Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Gyes: újra három évig jár

Újra három évre jár a gyes az Országgyűlés csütörtöki döntése szerint. A parlament arról is határozott, hogy a jövő évtől indoklás nélkül lehet elbocsátani a munkavállalókat a közigazgatásban.
3. rész

Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést. A képviselők döntöttek arról is, hogy feltételhez kötik a sztrájkot a közszolgáltatást végző cégeknél, valamint hogy az energetikai cégek nem háríthatják át a különadót a fogyasztókra.

Hamarabb kerülhet jelzálog a lakásra közös költség tartozás miatt
Az eddigi hat hónap helyett már háromhónapnyi közös tartozás esetén jelzálogot lehet majd bejegyezni a társasházi lakásra, közgyűlési határozattal.
Az Országgyűlés 255 igen szavazattal, 70 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett szavazta meg a társasházakról szóló indítványt.
A közös költség tartozás miatti jelzálog bejegyzés három hónaponként megismételhető.

A MOB dönthet a sporttámogatások elosztásáról
Januárban az olimpiai mozgalom támogatására vonatkozó indítvány megtétele mellett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tesz javaslatot az állami sporttámogatás elosztási arányaira, illetve dönt az olimpiai mozgalom feladataival összefüggő és a költségvetési törvényben meghatározott állami sportcélú támogatás felhasználásáról és folyósítja azt.
Erről az Országgyűlés a fideszes Bánki Erik, Borkai Zsolt (a MOB elnöke) és Szalay Ferenc javaslatára döntött az Országgyűlés.
A változtatást a kormánypártok mellett a Jobbik, valamint az LMP több képviselője is támogatta, az MSZP ellenezte.
A sporttörvény módosításának indoklásában a kormánypárti politikusok azt írták: az ágazat hatékonyabb működése érdekében a magyar sportfinanszírozási rendszer egyes alapelemeinek átalakítása szükséges, elsősorban az olimpiai felkészülés érdekében.

Törvény tiltja az energetikai különadó áthárítását
Megtiltják az energetikai cégekre kivetett különadók továbbhárítását a fogyasztókra, meghosszabbítják a távhővel termelt áram kötelező átvételét és a kőolaj világpiaci árának emelkedésével nő a bányajáradék egy csütörtökön elfogadott törvényjavaslat szerint.
A Kósa Lajos és Schmidt Csaba fideszes képviselők által a parlament elé terjesztett javaslat elfogadásával a bányatörvény hatálya alá helyezik a bányászati hulladék - így a vörösiszap - kezelését, míg a bányászati hulladéktárolókat az épített környezet alakításáról és védelméről szóló jogszabály hatálya alá vonják. Mindkét döntés szigorúbb hatósági felügyeletet tesz lehetővé.
A javaslatot a kormánypártok támogatták, az MSZP és a Jobbik elutasította, az LMP képviselői tartózkodtak.

Nem ellenőrzi az ÁSZ az MTI gazdálkodását
Hatályon kívül helyezte a parlament a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság létrehozásáról szóló országgyűlési határozat mellékletének azt a pontját, amelynek alapján az MTI gazdálkodását az Állami Számvevőszék minden évben ellenőrzi.

Feltételhez kötik a sztrájkot a közszolgáltatást végző cégeknél
Csak az elégséges szolgáltatás mértékéről kötött megállapodás, ennek hiányában az arról döntő munkaügyi bíróság határozatának megszületése után sztrájkolhatnak azon cégek munkavállalói, amelyek a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végeznek.
Az Országgyűlés kormánypárti szavazatokkal elfogadta a fideszes Kara Ákos és Kontur Pál javaslatát, amely a kihirdetését követően napon lép hatályba; rendelkezéseit az akkor már folyamatban lévő egyeztető eljárások során is alkalmazni kell.
A törvénymódosítás alapján a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végző vállalatoknál - így különösen a tömegközlekedési és távközlési cégközlési cégeknél, valamint az áram-, a víz-, a gáz- és egyéb energiaszolgáltatást végző szerveknél - csak úgy gyakorolható a sztrájkjog, hogy a munkabeszüntetés a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja.

