Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki a fideszes képviselőt

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Zsolt veszprémi fideszes országgyűlési képviselőt zugírászat vétsége megalapozott gyanúja miatt.
Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Zsolt veszprémi fideszes országgyűlési képviselőt csütörtökön zugírászat vétsége megalapozott gyanúja miatt. A képviselő nem élt panasszal, és megtagadta a vallomástételt - közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A zugírászat vétségét az követi el, aki jogosulatlanul, üzletszerűen ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységet végez. Horváth Zsoltot azért gyanúsítják egyrendbeli zugírászattal, mert egy bt. kültagjaként olyan tevékenységet végzett, amelyre csak ügyvéd vagy jogtanácsos lett volna jogosult.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a főügyészség Bősze Ferenc ügyvéd feljelentése nyomán 2010. augusztus 18. óta folytat az ügyben nyomozást.

A gyanú lényege, hogy Horváth Zsolt, a Trend és Turizmus Szolgáltató Betéti Társaság kültagjaként, a társaság képviseletében mint megbízott a 2005. szeptember 1. és 2005. december 31. közötti időszakra megbízási szerződést kötött a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásával. Horváth Zsolt a szerződésben a társulás területfejlesztési feladatainak elvégzése során pályázatok készítését, illetve a közbeszerzési eljárásokon való részvétel eseteiben a jogi tanácsadási, szerződéskötés előkészítési feladatok elvégzését vállalta.

A szerződés értelmében a bt. pályázati kiírása dokumentációk jogszabályi feltételeinek ismertetését, jogszabályok összegyűjtését, igazolások formadokumentumainak elkészítését, jogszabályi előírásokkal való összevetését, javaslattételt és jogi értelmezések készítését vállalta és végezte el.

A szerződést 2006-ban és 2007-ben is megújították egy-egy évi időtartamra. A szerződést Horváth Zsolt a 2007. november 23-án kelt nyilatkozatával, 2007. október 31-i hatállyal felmondta.

A szerződés alapján a társulás 2005. október 10. és november 15. között havi 70 ezer forintot, majd 2007-től havi 90 ezer forintot, összesen 1,95 millió forintot fizetett a bt.-nek.

A főügyészség utalt arra, hogy a szerződésben felsorolt tevékenységek ügyvéd vagy jogtanácsos által végezhető tevékenységek körébe tartoznak, így arra a bt. nem volt jogosult.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy Horváth Zsolt 2002. szeptember 1. és 2005. augusztus 31. között szerepelt a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelölti névjegyzékében, ezt követően azonban egyik területi ügyvédi kamara nyilvántartásában sem szerepelt, jogtanácsosként egyik megyei (fővárosi) bíróság által vezetett jogtanácsosi névjegyzékbe sem jegyezték be, jogi szakvizsgát nem tett.

A főügyészség közölte azt is, hogy Horváth Zsolt a csütörtöki kihallgatásakor nem élt panasszal a gyanúsításközléssel szemben, majd - élve a hallgatás jogával - megtagadta a vallomástételt.

Az Országgyűlés Horváth Zsolt mentelmi jogát múlt év december 23-án függesztette fel. A mentelmi bizottság december 20-i ülésén Horváth Zsolt nem jelent meg, a bizottság elnökének küldött levelében a következő nyilatkozatot tette: "meglátásom szerint az indítványban foglalt tényállás ténybeli tévedésen alapul, ilyen bűncselekményt nem követtem el. Mindez szeretném, ha az eljárás során is bebizonyosodna, éppen ezért arra kérem a Tisztelt Bizottság tagjait, hogy kezdeményezzék a mentelmi jogom felfüggesztését."

Olvasóink írták

 • 12. Dozer 2012. január 27. 07:41
  „Azt el is felejtetetm, hogy engem is lehúztok arra a színvonalra... hiszen én sem a cikkel kapcsolatban írok :S
  Ha ez így meg tovább kitagadom magam! :D”
 • 11. Dozer 2012. január 27. 07:40
  „A kommenteket olvasva... mindenki reagál valamit arra, hogy a cikkben szerepel a "fideszes" és a "gyanúsított" szó.
  Ha "MSZP" "LMP" vagy más párt lenne arra is jönne valami felemelő komment.

  A cikk tényleges tartalmával kapcsolatban nincs valami hozzáfűzni valója senkinek? Felnőtt emberek vagdalkoznak minden cikk alatt, legtöbbször a cikket végig sem olvasva! Nevetséges.
  Pártpolitikai nézetek alapján két felé lehet osztani a kommentelő társulatot... Szerintem nevezzük is el őket. Az egyik csapat legyen a Kék ovi, a másik meg a Zöld ovi ... remélhetőleg lesz némi hó, majd megyünk hócsatázni. Tavasszal meg kinyit a homokozó is. "Örömbódogsáág" :D”
 • 10. Komissar 2012. január 27. 07:22
  „5. fityesz

  Dehogynem, már rég überelte a mindig igazmondó <moderálva>. De ti még mindig hisztek a mesemondónak. Ennek a levét issza az ország.”
 • 9. Lone_wolf.. 2012. január 26. 22:01
  „rommel hogy jönnek ide a balosook:))) Már olvasni sem tudsz nem csak írni?”
 • 8. zakarias3 2012. január 26. 21:27
  „Újabb támadás a fityesz ellen!”
 • 7. Megakrieger 2012. január 26. 20:24
  „jellemző”
 • 6. öszödiböszme 2012. január 26. 18:51
  „5. fityesz 2012.01.26. 18:03
  Esetleg te??? Hát nem is kicsit, fityesz.”
 • 5. fityesz 2012. január 26. 18:03
  „Maradjunk annyiban:az öszödiböszmét nem múlja felül senki e kis hazában”
 • 4. öszödiböszme 2012. január 26. 17:41
  „Ez nem igaz!! Minden fityeszes a hit és becsület védelmezője!! Én valami ármányt, cselszövést sejtek!!
  Talán a fletto?? Vagy azemútnyocév??”
 • 3. ISU 2012. január 26. 17:35
  „A 2/3-ad között ilyen is van !”
 • 2. rommel 2012. január 26. 17:34
  „LE KELL CSUKNI , HA BŰNÖS !!!
  A BALOSOKKAL EGYÜTT , MAJD OTT BENN MEGBESZÉLIK EGYMÁSSAL KI MIT CSESZETT EL !!!”
 • 1. zoltania2 2012. január 26. 16:55
  „Hogy lehet ez? Ők az erkölcs , az igazság bajnokai! vagy talán még sem?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer doboz csempészett cigaretta egy szabolcsi autóban

Ötezer doboz csempészett cigarettát találtak egy Szabolcs-megyei autóban. Tovább olvasom