Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Gyereknapi programok a megyében

Május 26-án, szombaton 10 órától 14 órától a győri Baross út északi részén és a McDonald’s-udvarban belvárosi gyereknapot szerveznek...

Május 26., szombat

Győr - Belvárosi gyereknap

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány 2007. május 26-án, szombaton 10 órától 14 órától a Baross út északi részén és a McDonald’s-udvarban belvárosi gyereknapot szervez.

Ízelítő a színes programból:
a Bagolyvár Játékház Kft. játékainak használata, csocsó-, aszfaltrajzverseny, kézműves-foglalkozások, készségfejlesztő játékok, arcfestés és számos szervezett színes gyerekprogram, meglepetés.
Gyerekek számára az alapítvány logójával díszített lufikat osztanak a támogatók üzleteiben. Az alapítvány munkáját segíti ezen a napon még a Gézengúz Alapítvány.

Külön érdekesség lesz a Győri Modellező Sport Egyesület és a Mega Modell bolt kiállítása és bemutatója. A rendezvény fő támogatói: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Gézengúz Alapítvány, a Bagolyvár Játékáruház Kft., a Papír Kontúr és a Deák Papír.

Csorna
Városi gyermeknap.

A program:
14 órától aszfaltrajzverseny, játékos sorversenyek, kézművesjátszóház, vízifoci, miniquad/gyermekquad, ugrálóvár, óriáscsúszda.
15 órától mesefilmek.
16.30 óra: bábszínház. Gulyás Terka – avagy aki a müzlit nem szereti, rossz ember nem lehet – vásári bábjáték (Mikropódium Családi Bábszínház). Valamennyi program ingyenes.
Művelődési központ és környéke, rossz idő esetén: Széchenyi-iskola.

Gyirmót
14.00 Gyermek és családi nap.
Hely: Gyirmóti Általános Művelődési Központ
Cím: Gyirmót, Szt. László u. 35–37.
Hip-hop táncbemutató, ki-mit-tud?, bábszínház, családi ügyességi vetélkedő, palacsintaevő
verseny

Győr
A Holle Anyó Színház előadása: Tejuralom.
Árkád, 11.00

Mosonmagyaróvár
Helyszín: Flesch Károly Kulturális Központ

9 órától: a „Biztonságos közlekedés"című rajzpályázat díjkiosztó ünnepsége, játszóházak, számítógépes sarok, játékkuckó, légvár, sakk verseny, autó- és motorbemutató, tréfás sport - és ügyességi versenyek, tombola, tollaslabda kezdőknek és haladóknak,

9 óra 30: kerékpáros ügyességi verseny, aszfaltrajz-verseny, „hétpróba", bemutatkoznak a Móra iskola kötélugrói, táncbemutatók (fellépnek: Okay Dance, Pulzus TSE, Winner’s Elements), 11 órától tűzoltóbemutató,

12 óra: az aszfaltrajz-verseny eredményhirdetése,

15 órakor a budapesti FogiArt előadásában A kis hableány című zenés mesejáték kerül bemutatásra.

(Az előadásra ingyenes jegyet adunk ki, amelyet május 14-től kérhetnek jegypénztárunkban családonként a 12 éven aluli gyermekeknek és 1 kísérőnek. Kérjük a szülőket segítsenek egymásnak, az ismerősök jöjjenek együtt, hogy minél kevesebb felnőtt és minél több gyermek
nézhesse meg az előadást!)

18-22 óráig ingyenes diákdiszkóba várjuk a felső tagozatosokat
és középiskolásokat.

Május 27-én, vasárnap

Jánossomorján
Május 27-én, vasárnap (esőnap: június 3., vasárnap) 12-től este 9 óráig a pusztasomorjai játszó- és pihenőparkban színes program várja a legkisebbeket micimackós csúszdával, virágos légvárral, gyermekkörhintával és más érdekes játékokkal, sport- és ügyességi vetélkedőkkel, kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel. Délután fél 3-tól a Cintia Wellness Club műsora, majd Papp Rita zenés produkciója tekinthető meg. Délután 4 órától tűzoltó-bemutató lesz.


•  Győr, Bisinger sétány, 12.00–14.00
Macis képeslap készítése gyermekeknek (ingyenes).
Vezeti: Takács Zsuzsó.