Elfogadták a jövő évi költségvetést
Jövőre a költségvetés hiánya a GDP 2,94 százaléka, 687 milliárd forint lesz. Az Országgyűlés által csütörtökön elfogadott költségvetési törvény rögzíti azt is: jelenlegi formájában megszűnik a Költségvetési Tanács, helyett új, háromtagú testület jön létre, új jogosítványokkal, titkárság nélkül.
A parlament 257 igen és 119 nem szavazat mellett fogadta el a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt.
A képviselők döntöttek, hogy kérik az államfőtől a törvény sürgős kihirdetését.
A jogszabály kimondja: a 2011. évi költségvetés bevétele 13.151 milliárd forint, kiadása 13.838 milliárd forint, hiánya pedig 687 milliárd forint, ami eredményszemléletben a GDP 2,94 százalékának felel meg.

Új testület jött létre Nemzeti összetartozás bizottság néven
Nemzeti összetartozás bizottság néven új testület jött létre a Kövér László házelnök által benyújtott határozati javaslat elfogadásával.
Az indítvány létrehozza a Nemzeti összetartozás bizottságát, illetve a megváltozott feladatkörnek megfelelően módosítja a Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottsága nevét.
Az új testület elnöke Potápi Árpád János (Fidesz).

Kövér: nehéz fél esztendő van mögöttünk
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a csütörtöki - idei utolsó - ülésnap végén azt mondta: megalakulása óta az Országgyűlés óriási munkát végzett. Hozzátette: a munkából mindegyik frakció kivette a részét.
"Nem csak nehéz fél esztendő van mögöttünk, de figyelembe véve a választásokat és az ezeket megelőző kampányokat, elmondhatjuk, hogy megterhelő esztendőt hagytunk magunk mögött" - fogalmazott. Mint mondta, nem csak a képviselőknek, de Magyarország állampolgárainak is erőt próbáló év volt a 2010-es.
Kövér László zárásként megköszönte munkáját a Ház munkatársainak, valamint a sajtó mindazon munkatársainak, akik, megfogalmazása szerint, tisztességgel tudósítottak a parlament munkájáról.
A parlament idei utolsó ülése ezzel véget ért. Az Országgyűlés következő ülésének tervezett időpontja 2011. február 14.

2. rész

Újra három évre jár a gyes az Országgyűlés csütörtöki döntése szerint. A parlament arról is határozott, hogy a jövő évtől indoklás nélkül lehet elbocsátani a munkavállalókat a közigazgatásban.

Törvény a Bethlen Gábor Alapról

A Szülőföld Alap általános jogutódjaként egységesíti a határon túli magyarságnak szánt támogatási rendszert a jövőben a Bethlen Gábor Alap.
A képviselők 257 igen szavazattal, 64 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett hagyták jóvá az erről szóló törvénytervezetet. A kormánypártok és három független képviselő támogatta, az MSZP és az LMP ellenezte a javaslatot, a Jobbik tartózkodott.
A törvény az előterjesztő szándéka szerint új szemléletet a támogatások kezelésében: egységesen kezeli a nemzetstratégiai elképzeléseket és az azokhoz rendelt forrásokat, többszintű döntés-előkészítő munkát szab meg, átláthatóbbá és elszámoltathatóbbá teszi a kifizetéseket, valamint megnyitja a lehetőséget az uniós alapok hatékonyabb kihasználásához.

Indoklás nélkül lehet majd elbocsátani a munkavállalókat a közigazgatásban
Nemcsak az államigazgatásban, hanem a közigazgatásban is lehetőség lesz jövő évtől arra, hogy a munkáltató indoklás nélkül bocsássa el a munkavállalót; egyebek mellett ezt a rendelkezést is tartalmazza az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás. A felmentési idő 2 hónap lesz.
A fideszes Kósa Lajos és Kovács Zoltán által előterjesztett, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt 256 igen, 116 nem mellett fogadták el.
A január 1-jén hatályba lépő törvény kimondja: a közszolgálati jogviszonyt a munkáltató felmentéssel indokolás nélkül megszüntetheti.
A parlament a törvény sürgős kihirdetését kérte az államfőtől.

