Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Gyengült a forint

A forint mérsékelten gyengült az euróhoz és a dollárhoz képest kedden kora reggel.
Röviddel 6 óra előtt az euró 295,28 forintot ért a hétfő késő esti 294,65 forint után (+0,21 százalék). A dollár 219,23 forintról 219,65 forintra drágult (+0,19 százalék).

Ugyanekkor az euró 0,07 százalékkal 26,569 cseh koronára gyengült.

Az euró 0,12 százalékkal 4,4538 zlotyra mérséklődött.

A szakértők rámutattak arra, hogy a forint - a többi térségbeli devizával együtt - erősödött hétfőn. Az egyik devizakereskedő szerint a 290 forint/euró szint komoly ellenállási ponttá vált. Megfigyelők szerint rövid távon a forint továbbra is igen érzékeny a belpolitikai fejleményekre.


Hétfő:

Erősödött a forint az euróhoz és a dollárhoz képest hétfőn reggel.

Röviddel 8 óra előtt az euró 295,54 forintot ért a péntek késő esti 296,64 forint után (-0,37 százalék). A dollár 218,64 forintról 217,99 forintra gyengült (-0,30 százalék).

Egyes elemzők szerint közép távon az euró 290-298 forint között mozog majd. A Danske Bank ugyanakkor borúlátóbb, szerinte ennél gyengébb lehet a forint.

A Citigroup úgy véli, hogy ha tovább gyengülne a forint, akkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) akár 50 bázispontú kamatemelést hajthat végre a következő hónapokban.

Olvasóink írták

 • 12. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 19:14
  „Ahogy hallgatnál Te inkább kedves narancskommunista. Orbán fóbia? Névvel és név nélkül minden megnyilvánulásban az uratokat és udvarhölgyeit éljenzitek, szinte már már segget nyalva nekik és ugyanakkor saját betegségeitekkel vádoltok meg másokat. Idegen, nyersen szólva leszarom a véleményed :) Tisztára jó olvasni a hozzászólásaidban azt, amit te élsz át :)

  Egyébként Dew, ahogy anno mondták: a történelemkönyvek azt írják le, amit elég az embereknek látni :) Ha Te hiszel bennük a te bajod. Ha szerinted ferdítés, az is a te bajod :) Leszarom :)”
 • 11. idegen 2009. április 07. 18:45
  „zaraki te nagymarha te ,neked Orbán fóbiád van.Ki beszél itt Orbánról neked minden hozzászólásnál az Orbán jut az eszedbe.Az ilyenek végett tart itt az órszág mind te.Tele beszélik a fejedet a pártgyülésen ,itt meg előadod.jobb lenne ha meg sem szolalnál.”
 • 10. Dew 2009. április 07. 14:51
  „"Mert megszerezte a pénzt hozzá, és honnan lehet pénzt szerezni, irtani kellett a zsidókat."
  Viccesen ferdíted a történelmet. Gondolom nem hallottál arról, hogy a zsidók deportálása bőven azután történt, hogy Németország belekezdett a második világháborúba, és addigra Németország már gazdasági nagyhatalom volt. Azt pedig csak el kellett érni valahogyan. És gondolom nem hallottál Hjalmar Schacht nevű úriemberről, aki amellett, hogy zsidó származású volt, azzal foglalkozott, hogy az akkori pártvezetést összehozza tőkés emberekkel, és Hitler minisztere is volt.

  "Hasonlítsátok össze az uszító beszédjeit Hitler antiszociális beszédeivel és ott van a közös vonás mindegyike."
  Elég rendesen kikerülted a kérdést. Mondom, példákat hozz fel. Konkrét példákat, ne vagdalkozásokat. Mert eddig csak azt láttam tőled. Ó, és mielőtt fideszesnek tartanál, nem, nem vagyok az, csak veled ellentétben és meg is tudom indokolni, hogy miért. És az is birkaság, ha valaki birka módon, érvek nélkül kritizál.

