Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyilkos rablóbanda ügyében nyomoz az NNI

Idősekre szakosodott, brutális rablóbandát leplezett le a rendőrség. A banda tagjai főként az M3-as autópálya vonalán követtek el bűncselekményeket: áldozataikat bántalmazták, megkötözték és magukra hagyták, ketten közülük meg is haltak - ismertette Szőke Tamás őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda különleges ügyek osztályának helyettes vezetője pénteken újságírók előtt.

A rablóbanda számlájára tizenkét bűncselekmény írnak, de további hasonló eseteket is vizsgál a rendőrség. A hét gyanúsított közül egy jogerős szabadságvesztését tölti, öten előzetes letartóztatásban vannak, egy pedig házi őrizetben.

A rablók - akik egy borsodi faluból származnak, és rokoni szálak kötik őket össze - általában a késő esti, kora hajnali órákban törték rá az ajtót a lomtalanítások során kifigyelt áldozatokra Budapest sztráda melletti kerületeiben, valamint több megyében. Az első bűncselekményt 2008 szeptemberében a XVIII. kerületében követték el, és 2009 áprilisáig folytatták a rablássorozatot. Az ügyben összesen huszonegy idős sértett van. Áldozataikat indokolatlanul súlyosan bántalmazták, esetenként véresre verték őket. Két esetben emberölési kísérlettel gyanúsítják a banda tagjait, mivel annyira súlyos sérüléseket okoztak áldozataiknak. Az időseknek - akiknek a többsége egyedül élt - gyakran órákat kellett megkötözve eltölteniük; volt, akire nyolc óra elteltével találtak rá a szomszédok.

Görbeháza-Bagotán 2008. december 28-án egy tanyán élő idős férfi belehalt a banda által okozott sérülésekbe, 2009. április 12-én pedig a XVII. kerületben vertek meg úgy egy idős házaspárt, hogy a férj életét vesztette.

Volt, ahonnan csak ezer forintot vagy három kiló húst, máshonnan ékszereket vittek el, egyszer pedig négy és fél millió forintnak megfelelő értéket zsákmányoltak.

A csoport tagjait - egyebek mellett - több emberen elkövetett, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 13. meir 2011. január 22. 14:13
  „-"a rablok egy borsodi falubol szarmaznak es rokoni szalak kotik ossze....."-
  Jajj de szeeeeeep!!
  vajon miert is nem lepodtem meg jobban??”
 • 12. kolombela 2011. január 22. 11:53
  „3. hozzászólás pumukli110 2011.01.21. 17:40
  Nagyok bizony! Ugyanis ebben a liberális demokráciában a bűnözőnek több joga van mint az áldozatnak, vagy hozzátartozóinak, akik csak azt akarják, hogy az elkövető bűnhődjön, méghozzá megfelelő módon.
  Amíg ez nem fog változni, addig a bűn kifizetődő!”
 • 11. umberto 2011. január 22. 11:44
  „7. hozzászólás nszakacs 2011.01.21. 20:20

  Azonnal felakasztanám őket a saját házuk előtt, mesztelenül szanaszét verve,hadd lássa a drága annyjuk mi lett a pici fiából.

  Az "anyjuk" szerintem most büszke rájuk. Mert "milyen ember az, aki még nem ült börtönben?"”
 • 10. Jandex 2011. január 22. 08:28
  „Valaki mintha azt ígérte volna,hogy két hét alatt rendet tesz,vagy rosszul emlékszem?!”
 • 9. GabeszI 2011. január 21. 21:43
  „Miért vagytok meglepődve kedves Fórumozók? Jelenleg ugyanaz folyik tudatosan, ismétlem tudatosan, ami az usa-ban folyt néhány évvel ezelőtt a színesekkel kapcsolatosan. A módszer ugyanaz és szándékos. Amennyiben le mered írni, hogy cigány itt és most, vagy le merte valaki írni ott akkoriban, hogy néger, az rasszista bűnöző volt. A szálakat pedig ugyanazok mozgatják. Ennyi. Így is marad, amíg nem teszünk ellene. Már pedig nem fogunk, mert elbutították az embereket, éppúgy ,mint annak idejében megtették az usa-ban. Ret. Klub és Tv2 ezért vannak. Összefogni pedig nem fogunk, mert egyikünk MSZP-s a másikunk Fidesz-s, a harmadik jobbikos és egymást öljük ezekért a gazember politikusokért, miközben mindegyik nagyjából azt csinálja, amit kiadnak nekik, ezért kapnak egy kis hatalmat. Van ország, ahol a vélt bűnözőt lágerbe zárják, lebombázzák, lelövik és az jogos, pedig azt ölik meg, aki otthon van. Szóval lassan olyan lesz a föld is mint a Star Wars. Alakul egy gonosz birodalom baljós árnyakkal. Sajnos!”
 • 8. antalszabo 2011. január 21. 21:04
  „Tudod fijám mi a demokrácijá, há áz, ámikor á mások áltál megkeresett javakát, erőszakká elveszed.
  Há mindezírt felelőssígre vonnák, áz már a rászzizmus.

