Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyálaréti gyilkosság: hátborzongató részletek

Szeged - Újabb hátborzongató részletek derültek ki V. Katalin és kisfia, a kilenc hónapos Tomika megölésének körülményeiről. A gyálarétieket sokkolta a Katica és a kisbaba ellen elkövetett szörnyű bűncselekmény, a Szegedhez tartozó városrész gyászol.
„Sziasztok! Sajnos így búcsúzok tőletek, akinek elküldtem ezt az üzenetet, őt nagyon szeretem. Engem nem láttok többé, mert egy jobb életre vágyok a fiammal, és ezt van, aki megadja nekünk. Anya, apa, titeket szeretlek a legjobban! És légy szíves, adjatok meg Viktornak mindent, amit tudtok. Kicsim, mindenem a tied, és remélem, idővel találsz másik nőt, akit szeretni tudsz. És ne keressetek, mert nem leszek Magyarországon. Majd ha akarok, jelentkezek! Csók, Kattt!"

A fenti üzenetet a meggyilkolt 23 éves V. Katalin telefonjáról küldték múlt héten szerda délután két óra körül. Az SMS-t a nő élettársa, a nála egy évvel fiatalabb M. Viktor Gábor, valamint a fiatalasszonynak és élettársának a szülei, rajtuk kívül több családtagja, továbbá közeli barátai és barátnői kapták meg.

Nem sokkal később a fiatal pár szeged-gyálaréti házában a szülők és a közeli ismerősök M. Viktor Gáborral együtt próbáltak magyarázatot találni arra, hogy mi történhetett.

– Semmi nem látszott Viktor arcán, semmi nem érződött a hangján. Pedig, mint később kiderült, akkor Katicáék már ott feküdtek elásva tőle, tőlünk néhány méterre, és Viktor ölte meg őket. Velünk együtt találgatta, hogy mi történhetett. Azt éreztük, ő sem hiszi el, hogy csak így elmentek. Ott és akkor döntötték el a szülők, hogy kivárva a 24 órát, másnap, csütörtökön Viktor és Katica édesapja bemegy a rendőrségre, és bejelentik az eltűnésüket. Azóta már azt is tudjuk, hogy az üzenetet Viktor írta... Hátborzongató! Mint egy végrendelet! – mondta egy, a tanácskozáson részt vevő, aki azt kérte, még azt se írjuk le, hogy férfi vagy nő.

A környék lakói tegnap is az utcán tárgyalták a történteket Fotók: Segesvári Csaba

Mint azt megírtuk, M. Viktor Gábor csütörtökön a Szegedi Rendőrkapitányságon bejelentette, hogy élettársa és kisfia eltűnt. A férfi egy idő után ellentmondásokba keveredett, a rendőrök gyanút fogtak, 15 órával később pedig már őrizetbe is vették. A férfi beismerte, hogy baltával agyonverte élettársát, és megfojtotta kilenc hónapos kisfiukat, megmutatta, hogy házuk udvarában hová ásta el őket.

A bűncselekmény helyszínén, a gyálaréti ház bejáratánál péntek óta folyamatosan égnek a mécsesek, a kerítés mellett virágcsokrok emlékeztetnek a tragédiára. Az udvarban, ahová a 22 éves férfi a holttesteket elásta, Katica családja a hét végén földből és terméskőből sírhelyet emelt, amit virágok és mécsesek borítanak.

A városrészben élőket rendkívül felkavarta a fiatal lány és a kilenc hónapos kisfiú brutális megölése. Napok óta senki nem tud úgy elmenni a másik mellett, hogy ne álljon meg, és ne váltson néhány mondatot a vele szembe jövővel a szörnyű tragédiáról. Szinte mindenki ismerte és szerette a fiatal párt és a kisfiukat. Az utcákon itt-ott csoportokba verődve taglalják az emberek a borzalmas bűncselekményt. Nem értik, mi történt. A többség kész tényként beszél arról, hogy három és fél éve M. Viktor Gábor ütötte agyon Palya Gábornét, aki egyébként a nagymamája volt, és a 74 éves asszony gyilkosát nem fogták el. Néhányan úgy tudják, már azt a gyilkosságot is beismerte, de ezt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Pál János alezredes cáfolta.

Fotók: Segesvári Csaba

– Azt megismételhetem, amit pénteken mondtam: azt az ügyet is elővettük, de a 2005-ben történt emberöléssel kapcsolatban nem hallgattuk ki az élettársa és kisfia megölésével gyanúsított férfit, így nem is tehetett beismerő vallomást – mondta Pál János.

„Remélem, végre megoldják!"

