Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Gyerekbaleset miatt perli a Tescót a család: koponya -és kulccsonttörést szenvedett a kisfiú

Be akarja perelni a Tescót az a család, amelynek nyolc hónapos gyereke még tavaly szenvedett súlyos balesetet az áruházlánc budaörsi hipermarketében, miután a bevásárlókocsi felborult a benne ülő gyerekkel.
A cikk szerint a kocsi hibás volt, mégsem vonták ki a forgalomból. A napilap felidézte: a nyolc hónapos gyerek koponya- és kulcscsonttörést szenvedett, amikor a bevásárlókocsi - a gyerekülésben ülő kisfiúval együtt - az oldalára dőlt. A gyerek édesanyja a Magyar Nemzetnek arról beszélt, az okozhatta a balesetet, hogy vásárlás közben kiesett a bevásárlókocsi jobb első kereke.

A szülők kárigényükkel megkeresték a Tescót, de mivel a cég ezt nem tartotta megalapozottnak, a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fordultak, és várhatóan büntetőfeljelentést tesznek az ügyben - olvasható a Magyar Nemzetben. A Tesco a folyamatban lévő egyeztetések miatt nem kívánta kommentálni a történteteket.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Muaddib 2011. június 30. 10:52
  „Anyáink azért megoldották valahogy, nem?
  Felnőttünk hiperek nélkül és nem emlékszem hogy valamelyikünknél is probléma volt a bevásárlás.
  Ja megoldották amig picik, vagyunk, mindig legyen velünk otthon valaki még az anyu vagy apu, elmegy vásárolni, pedig nekem nem voltak nagyszüleim.
  Gyerekkoromban nem voltak hipermarketek így gyerekkel telerakott vásárló kocsik sem voltak, igaz az sem volt divat hogy a gyerek vagy a szülő fizetés nélkül fogyasztgat a boltban, ha éppen megszomjazik, vagy megéhezik. Valahogy még is megoldották!
  Valami nagyon ellett ba..va ebbe a társadalomba. A felelősség áthárítása, önmagunk fellelőségének még csak a feltételezése sincs meg!
  Nem beszélve az embereken egyre jobban megfigyelhető mohóságról, amit a hiperekben lehet látni.”
 • 27. hanika 2011. június 30. 09:37
  „Nem török senki felett pálcát.Aki azt mondja hogy a babakocsi biztosabb igaza is van.DE! Próbáljon úgy bemenni vásárolni hogy tolja a 8 hónapost a babakocsiba plusz tolja a bevásárló kocsit.Mindezt a sorok közt pláne ha még a bolt tömve is van.Hát érdekes mutatvány :O Akinek jár a szája próbálja csak ki nyugodtan..
  Minden jót a családnak.”
 • 26. duc_de_Orbieu 2011. június 20. 15:07
  „A tescoban a legkisebb is számít......:DDD”
 • 25. soproni 2011. június 18. 11:36
  „Egy 8 hónapos babára nagyon kell figyelni! Nekik még a babakocsi jelent biztonságot és kényelmet.”
 • 24. Jägermeister 2011. június 18. 08:12
  „Ha a 8 honapos gyerekem a bevasarlo kocsiba ül, egy pillanatra sem engedem el ! Ha dölne a kocsi, akkor meg tudom tartani, meg ha tele van aruval, es a gyerek is ott ül. Ne akarja mar a kedves anyuka mas nyakaba varrni a sajat felelötlenseget! Különben meg minden Tescoban ugyanolyan bevasarlo-kocsik vannak. Ezek viszonylag melyek! Nem borulnak olyan könnyen! Sok felelötlen szülöt lattam mar , aki magara hagyja a bevasarlo kocsiban üldögelö gyermeket! Nem vagyok "Tescco barat" , de azert ez nalam is kiverte a biztositekot!”
 • 23. pancser 2011. június 18. 07:15
  „A városunkban épült a vadonatúj CBA ezt a kérdést megoldotta, oda két gyerekkel az anyuka be sem megy mert nem fér el a polcok között, ha meg dolne a kocsi akkor nem a földre, hanem a kirakott árú közé esik.”
 • 22. lil_gery 2011. június 17. 23:00
  „Nehogy már a Tesco fizessen azért mert a kedves szülő idióta és nemtörődöm volt:
  1)Merre volt akkor amikor feldőlt a kocsi? Miért hagyta őrizetlenül a gyereket?
  2)Ha észlelte, hogy a bev.kocsi hibás, miért azt vitte el?
  3)A bev.kocsi nem babakocsi, annak egyik részén sincs helye a kölyöknek, minta neve is mutatja a bevásárolt termékek valók belé!

