Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Győrnek fontos a szociális foglalkoztató

Nincsenek és várhatóan nem is lesznek könnyq helyzetben a Győri Szociális Foglalkoztató munkatársai – adta hírül a Kisalföld szerdai lapszámában. Dr. Papp László győri jegyző ígérete szerint azonban nincs ok az aggodalomra, a városvezetés továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az intézmény munkáját.
A megyeszékhely vezetése a Győri Szociális Foglalkoztató 1982-ben történő megalakulása óta megkülönböztetett figyelmet fordít a fogyatékossággal élők körülményeire, munkahelyi lehetőségeire.
S noha a törvényi változások miatt az állam 2007. július 1-jétől kezdődően nem ad támogatást a költségvetési intézményeknek a fogyatékosok foglalkoztatásához, a győri városvezetés az Esély Kht. megalapításával elébe ment a problémának.
– Március elsejével a képviselő-testület elfogadta Győr város költségvetését, mely tartalmazza a szociális foglalkoztatóban dolgozó közalkalmazottak bérét és járulékát, tehát a város továbbra is számol az intézménnyel – szögezte le lapunk megkeresésére dr. Papp László jegyző. – Kellemetlenül érintené és többletterhet jelentene az önkormányzatnak, ha az Esély Kht. pályázat útján nem kapná meg a rehabilitációs foglalkoztatáshoz szükséges állami támogatást, ám ezzel együtt a városvezetés elkötelezett az intézmény mellett. Győr ebben eddig is és ezután is iránytq, jó példa szeretne lenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom