Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Gyilkos labda - A kerekesszék harcosai

Létezik egy sportág, egyelőre elsősorban az amerikai kontinensen: a Murderball a kerekes-székes rögbi hangzatos-harcias elnevezése, egy olyan sportágé, melyet kerekesszékbe kényszerült sportolók űznek, s melynek két legnagyobb egyéniségéről most dokumentumfilm született.
rendező: Henry Alex Rubin, Dana Adam Shapiro


operatőr: Henry Alex Rubin
zene: Jamie Saft
producer: Dana Adam Shapiro, Jeffrey V. Mandel
vágó: Geoffrey Richman

szereplő(k):
Keith Cavill (Keith Cavill)
Joe Soares (Joe Soares)
Mark Zupan (Mark Zupan)
Andy Cohn (Andy Cohn)
Scott Hogsett (Scott Hogsett)
Bob Lujano (Bob Lujano)

A film sztorija

Ez a film azt teszi, amire csak a legjobb dokumentumfilmek képesek: betekintést enged számunkra egy olyan világba, amit igen kevéssé ismerünk félszegségünk és vélt ideáink okán.

Ennek a dokumentumfilmnek a főszereplői mozgássérült srácok, akik Mad Max stílusú kerekesszékekben száguldozva kőkemény full-contact-os rugby-t játszanak. Felülkerekedve elképzelhetetlen akadályokon, céljuk hogy elindulhassanak Athénban, a Paralimpiai Játékokon.

Ez a film őket ünnepli, akik többek, harcosabbak és keményebbek, mint mi, akiket az élet sokkal könnyebb feladat elé állított.

A film sikeresen megoldotta azt a feladatot, amit készítői maguk elé tűztek, hogy egy szórakoztató film keretei között megváltoztassák az emberek hozzáállását a kerekesszékes társaikkal szemben. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"A címben foglaltak szerint a kerekesszék harcosairól fog szólni a történet: Mark Zupan és Joe Soares óriási akaraterővel és elszántsággal, s nem kevés kétellyel megáldott-megvert sportemberek, akikre valóban illik a harcosokat illető megkülönböztetés. A félreértések elkerülés végett gyorsan tegyük hozzá: a Gyilkos labda nem a fizikai korlátaikon felülemelkedő makulátlan hősök könnyes-szipogós himnusza. A Gyilkos labda szereplői között nincsenek szuperhősök, annál több viszont a hús-vér lény, s a film nagy erénye, hogy szereplőit elsősorban emberekként, s csak másodsorban kerekesszékbe kényszerült, eredményes
sportolóként kezeli."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A darab fókuszában azonban mégis csak a rugby mérkőzések állnak, melyek feszültsége akarva-akaratlanul ránk ragad. A munka annyira jól működik, hogy képes elkerülni a sportfilmek sablonjait – azaz az unásig ismételt meccseket, extatikus, üvöltöző, egész estés edző monológokat. Fojtogató öltőző ájer és kiszámíthatóság helyett figyelemre méltó alkotást kapunk, ami nem differenciál a társadalmi hovatartozás és a testi adottságok között. Ellenben megismertet egy betegbarát, célorientált rehabilitációs programmal, követendő emberi életmintákkal és egy tucat fiatallal, akik harc közben megtanulták: “Sósabbak itt a könnyek és a fájdalmak is mások"."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat

A győri önkormányzat az idei év sportcéljainak és -feladatainak támogatására pályázatot ír ki. Tovább olvasom