Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyerek ütött gyereket

Agyrázkódással és kisebb-nagyobb ütésből, rúgásból származó sérüléssel került kórházba az az ötödik osztályos újudvari kislány, akit felsőbb évfolyamos iskolatársai vertek meg az újrónafői Bocskai István Általános Iskolában
Az eset február 26-án törént, az érintetteket és a tanúkat március 5-én hallgatta meg az intézet háromtagú fegyelmi bizottsága.
A tárgyalás végeredményeként egy hetedik osztályos fiú szigorú megrovásban, két társa megrovásban, további négy tanuló pedig igazgatói intőben részesült. Az ügyet ezzel lezártnak tekinti az iskola tantestülete, az érintettek megkapták büntetésüket. Az esetet egy, a szerkesztőségünkbe látogató szülőpár ismertette velünk, s ők felvetették a tanoda felelősségét is.
Az iskolai verekedésről a fegyelmi tárgyalást követően Polgár György igazgató tájékoztatta lapunkat. Elmondta: azon a bizonyos napon az iskola hármas termében elszabadultak az indulatok. A hetedikes fiúk csúnyán megvertek egy ötödikes lányt. A történet megdöbbentette a tanulókat és a település lakóit egyaránt.

Pofonok, rúgások

Mint kiderült, minden a pillanat műve volt. Az első tanóra utáni 15 perces szünet vége felé egyik pillanatról a másikra bontakoztak ki az események. Valahogy úgy kezdődött, hogy az érintett kislánynak nekilökték az egyik hetedikes fiút. A lány ezt zokon vette, a közeledést káromkodással viszonozta. A fiúnak az anyjára utaló durva kijelentés hallatán nem kellett több, ütött és rúgott, némelyek szerint eközben hájas kocának, parasztnak, putriból jöttnek is titulálta a lányt. Egyesek azt is vallották, hogy a lány fejét nekinyomta a kályhának, míg mások azt állították, hogy a szekrénynek esett. A verekedésbe egy-két rúgással több fiú is bekapcsolódott. Voltak, akik biztatták az ifjakat, míg mások a békés megoldást szorgalmazták, de tettekkel nem avatkoztak közbe. A másfél perces csetepaténak végül az igazgató közeledése vetett véget, bár többen állítják, már azt megelőzően abbahagyták.
Polgár György megdöbbenve rohant be az osztályterembe. Azonnal kérdőre fogta a bent tartózkodókat. A lányt felsegítették, borogatták, de állapota nem lett jobb tíz perc múlva sem, így az igazgató két lányt megkérve átkísértette a sérültet a közeli szanatóriumba, ahol azonnal mentőt hívtak a gyerekhez. A mosonmagyaróvári kórházba az igazgatóhelyettes is saját autójával követte a lányt és végigkísérte a vizsgálatokat is.

„ Egymást vitték a rosszba ”

Az eseménynek hamar híre ment, szülők és tanárok azóta is a miértet találgatják. Nem értik, mi válthatta ki az elítélendő, durva bánásmódot, önkényes igazságszolgáltatást. Tanintézetekben, főként a fiúk között előfordul egy-egy összetűzés, erőszakos cselekmény, de hogy lányt verjenek meg, erre még Újrónafőn sem volt eddig példa. Az igazgató pillanatnyi kisiklásként próbálja kezelni az ügyet, mert alapvetően, a közösségben aktívan tevékenykedő, nem rossz szándékú gyerekek keveredtek bajba. Úgy gondolja, egymást vitték bele a rosszba. A másfél perc történését nem tudják korábbi igazságtalansághoz, ellentéthez kapcsolni.

Bocsánatot kértek...

A tanulók megkapták büntetésüket, az ügyet a közoktatási törvény értelmében vizsgálták ki. Ha nem ismétlődik meg az eset, a fiatalok jövőjére nézve talán nem, de az év végi magatartásjegyekbe nyilván beleszólnak a történtek. A diákok egyébként megbánást tanúsítottak és bocsánatot kértek...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régészeti leletekre bukkantak

Több értékes régészeti leletre - többek között egy római díszkútra - bukkantak az elmúlt hetekben a… Tovább olvasom