Megszűnik a közalkalmazotti körben a kinevezett vezetői rendszer
Kinevezéssel nem, csak megbízással lehet vezetői beosztást ellátni jövő évtől a közalkalmazotti körben.
Az Országgyűlés 305 igen, 71 nem szavazat mellett fogadta el a fideszes Kósa Lajos és Kovács Zoltán előterjesztett, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását. A Fidesz és a KDNP mellett a Jobbik támogatta a törvényt, az MSZP és az LMP nemmel szavazott.

A jogszabály szerint a közalkalmazotti körben a magasabb vezetői, illetve vezetői feladat ellátása megbízással történik majd, legfeljebb ötéves időtartamra. A magasabb vezetői, illetve vezetői megbízás feltétele, hogy a közalkalmazott a kinevezés szerinti munkaköre mellett látja el a magasabb vezetői, illetve vezetői beosztásból eredő feladatait - olvasható az előterjesztésben.

Elfogadta a Ház a bírósági eljárások gyorsítását elősegítő változtatásokat
A parlament a bíróságok hatékony működését és a bírósági eljárások gyorsítását célzó törvénymódosításokat fogadott el, így a jövőben lehetővé válik a bíróságok szükséges létszámának évenkénti meghatározása, továbbá a bírák folyamatos képzése, illetve egyes szabályok egyszerűsítése.
A parlament a kétharmados támogatás igénylő részeket 258 igen, 16 nem és 96 tartózkodás mellett fogadta el, és szinte ugyanez volt a szavazati arány a feles többséggel módosítható paragrafusok zárószavazásánál is.
A törvénymódosítások úgy rövidítenék az elsőfokú büntetőügyeket, hogy a bíróságoknak a szabályszerűen megidézett vádlottak távollétében is megengednék az eljárások lefolytatását, amennyiben az érintett nem kíván részt venni a tárgyaláson. Emellett szankciókra számíthatnak a tárgyalástól nem elháríthatatlan okból távolmaradó védők.
Az Országgyűlés elfogadta a bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területének meghatározásáról szóló indítványt is, amely a Zala Megyei Bíróságot a Pécsi Ítélőtábla illetékessége alá sorolja.

Elektronikus útra terelték a cégeljárási ügyeket
Az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi a cégeljárások teljeskörű elektronizációját.
A képviselők 302 igen szavazattal, 56 nem ellenében 16 tartózkodás mellett hagyták jóvá az egyes cégjogi és társasági jogi tárgyú törvénymódosítások kétharmados többséget igénylő részeit.
A változtatásokkal a fentiek mellett kiküszöbölhetők lesznek a céginformáció szolgáltatással kapcsolatos adminisztratív terhek, mivel a céginformációban minden adat automatikusan megismerhető lesz, vagyis nem kell külön kérelmezni a természetes személy lakóhelyének megismerését, az bárki számára egyenlő feltételekkel biztosítottá válik.
A kormány szerint az adatok megismerésének ezen módja biztonságosabb és a hitelezői érdekek védelmét szolgálja.

Harminc napon belül határozna a bíróság a médiatanács határozatainak felülvizsgálatáról
A cégjogi törvény tartalmazza azt a zárószavazás előtt benyújtott módosító indítványt is, amely a médiatörvényt módosítja. Eszerint harminc napon belül kell döntenie a bíróságnak a médiatanács hatósági határozatainak felülvizsgálatáról.

Újra három év lesz a gyermekgondozási segély
Az Országgyűlés a gyermekgondozási segély (gyes) folyósításának kettőről három évre való visszaállítását.
A képviselők 259 igen szavazattal, 69 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett fogadták el az egyes szociális, gyermekvédelmi, családtámogatási, fogyatékosságügyi és foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztést. A kormánypártok támogatták, az MSZP és az LMP ellenezte az indítványt, a Jobbik tartózkodott.
A gyes három évre való visszaállítása vonatkozik azokra a gyermekekre is, akik a gyes folyósítási idejét két évben meghatározó törvény hatályba lépését követően és e jogszabály hatályba lépése előtt születtek.
A törvénymódosítás kimondja, hogy a rendelkezésre állási támogatás (rát) helyébe a bérpótló juttatás lép.

