Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Gyarapszik

a börtönkönyvtár

Harmincezer forint értékű könyvet adományozott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön részére Albert József, a Hotel Fagus Smink nélkül sorozatának házigazdája. A közelmúltban a börtönben tett látogatása során született meg benne az elhatározás, hogy ajándékkal tér vissza a fogva tartottakhoz.
Nem is olyan rég Payer Andrással járt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben Albert József, a Hotel Fagusban egy éve indult Smink nélkül sorozat műsorvezetője. Akkor közel negyven rab számára okozott emlékezetes perceket a vendégével.
– Lehet, hogy sokan meg fognak rám haragudni, de az az igazság, hogy kegyetlenül megsajnáltam azokat az embereket. A látogatásunkat követően két–három napig nem tudtam kiverni a fejemből őket. Az egyiküktől megkérdeztem, mióta van börtönben. Azt felelte, nyolc éve, majd szinte örömmel tette hozzá, hogy már csak hat van hátra. Akkor határoztam el, hogy magánemberként a könyvtárat gyarapítandó könyveket ajándékozom a börtönnek – meséli Albert József.
Tegnap délután a rádiós műsorvezető mintegy harmincezer forint értékben szépirodalmi témájú, kultúrával foglalkozó köteteket, lexikonokat, útikönyveket adott át a büntetésüket a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben töltő raboknak. Az ajándékkal a börtön tizennyolcezer kötetes könyvtára gyarapodott.
„ A könyveink zöme régi kiadású, elavult. A szépirodalmi művek esetében ez nem nagy baj, de a szakkönyvek, ismeretterjesztő könyvek esetében az. A fogva tartottak nyolcvan–kilencven százaléka rendszeres könyvtárlátogató, az olvasás révén egy másik világ nyílik meg előttük.”
– Művelik magukat, gazdagodnak, épülnek – mondja Sárközi Béla, a könyvtárral kapcsolatos feladatokat ellátó nevelő. – Nagyon örülünk a mostani felajánlásnak – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi zenés áhítat

Győr. Az adventi időszakban egyórányi elcsendesedésre, zenére és „megállásra” várnak… Tovább olvasom