Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Gyárat bővít az FMC Kunszigeten

Cardiffi gyárát bezárta, a kunszigetit bővíti a világ legfontosabb autógyárai számára dolgozó Federal Mogul Corporation. A cég Európában már második legnagyobbnak számító kunszigeti telepén új gyártócsarnok alapkövét rakták le hétfő.
Ötezer négyzetméteres gyártó-, 2 ezer négyzetméteres iroda- és szociális tömböt építtet a Federal Mogul Corporation kunszigeti gyárában. Az üzem alapkövét tegnap helyezték el az építtető és a munkával megbízott Integrál-H Rt. vezetőinek jelenlétében. Az ötezer négyzetméteres csarnok átadásának határideje június, míg a 2 ezer négyzetméter nagyságú iroda- és szociális tömbnek augusztusban kell elkészülnie. Az Integrál kemény versenytárgyaláson nyerte el a munkát, s mint a TKS Hungária Tanácsadó és Ipari Tervező Kft. az alapkőletételen részt vevő vezetői elmondták, annak köszönhetően, hogy ismerik az Integrált.

Kunszigeten 1996-ban kezdték meg gépkocsik tömítéseinek gyártását, s az akkori AGS Glöcker üzem három évvel később olvadt be a Federal Mogul Corporationbe. Az FMC a világ öt kontinensének húsz országában mintegy 50 ezer dolgozót foglalkoztat, évi forgalma eléri a 6 milliárd USA-dollárt. A magyar üzem fejlesztése, bővítése 2001-ben vált szükségessé, amikortól folyamatosan vette át a cég Cardiffban gazdaságtalanul készített termékeit. Két év alatt megkétszereződött az üzem termelői létszáma, s a kunszigeti gyár ma a Federal Mogul Sealing Systems második legnagyobb telephelye Európában.

Mint a tegnapi alapkőletételen Michael Jenke gyárigazgató a Kisalföldnek elmondta, a társaságnál elégedettek a magyar üzem teljesítményével, ezért is fejlesztik. Az új gyártócsarnok elkészülte után bővül az üzem kapacitása és szélesedik a gyártott termékek spektruma. A mai háromszázas létszám ötszázra gyarapszik majd az előbbiek eredményeként. A tervek szerint rövidesen újabb, a mostanihoz hasonló gyártócsarnok építését tervezi a társaság.
A kunszigeti gyár az idén már 11 millió eurós árbevétellel számol. A termékek egynegyedét közvetlenül szállítja a Renault-, Nissan-, Rover-, Ford- vagy éppen BMW-cégeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valahol Európában

Szombaton volt a Valahol Európában című musical győri premierje. A szerzőgárda tagja Böhm György és… Tovább olvasom