1. rész

A 2006. őszi eseményekről, a parlament elmúlt félévéről és az utóbbi ülésen történtekről, valamint az önkormányzatok helyzetéről beszéltek a képviselők csütörtökön napirend előtt a parlamentben.

Jobbik: elemi kötelesség a felelősségre vonás a 2006. őszi eseményekért
Gaudi-Nagy Tamás azt mondta: ami az elmúlt nyolc évben a jogsértések területén történt, az példátlan. Lealjasodott az állam, szervezetrendszere belegázolt az emberek szabadságába. Ennek legfőbb példája volt 2006 ősze - mutatott rá. Az a kérdés, hogy a meghurcolásokért, ezeknek az embereknek ki és milyen formában fog igazságot szolgáltatni. Helyükön vannak azok, akik ezt az elvtelen és igazság elveit súlyosan sértő mechanizmust működtették - mondta, hozzátéve: elemi kötelessége a kormányzatnak, hogy ennek utána menjen. Szerinte az elmúlt félévben sokkal többet kellett volna letenni az asztalra.
Rétvári Bence a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a kormány nevében azt mondta: a Fidesz és KDNP a jogsértések kezdetétől igyekezett az áldozatok oldalára állni. Amióta kormányon vannak igyekeznek kormányzati eszközökkel is részt venni az igazságtételben. A bizalom helyreállítása az emberek és az állam között a legfontosabb ebben a folyamatban - mondta az államtitkár.
Felidézte, mára a perek, eljárások nagy része lezajlott, az állam vállalta felelősségét, s kártérítéséket utaltak át közös megállapodások alapján. A felelősség megállapítására pedig két testület kezdte el a munkát: Balsai István részjelentése már a kormányfő előtt van, s ebben javasolja a korábbi büntetőeljárások felülvizsgálatát, konkrét személyek megnevezésével a felelősségre vonásra. Bízom benne, hogy ez a részjelentés minél előbb végleges jelentéssé válik - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Megjegyezte: a debreceni katonai ügyészség vizsgálódik a belső felelősségre vonások kérdésében.

Az LMP a jogalkotásról
Ertsey Katalin frakcióvezető-helyettes közölte: ami hétfő este történt, méltó befejezése az elmúlt 8 hónapnak. Nyilvánosan megalázó pofont adtak Szócska Miklós államtitkárnak, azzal, hogy egy szakmailag nívós egészségügyi törvényben "nyírják ki" a Költségvetési Tanács elnökét, egy köztiszteletben álló, konzervatív embert, Kopits Györgyöt. Az Orbán-Rogán-féle jogalkotás jegyében durva és nyers politikai érdekből bele lehet "rondítani" a szakmailag nívós előterjesztésekbe - vélekedett.
Szóvá tette a parlamentben az utóbbi időszakban eluralkodott, szerinte elfogadhatatlan stílust, megjegyzéseket, s azt mondta, határozzák el, hogy a szavakban létező nemzeti együttműködést tettekre váltva dolgoznak tovább az uniós elnökség idején.
Soltész Miklós államtitkár válaszában azt mondta: Karácsony szent ünnepe mindenkinek ünnep, ilyenkor ébred rá nagyon sok ember, mekkora a hiánya a családnak. Azt kérte mindenkitől, hogy amikor a családjaikkal együtt vannak, gondoljanak azokra is, akik egyedül kénytelenek ünnepelni ezt a napot.
Az ünnep alkalmából az államtitkár egy csángómagyarokról szóló kötetet nyújtott át, kiemelve a gyermekek szeretetét a csángó családoknál, és két rúd bejglit ajándékozott a képviselőnek utalva felszólalása eredeti címére, amely úgy hangzott, "Bejglisütés helyett".