  "kocsmai traccspartik eredményeit vezetitek itt fej okfejtésként, és valójában kurvára nem vagytok tisztában semmivel"
  Mondja az, aki kocsmai hangnemben írogat. Talán nem véletlen, hogy egy agresszív, vagdalkozó pszichopatáról nevezted el magad? De persze hajlandó leszek megkövetni téged, amennyiben értelmesen is tudsz érvelni.”
 • 9. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 14:10
  „Ó, ami meg azt illeti azt se tudjátok sokszor, hogy mit beszéltek. Összekaptok azokon a csontokon, amit a politikai elit odavet nektek, általuk hamisított statisztikai adatokkal pedáloztok, kocsmai traccspartik eredményeit vezetitek itt fej okfejtésként, és valójában kurvára nem vagytok tisztában semmivel.”
 • 8. Zaraki_Kenpachi 2009. április 07. 14:09
  „Hogy miért kedves elvakult személyi kultusz csapdájába esett agyaltan barmok? Hitler miért ért el célokat? Mert megszerezte a pénzt hozzá, és honnan lehet pénzt szerezni, irtani kellett a zsidókat. Hasonlítsátok össze az uszító beszédjeit Hitler antiszociális beszédeivel és ott van a közös vonás mindegyike.

  De már annyira elvakultak vagytok, hogy akár önként masíroznátok, mint egy őrült alatt annak katonái.

  Ha már ugyanakkor ennyire libázunk, akkor egy másik kérdés:
  Hol voltatok nagy libások, amikor az unió a magyar libatermelést elkezdte támadni és egész Európa előtt lejáratták az országot? A magyar termékért nem tüntettek, de ha az uratok felhergel benneteket, akkor barom módjára mentek az utcára.

  Tudjátok olyanok vagytok, mint a fővárosi állatkertben a kecskecsorda. Van egy kecske külön ül a sziklán és megszólal : meeeeeeeee, és van 20 kecske, aki egyszerre rábólint, hogy meeeeeeeeee. Ilyenek vagytok ti is, és a nagygyléseitek is. Másban keresitek a hibákat, holott Ti is ugyanannyira felelősek vagytok a mostani állapotért, ahogy a kormány annak összes pribékjével együtt. Csak ugyebár nagyon fáj beismerni a saját hibáitokat, mert az önkritika az fáj.”
 • 7. Orfeusz 2009. április 07. 12:43
  „Hogyne gyengülne! A pénzpiacok nem bíznak Libás Bajnaiban és a Mekkmesterek kormányában. Kedves 3. 4. nagy hülyék vagytok, gyalázzátok csak O. V-t, közben a Libás kifoszt benneteket.”
 • 6. Tapmancs 2009. április 07. 11:54
  „Haha, még hogy Orbán Hitler!

  Örülnénk neki ha Hitler tehetségének akár 1%-val rendelkezne, de sajnos nem.”
 • 5. Dew 2009. április 07. 10:31
  „1. Orbán mitől is lenne Hitler?
  2. Hitler és csapata annó egy háborús vesztes, szétbombázott, működő iparral alig rendelkező, szétesett országból világhatalmat csinált, ráadásul egy világválság kellős közepén.”
 • 4. elemér 2009. április 07. 09:32
  „O.V. a magyar Hitler. A Citigroup-t is kikellet huzni a szarbol, ők aztán a nagy bank szakértők. Szerintem a forintot még mindig pumpálják vagyis tulvan árazva .”
 • 3. Zaraki_Kenpachi 2009. április 06. 21:54
  „És vajon miért cseszné el? Mert nem Orbán? Mi a garancia, ha a vezéretek lenne a hatalmon nem szaladna el a ló az euróval? Egy szájhős nímand, aki csak uszítani és dumálni tud. Rakjátok a beszédei mellé Hitler beszédeit és olvassátok fel a hasonlóságokat.”
 • 2. ASHER 2009. április 06. 12:47
  „mihez kepest??meddig??
  majd a bajnai el b..ssza azt s ha gore lesz!!!”
 • 1. law 2009. április 06. 11:34
  „Gyúrjatok wazze!
  Még mindig meginogna egy KOKÓ jobbostól! :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai nyilatkozatát 15 SZDSZ-es képviselő írta alá

15 SZDSZ-es országgyűlési képviselő írta alá Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt politikai… Tovább olvasom