  Nem a Tesco a hibás.
  Lelehet szállni végre a Tescoról, elég a lejárató hadjáratból:
  1)Máshol is van egér és egérszar, sőt egérhúgy is.
  2)Ezen eset is megtörténhetett volna bármelyik üzletben. Anno a Sparban szedtem le bev.kocsit egy3 éves gyerekről, mert az anyja cseveget a másik plaza cicussal, a gyerek meg oldalról próbált bemászni a kocsiba.”
 • 21. MTT 2011. június 17. 19:53
  „Meg sem engedném, hogy gyerekeket ültessenek abba a bevásárlókocsiba, amelyikbe a következő vásárló kaját fog rakni. Higiénia sehol. Nonszensz. Aki odaültette, miért nem vigyázott rá? Még hogy perli?! Inkább meg kéne büntetni, amiért veszélyeztette a kiskorú gyermekét. De a pénz az nagy úr, meg aztán valahogy jól kell ebből kijönni. Jobbulást a babának.”
 • 20. pancser 2011. június 17. 19:09
  „Ez nem a kerítés jobb vagy baloldala, hanem felelősség kérdése vitatott.”
 • 19. bojtár 2011. június 17. 18:04
  „18. pancser 2011.06.17. 17:59
  te melyik oldalän vagy a keritesnek mert lätom ismet ertelmesset szoltäl:)”
 • 18. pancser 2011. június 17. 17:59
  „17! "bakke"! Szóval ha valakinek van elég profitja, amihez neked semmi közöd, fizessen. Az állatkert elég nagy ebben az országban. sok a szülő is aki kellő fogyelem nélkül hagyja a csemetéjét. Mit csinált az anyuka? Viszont most érzik a pénz szagát!”
 • 17. bakke 2011. június 17. 16:54
  „Itt Írországban egy vásárló nekiment a fotocellás ajtónak, mert lassan nyílt ki. Semmi komoly, csak betört az orra. Ezután szó nélkül 20.000 eurót fizettek ki a vásárlónak, megelőzve a kártérítési pert. Itt ez az általános eljárás.
  A Tesco meg igenis ismerje el a hibát, az ő felelősségük megfelelően karbantartott bevásárlókocsikat tartani. Van elég profitja, a kártérítésekre van külön alapja a multicégeknek, de minimum biztosítása az ilyen esetekre.”
 • 16. véleményalkotó 2011. június 17. 16:37
  „15.nek: Még nem láttak olyan bevásárlókocsit, aminek a tetején babahordozó van felszerelve? Miért ne tehetnék bele a gyereket a szülők? Hiszen pont erre találták ki. Akkor is felborulhatott, amikor az anyuka éppen levett valamit a polcról. Ez pedig nem jelenti azt, hogy felügyelet nélkül hagyták a kicsit, csak annyit, hogy éppen nem fogta mindkét kezével a kocsit. Igaz?
  Ha ez történt akkor viszont igazuk van. És igenis követeljék igazukat. Ha ez Angliában történt volna,lehet,hogy a TESCO sem vitatkozna, hanem perkálna!”
 • 15. Madarász 2011. június 17. 14:59
  „12. Madarász 2011.06.17. 13:39
  Egyetértünk. a gyerek nem bevásárlókocsiba való, nem arra tervezték. Ha meg beleültetik, legalább legyen felügyelet alatt, olyan nincs, hogy ott hagyjuk, aztán ha baj van, pereljük az áruházat, a kormányt, a Mindenhatót! Csak mi magunk nem vagyunk hibásak soha, semmiért.
  Naná!

  Ha valaki beleállítja, ülteti a kocsi aljába, valóban nem helyes, de a gyerekülést nem véletlenül szerelik rá. ;)
  Ráadásul senki nem állítja, hogy magára hagyták volna.”
 • 14. Griffin 2011. június 17. 13:50
  „12. Madarász 2011.06.17. 13:39
  Egyetértünk. a gyerek nem bevásárlókocsiba való, nem arra tervezték. Ha meg beleültetik, legalább legyen felügyelet alatt, olyan nincs, hogy ott hagyjuk, aztán ha baj van, pereljük az áruházat, a kormányt, a Mindenhatót! Csak mi magunk nem vagyunk hibásak soha, semmiért.
  Naná!”
 • 13. annobon 2011. június 17. 13:49
  „Amerikában nem a Tescót perelnék be, hanem a bevásárlókocsi gyártóját és forgalmazóját!”
 • 12. Madarász 2011. június 17. 13:39
  „8. hideme 2011.06.17. 11:10
  Én meg beperelném a szülőket gondatlanságért. Egy ennyi idős gyerek csak úgy borulhat fel, ha felügyelet nélkül hagyják. És a gyerekbeültetőn meg ott a használati útmutató...

  Ha kiesik a kereke a kocsinak, akkor az áru súlya simán elhúzhatja, még akkor is, ha történetesen fogják a fogantyúját. A 8 hónapos gyerek még felügyelet nélkül sem képes felborulni vele, vagy felborítani egy ekkora súlyú és terjedelmű bevásárló kocsit.

  Öröksoproni!

  Nem biztos, hogy látták, hogy rossz a kereke, mivel nem a kerék volt sérült, csak elengedte a rögzítés.

  Szerintem is pereljék be a tescót, igaz szerintem polgári peres eljárásban többre mennének. Egy kulcscsont törés után lehet, hogy sosem fogja szegény kicsi tökéletesen használni a karját.”
 • 11. annobon 2011. június 17. 13:31
  „9-hez: "fogyasztóvédelmi főfelügyelőség már rág nem létezik... NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2003-tól) van" Teljesen jogos! Úgy látszik az MTI-nél és rajta keresztül a Kisalföldnél erről valahogy lemaradtak! Szomorú ez a napi szintű pontatlanság ami itt folyik...”
 • 10. Lobbo71 2011. június 17. 13:31
  „hideme : neked hány gyereked van?”
 • 9. hellboy780917 2011. június 17. 12:26
  „1., fogyasztóvédelmi főfelügyelőség már rág nem létezik... NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2003-tól) van
  2., az NFH nem fog semmilyen büntetőfeljelentést tenni, ugyanis nem hatáskörük.
  3., hogy mi okozhatta, vagy mi nem, nem az anyuka elmondása alapján ítéltetik meg, hanem szakértői vizsgálattal, amit pl bíró rendelhet (rendel el) polgári peres eljárás keretében.

  kisfiú gondolom azóta jobban van, de azért jobbulást.

  (az én véleményem meg az, hogy csücsülés közben belekapaszkodhatott a polcba, pl túrórudi után nyújtózkodva, s amiatt borult fel...)”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorral ütközött egy motorvonat Erdőteleknél

Traktorral ütközött egy motorvonat csütörtökön Erdőteleknél egy sorompó nélküli vasúti átjáróban,… Tovább olvasom