MSZP: az önkormányzatok rosszabb helyzetbe kerülnek 2011-ben
Varga Zoltán arról beszélt, hogy az önkormányzati szféra részére a költségvetés eredeti előirányzatként 1134 milliárd forint támogatást tartalmazott. Hozzátette: számos módosító javaslat volt, mely tovább javította volna az önkormányzatok helyzetét, azonban a Fidesz-KDNP frakció nem támogatta.
Véleménye szerint az önkormányzatok rosszabb helyzetbe kerülnek 2011-ben az előző évhez képest. Hozzátette: az önkormányzatok legalább 80 milliárd forinttal kevesebb forrással számolnak.
Beszélt arról, hogy a 2010-es év egyik sikerprogramja volt az Út a munkához program. Mint mondta, ebben az évben több mint 100 milliárd forint jutott a programra, a jövő évi költségvetésben azonban mindössze 64 milliárd forintot különítettek el rá. Úgy fogalmazott: szűkülő források, elbocsátások sorozata kerül az önkormányzatok karácsonyfája alá.
Tállai András államtitkár válaszában hiteltelennek nevezte a felszólalást. Közölte: a 2010-es költségvetés 500 milliárd forinttal volt elszámolva. Ez a hagyaték nehézséget okozott, azonban a jelenlegi kormány nem engedi, hogy tovább csökkenjen az önkormányzatok támogatása - tette hozzá. Mint mondta, a 2011-es költségvetés eredménye, hogy a működésképtelen önkormányzatok számára az eddigi évekhez képest mintegy háromszoros összeget terveznek.

Fidesz: az ellenzék vegyen részt az alkotmányozás folyamatában
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az együttműködés jegyében arra kérte az ellenzéki pártok képviselőit, hogy vegyenek részt az új alkotmány elkészítésében, és az egyeztetéseket kezdjék újra januárban.
A frakcióvezető megköszönte a képviselőknek az elmúlt fél évben végzett törvényhozási munkát. Hozzátette: a Fidesz-frakciónak az a célja, hogy a következő időszakban is - ha van fogadókészség - törekedjen az együttműködésre.
Felidézte: a pártszövetség legfontosabb választási ígérete az volt, hogy nem fogják figyelmen kívül hagyni az emberek akaratát, nem az emberek nélkül, hanem azok érdekében fognak kormányozni.
Mint fogalmazott, a költségvetés elfogadásával 2011 lesz az első év, mikor 6000 ezer ember nem fog személyi jövedelemadót fizetni, és nagyon sokaknak nem emelkedik a gáz ára.
Mint mondta, az új Országgyűlés megalakulása óta mintegy 150 törvényt fogadott el. Úgy fogalmazott, a mennyiség nem egyenes arányban áll a minőséggel. Hangsúlyozta: az elmúlt fél év nem volt hibátlan, "ezeken a hibákon korrigálnunk kell".
Ehhez azonban szükség van a törvényhozásban az ellenzék aktív közreműködésére is - mondta

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Cloeon_dipterum 2010. december 25. 11:31
  „gjozsi88!

  Jogos, amit írsz. Ellenben a gyermekvállalást akár ilyen áron is támogatni kell. (Persze nem a "kisebbség" körében). A finanszírozása, mint minden másnak is, valóban adóforintokból történhet csak, amit költségvetési átcsoportosítással, az állam működtetési költségeinek lefaragásával, avagy kevesebb lopással, adóbehajtással lehet elérni.
  Ha nem lesz magyar gyerek, nem lesz, aki felnőve a mi nyugdíjunkat fizeti majd. Optimális becslések szerint 2040-50 körül már minden 2. megszületett gyerek cigány származású lesz. Ők csak kiadást jelentenek, mert nem dolgoznak... Így kell nézni a demográfiai számításokat.”
 • 20. gjozsi88 2010. december 25. 10:29
  „Cloeon_dipterum

