Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Gyakran késnek a mentők

Folytatás az 1. oldalról.

A Kisalföld úgy tudja, az átállás óta eltelt két hét tapasztalatai nem mondhatók kedvezőknek. Az egyik győri diszpécser félrehallása következtében például megtörtént, hogy nem létező utcába küldték volna a soproni mentősöket. A győrieknek bő tíz percükbe került a helyszín pontosítása, annak közlése. Rossz belegondolni, mi történt volna, ha egy életveszélyesen megsérült emberhez hívták volna akkor a mentőket.
Amíg a soproni mentőállomáson vették fel a segélyhívásokat, belső telefonhálózaton keresztül már rögtön a mentés vagy a szállítás megkezdésekor értesíteni tudták az Erzsébet-kórház adott osztályát, ahol szakszerű előkészületeket tehettek a beteg fogadására. A győri diszpécserközpont közbeiktatásával ennek a gyorsaságnak most vége, a győrieknek nincs belső hálózatuk a soproni kórházhoz. Kénytelenek hát a központi számokat hívni, ami néha késedelemmel jár együtt. Úgy tudjuk, a két hét alatt előfordult, hogy a soproni mentősök előbb érkeztek a sérülttel a kórházba, mint az osztály értesítést kapott volna a balesetről.
– Megyénkben ettől az évtől kezdődően Győr lett az irányítás központja, ide futnak be a 104-es hívások, illetve itt fogadják a betegszállítások rendelését – mondta mindezzel kapcsolatban Fogarasi Zoltán megyei vezető mentőtiszt. – Szerencsére a Kisalföld napilap sikeres kezdeményezésének köszönhetően minden futó kocsin helymeghatározó GPS-készülék segíti a helyszínre érkezési idők lerövidítését. A közeljövőben a mentőszolgálat rádiós rendszere is megújul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

totóeredmények

3. hét: 2, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, X, X, 1 + lapzárta után Tovább olvasom