Gyereknap, Bisinger sétány, 10.00–18.00
Játékos kalandra hívnak kicsiket és nagyokat egyaránt ezen a szép májusi napon a Bisinger sétányra. Ebben az évben először nemcsak egy délutánon, hanem egész nap érdekesebbnél érdekesebb programokkal, sok-sok játékkal, tánccal, zenével. Igazi kalandos tudáspróbákkal megfejthetitek a labirintus titkát, próbára tehetitek ügyességeteket, a kézművesek utcájában készíthettek sokféle ötletes tárgyat, egy csodaszép körhintával repülhettek, kívánságlufikat engedhettek a magasba, s játszhattok az izgalmas óriás-társasjátékokkal. Mindezek mellett garantáltan jól fogtok szórakozni a színpad előtt is, ahol az Alma zenekar, a Mikropódium Családi Bábszínház, Mátyás Zoltán Sallala bohóc, az Arrabona Diákszínpad színjátszói, táncosok, zenészek és zsonglőrök produkcióit láthatjátok, hallhatjátok. A részvétel ingyenes.

Gyereknapi matiné, Vaskakas Bábszínház, 10.00

Az előadást követően mesevásár. Aki hallja, no és gyerek, adja tovább mindenkinek! Csudálatos, mesés tárgyak várják a gazdáikat! A ló nélküli lovag vértje; nagyanyó kedvenc meséje; Pöttöm Panna tulipánja és még sok titkos meglepetés, melyekkel azok találkoztak, akik a Vaskakas Bábszínházba idén is sokat jártak. Gyereknapon, vasárnapon, Pöttöm mesék végeztével kezdődik a mesevásár! Nem kell hozzá lukas garas, csak a sok jegy, mit a Vaskakas előadásaira váltott a nagyérdemű. Gyermeknapon, gyerekeknek a bábszínház ingyenes!

Kapuvár
Programok: Kapuvár Város Fúvószenekarának és a Junior Mozgásstúdió mazsorettcsoportjának bemutatója, a Diamant Táncstúdió bemutatója, kutyaiskola bemutatója, bohócműsor, agyagozás, arcfestés, pónilovaglás, kisállat-simogatás, bögrefestés, légvár.
A művelődési központ és a polgármesteri hivatal közötti park, 14.00–18.00


Mosonmagyaróvár
Táltos Családi Kör-gyereknap. Pályi János (Blattner-díjas): Vitéz László – tradicionális vásári bábjáték, kicsiknek és nagyoknak. Előadás után uzsonna, gyereknapi meglepetések.
Piarista iskola udvara (Fő u. 4.), 16.00

Sopron
Gyermeknap. Szabadtéri és színházi programokon, valamint kiállításon vehetnek részt a gyerekek és a szülők. Az egész nap a játék, a látványosság és a hagyomány jegyében telik majd. Az ugrálóvár egész nap üzemel a játszótéren. Délelőtt 10 órától mesejátékokat adnak elő az épület nagytermében a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színjáték tagozatos, másodéves növendékei, valamint a VIII. Városi Ki mit tud? színjátszás kategóriájának győztesei. 15 órától az épület mögötti ligetes területen a Kurszán Kende Lovastanya lovasíjász-csoportja tart fergeteges bemutatót. A parkolóban 10–15 óráig veterán autók és motorok kiállítása és felvonulása látható (a soproni Autó-Motor Veterán Egyesület szervezésében). Az Életem első önálló kiállítása című pályázat keretében Hart Anna rajzkiállítása látható.
Gyermek- és Ifjúsági Központ


Gyermeknap a Családsegítő Intézet szervezésében:

Kapuvár
Helyszín: Szabadtéri Színpad, Művelődési Ház előtere

14:00 - Megnyitó: Hámori György Polgármester, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő
14:10 - kapuvári Fúvós Zenekar, Junior Mozgásstúdió mazsorett csoportja
14:40 - Szabó Andris műsora "Dalokban élnek a fények"
15:10 - Bohóc
15:40 - Csörgősipka bábszínház előadása "Ludas Matyi"
16:10 - Széchenyi István Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat diákjainak műsora
16:40 - Fabula együttes - megzenésített gyermekversek
17:10 - Montanus Kutyaiskola
17:40 - Delta testépítők bemutatója
18:15 - Horváth József és Medgyesi Bernadett latin amerikai táncok
18:30 - Justice - amatőr rockkoncert
A műsorral párhuzamosan zajló programok:
14:30 - Tereptúra Vitnyéd 4x4 SE
15:00 - íjászbemutató - gyermekbuli
18:00 - Ezüstgitár Mulató

Ezen kívűl még lufihajtogató bohóc, arcfestők, lovaskocsikázás, villámkérdések, légvár, trambulin, rajzkiállítás, , rendőrségi autó, tűzoltó autó, kisállat simogatás, agyagozás, bögrefestés, gipszkép készítés, aszfaltrajz, gyöngyfűzés, méhviaszgyertya készítés

A programokon való részvétel ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy év után ismét bajnok a Pick Szeged!

Tizenegy év után ismét bajnok a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután a Budapest Bank Liga… Tovább olvasom