  Örömmel hallom, hogy üdvözlöd!
  Tudod, hogy ezt csak oly módon lehet finanszirozni, hogy adót emelünk, esetleg máshonnan veszünk el (mondjuk fejlesztési forrásokból) pénzt, vagy adósságot növelünk....?
  Melyikből szeretnéd örömödet kielégíteni?”
 • 19. Cloeon_dipterum 2010. december 24. 15:42
  „Ismét visszakaptunk valamit, amit az előző kormány elvett. Üdvözlöm!”
 • 18. Citizen 2010. december 24. 12:36
  „17. SC 2010.12.24. 09:48 Ezzel meg én értek mélységesen egyet :D”
 • 17. SC 2010. december 24. 09:48
  „12. hozzászólás load
  Nekem meg jogom van elküldeni a bús ....:-)
  Így szép a világ!”
 • 16. elemér 2010. december 24. 09:15
  „14. h.sz. meir
  Azt elhiszem, mert az USA adófizetök financirozzák.”
 • 15. calendulaofficinalis 2010. december 24. 06:16
  „Húú, de jó! Igazán megéri majd azért a bruttó 28500 forintért! Ja, hogy mellette mehet 4 órába dolgozni...persze! Amikor 8 órába sem akarják a kisgyerekes anyákat visszavenni. Így mi marad? ha szerencsés az ember lánya, mehet vissza 8 órába. Szóval adtunk egy jó nagy pofont a sz*rnak:S”
 • 14. meir 2010. december 24. 04:56
  „4-es!
  tudom bizony!
  itt nalunk 2-ev a gyes mar ugy 50-eve folyamatosan mindenfele valtoztatasok nelkul!!”
 • 13. load 2010. december 24. 01:30
  „Magyarországon a 6 év alatti gyermekkel rendelkező nők foglalkoztatási aránya 39%.
  Az úniós átlag 60%.
  Hogy lesz ebből 1.000.000 munkahely?”
 • 12. load 2010. december 24. 01:25
  „7. SC
  Mert joga van hozzá.”
 • 11. Goy 2010. december 23. 22:08
  „Csak az a kérdés,hogy hány órát lehet a gyes mellett dolgozni? 8? 4? Ez a nem mind1.”
 • 10. mackó71 2010. december 23. 20:40
  „Figaró

  Na látod az szép lenne.”
 • 9. Figaro01 2010. december 23. 20:36
  „Majd most meglepődhet egy-két képviselő, amikor megkapja az indoklás nélküli felmondását munkaadójától : a választópolgártól.”
 • 8. mackó71 2010. december 23. 20:24
  „A nőknek OV szerint otthon a helye a konyhába a fakanál mellett. Mekkora pénz, havonta kb 30 e forint, ez aztán haladás. Kicsit olcsóbb, mint munkahelyeket teremteni, támogatni a részmunkaidős foglalkoztatást, az otthonról végezhető munkát. Ez a haladás? Rövid távú, keleti, tetszik a népnek. A zöm meg majd lehülyéz, meg jönnek az MSZP- vel. Kár hogy ennek a kormánynak azon alapul a legitimációja, hogy Orbán nem Gyurcsány. Oszt ennyi.”
 • 7. SC 2010. december 23. 19:19
  „5. hozzászólás Citizen
  Mélységesen egyet értek veled!!!
  Nem értem,egy zsidó ember miért jár ide mindenbe belekotyogni...Hogy finoman fogalmazzak... :)”
 • 6. Julianusz 2010. december 23. 18:56
  „A 2-es nek! Még szerencse, különben már eladták volna ezt a qrva országot és el lehetne húzni , mert kihazudták volna már a falatot a szánkból reggel, délben meg este.”
 • 5. Citizen 2010. december 23. 18:08
  „Én személy szerint majd akkor élvezek el ha majd eltűnnek az ilyenek mint te ebből az országból !”
 • 4. Citizen 2010. december 23. 18:06
  „3. meir 2010.12.23. 17:52 Te már csak tudod nálatok ez így megy.”
 • 3. meir 2010. december 23. 17:52
  „Nem elelvezni az oromtol!!!!
  jovore majd lecsokkentik!!
  ez az un,; Mezesmadzag politika!!”
 • 2. öszödiböszme 2010. december 23. 17:38
  „Az első törvény amit én is üdvözlök, a gyes újra 3 évre szól. Utcára a politikát a fityesz vitte julika1.!!!”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő évi költségvetés: 687 milliárd forint a hiány

Jövőre a költségvetés hiánya a GDP 2,94 százaléka, 687 milliárd forint lesz. Jelenlegi formájában… Tovább olvasom