Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyanús volt a mozdony füstje

A nyílt pályán gyanús füstöt észlelt a mozdony alsó részéből a Hegyeshalomból Szombathelyre tartó, úgymond szólóban közlekedő, M 62-es dízelmozdony vezetője, miközben a műszerek „ teljesítményhiányt ” mutattak. Az éber masiniszta vasparipájával „ begurult ” a bősárkányi vasútállomásra és látva a bajt, nyomban értesítette a csornai hivatásos tűzoltókat. Mindez szombaton késő délután történt, hat óra előtt néhány perccel.
Háromezer liter gázolaj volt a tartályban: A tűzoltók vízsugárral hűtik a felhevült villanymotort.

Az Élő Lajos hadnagy, oltásparancsnok vezette egység percek alatt a helyszínre érkezett és ott voltak a bősárkányi önkéntesek is, akik éppen a jövő szombati versenyre készülve gyakorlatoztak. Azonban az élet átírta a programot és éles helyzetben bizonyíthatták felkészültségüket.
A gyors szemle során kiderült, hogy egy villanymotorból áramlik a füst, amit – mielőtt netán lángra lobbant volna – a tűzoltók két oldalról vízsugárral lehűtöttek. A hűtés azért is volt rendkívül fontos, mivel a füstforráshoz közeli üzemanyagtartály mintegy háromezer liter gázolajat rejtett magában. Miután sikerült megnyugtatóan elhárítani a tűzveszélyt, a mozdony vezetője „ kiiktatta ” a korábban füstölgő motort, aztán néhány próbamenetet végzett az állomáson és úgy döntött, folytatja útját a vasi megyeszékhely felé. Erre nem sokkal este fél nyolc után meg is kapta az engedélyt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom