Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyalog és kerékpárral tavasztól járható

Folytatás az 1. oldalról.

Bella Tamástól, az aluljáróprojekt generálkivitelezője, a Strabag rt. területi igazgatójától sokakat érdeklő hírt kaptunk. Az építők szerint az aluljárót jövő év március végén a gyalogosok és kerékpárosok birtokba vehetik, addigra ugyanis minden olyan feltétel adott lesz, hogy közlekedésüket semmi se veszélyeztesse. Az aluljáróban emelt szinten vezet a gyalogos- és kerékpárosút, s a kipufogógázoktól még külön plexifal is védi őket.
Magában az aluljáróban egyébként éppen tegnap zárták el az utolsó „kutat” is, ami a talajvíz elvezetésére szolgált, s ettől kezdve a létesítmény mint egy hajó, „vízre kerül”, a speciális szerkezetet talajvíz veheti körül. Az aluljáróban még a szegélyeken, korlátokon dolgoznak, de az északi oldalon, a Szent István út felől már csak a jövő év elejétől lehetnek forgalomkorlátozással is járó munkák.
A projekthez, mint többször írtuk, út- és közműépítési munkák is szép számmal csatlakoznak. Várhatóan jövő hét csütörtöktől már körforgalmú közlekedés lesz a Mester–Tihanyi út csomópontjában. Elkészülnek a szükséges járdák, hogy a gyalogosközlekedés akkor is biztonságos legyen, ha egy esetleges zord időjárás miatt az építők januárban nem tudnának dolgozni. A vízvezetékcserék és az út helyreállítása a Szigethy Attila út környékén befejeződnek, jelenleg a vezetékeket öblítik. Az építők nem szeretnének „rendetlenséget” hagyni maguk mögött télre. Az Égáz a Tihanyi úton folyamatosan dolgozik (itt a gázvezeték-hálózat teljes cseréjét végzik).
A Nádor aluljáró projekthez tartozik, hogy a környék épületeinek ablakcseréjén még a héten dolgoznak (a kamarai székház melletti épületen), de ez a munka majd csak jövőre folytatódik az időjárás függvényében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peric távozott

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri ETO FC és a horvát nemzetiségű Darko Peric. Úgy… Tovább olvasom