilkosság - miközben alacsony szám - bemutatható egy folyamatos rémtörténetként is, pedig a tendencia egyértelműen pozitív. Ezen el kellene gondolkodni. Ha húsz gyilkosság történne az országban, s mi lennénk a világ messze legbiztonságosabb helye, a mostani közhangulatban akkor is folyna a rettegés.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a torlódás a záhonyi határállomáson

Már nem kell várakozniuk az Ukrajnába tartó kamionoknak a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen,… Tovább olvasom