  Szóval, valóban nem jó ez a jogrendszer. Azt pedig egyetlen politikus nem vállalja fel, hogy nyíltan kijelentse, és nevén nevezze a dolgokat.
  Vigyázat! Az Ombudsman közbelép!!”
 • 7. nszakacs 2011. január 21. 20:20
  „Azonnal felakasztanám őket a saját házuk előtt, mesztelenül szanaszét verve,hadd lássa a drága annyjuk mi lett a pici fiából.”
 • 6. umberto 2011. január 21. 20:15
  „5.

  Pedig tehetnénk ellene, de nem teszünk. Mert kényelmesebb a szingli életmód, és mert az "ideális" család az a két gyerek. És mert aki dolgozik, azt sarcoljuk, aki meg csak szaporodik, mint a nyúl, azt segélyezzük, miközben kiröhög, rosszabb esetben kirabol minket.”
 • 5. Jandex 2011. január 21. 19:58
  „4. hozzászólás gonzo 2011.01.21. 18:29
  "Magyarként egy magyar újság honlapján.Magyar modival."
  Nem sokáig mert ezek szaporodnak mint az üregi nyulak,20-30 év és India tartománya leszünk.”
 • 4. gonzo 2011. január 21. 18:29
  „Azt,hogy cigány akkor írja ki a sajtó,ha valami jogsértés történik az irányukba.Amikor lehet rasszistázni,fasisztázni,egyebek.
  Miközben ezek a cigány bűnözők a legnagyobb rasszisták-fasisztákat megszégyenítő brutalitással sokszor-hiszen az áldozataik egytől egyig fehér bőrű,magyar állampolgárok,legtöbbször öregek.
  Vagy hallott valaki a kedves fórumozók közül olyat már,hogy egy cigány banda kirabolt,megkínzott cigány időseket?????Pedig azoknál is találnának olyat,akinél van lé.De nem,hiszen rasszisták,csak a magyart irtják.Az meg,hogy valaki azt meri állítani,hogy ezek magyarok felháborító,és kikérem magamnak.Egy magyar nem üvölti azt,hogy "öld meg a magyart".Ennyi.Ha ebben a hozzászólásban is találnak kimoderálnivalót elsírom magam.Magyarként egy magyar újság honlapján.Magyar modival.”
 • 3. pumukli110 2011. január 21. 17:40
  „Ha ebben a szerencsétlen országban nem szigorittanak a büntetésen még több ilyen lessz.Régi időkben valaki ellopott egy tyúkot levágták a kezét.Most mért nem lehet akasztani ,szemét kibökni ,karóba húzni őket had lássa a többi, akkor meglehet,hogy gondolkodnának a rohadékok.Nem régi eset a szilsárkányi fegyveres rabló szabadlábon védekezhet irta a kisalföld.Valahol a fejekben kuva nagy gondok vannak!<moderálva>”
 • 2. Losba 2011. január 21. 17:15
  „..na erre kellene a halálbüntetés..”
 • 1. erdeklödö 2011. január 21. 16:50
  „Idezet egy regebbi hozzaszolasbol "rossz anyagi körülmenyek között elö, meg eleteben soha nem dolgozott,

  börtönbünteteseböl nem sokkal korabban szabadult szemely" horvath andras alezredes-töl

  Itt a mai gyöngyszem! "egy borsodi falubol szarmaznak, es rokoni szalak kötik öket össze".

  mikor lesz vegre valakinek annyi ver a f.ban (szoval ott), hogy vegre le meri irni a cigany szot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geréb Ágnes továbbra is házi őrizetben marad

A Pesti Központi Kerületi Bíróság legfeljebb két hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes házi… Tovább olvasom