– Három hónapig voltam előzetes letartóztatásban, engem gyanúsítottak Palya Gáborné megölésével. Az eljárást akkor bizonyítottság hiányában szüntették meg ellenem, remélem, végre megoldják, elfogják a tettest. Ha ez megtörténik, kezdeményezni fogom, hogy mondják ki, nem én követtem el a bűncselekményt. Az egészségem tönkrement, azóta gyógyszerek nélkül nem tudok élni – nyilatkozta lapunknak T. Lajos, aki a delmagyar.hu-n, a cikkhez kapcsolódva is írt az akkori, ellene folytatott eljárásról és annak őt ért „hatásairól".

„A fiamról van szó!"

– Mindenkit elveszítettem! Az unokámat, Tomikát, a menyemet, Katicát, és elveszítettem a fiamat, és el az egész falut. A szomszéd náddal borítja be a drótkerítést, hogy ne lássanak se bennünket, se azt, ahol a fiamék laktak. Engem is kikiáltottak bűnösnek. Higgye el, semmit nem vettem észre rajta, de mások sem. Előtte itt volt a barátjával, nem láttam ingerültnek, segítettek a kertben. Fájt a foga, erős gyógyszerrel csillapította a fájdalmát. Összeroppantunk. Tudom, most sokan azt hiszik, ő ölte meg az édesanyámat is... Erre mit mondjak?! A fiamról van szó! Majd kiderítik a rendőrök, akik engem eddig még nem hallgattak meg. Katica szüleivel még nem beszéltem, egyelőre nem merek velük találkozni – mondta lapunknak M. Viktor Gábor édesanyja, Marika.

Olvasóink írták

 • 8. iri 2008. november 18. 21:06
  „Ismerve a volános fizetéseket nem dőzsölhettek nagyon, de ha annyira kétségbe volt esve a jövő miatt, miért nem magát ölte meg???? Miért a másik életéről döntött???? Még árva-járadékot is kapott volna a pici baba és a család is segített volna biztosan...
  És az sms! Próbálta menteni, ami menthető... És képes lett volna úgy élni ott a házban, hogy az udvarban van elásva a család.... végtisztesség nélkül.... Ez nem normális! Bár reméljük a szakértő nem ezt fogja mondani! Mert akkor bekerül a sittre és ott megkapja, ami jár.”
 • 7. ungi 2008. november 18. 19:32
  „Ez a cikk most nem Kaiserröl szol. Ez a cikk egy csaladi tragediarol szol, amiben hiaba keresem a mierteket, nincsenek. Mi vihet ra egy "embert" arra, hogy gügyögö 9 honapos kisbabajat, es egy fiatal nö eletet kioltsa. Senki ne mondja azt, hogy a bizonytalansag, az anyagiak miatti ketsegbeeses. Mert ha ket ember szereti egymast, minden bajjal meg tudnak küzdeni. Sajnalom a csaladot!”
 • 6. vipi 2008. november 18. 18:09
  „Szegény szülők,akiknek ezt el kell viselni!
  Kaiser tényleg nem egy matyóhímzés,de nem ölt halomra nyolc embert...”
 • 5. lolita 2008. november 18. 14:44
  „Amiota nincs elszabadult a pokol,tehat ezt is akartak a Nagy Urak! Azert is vannak közöttük meg sokan eletben,ugyanis a törvenyt maguknak szablyak!”
 • 4. tala 2008. november 18. 13:02
  „Kaisernak van elég sok más bűne, nem lenne kár érte sem!!”
 • 3. 1olvasó 2008. november 18. 12:05
  „1. Primax
  Sajnos ezért nincs halálbüntetés:
  (iii) Az Európa Tanács 1997. októberi ülésén/csúcstalálkozóján a kormányfők, beleértve valamennyi EU-tagállamot, a halálbüntetés egyetemes eltörlése mellett szálltak síkra. Továbbá az Európa Tanács új tagállamai elkötelezték magukat a moratórium elrendelése és az Emberi Jogok Európai Egyezménye 6. jegyzőkönyvének megerősítése mellett, amely a halálbüntetés végleges eltörlésére kötelez.
  (iv) Az Európai Unió 1997-es Amszterdami Szerződése megállapítja, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye 6. jegyzőkönyvének aláírása óta a halálbüntetést az EU-tagállamok többségében eltörölték, és egyik tagállamban sem alkalmazták.
  De a mai napig nem értenem miért ne lehetne!? Biztos lenne egy kis visszaszorító ereje.”
 • 2. Kabóca 2008. november 18. 10:41
  „Ha lenne, Kaiser Edét már kivégezték volna Mór miatt, pedig nem is ő volt.”
 • 1. Primax 2008. november 18. 09:02
  „Miért nincs Magyarországon halálbüntetés ?
  Ténylg : miért nincs ? ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázó sztárok vagy új példaképek?

Nemrégiben lezárult a Cosmopolitan “Te vagy a legjobb!" Nagydíj szavazása. A 2000-ben… Tovább olvasom