Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Gúr Nándor: 2014-től minden családban legalább egy embernek lesz munkája

Az MSZP a 2014-es választásokat követően összetartó, szabad, igazságos és biztonságos világot épít fel - jelentette ki Gúr Nándor.
Az MSZP a 2014-es választásokat követően összetartó, szabad, igazságos és biztonságos világot épít fel, ahol minden családban legalább egy embernek lesz munkája - jelentette ki Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus azt mondta, megszüntetik a gyermekek éhezését, elérik, hogy minden családban legyen legalább egy ember, aki dolgozni tud, és megadják a nyugdíjasoknak a mindennapi biztonságot.

A kormányzati intézkedéseket bírálva közölte: a terheket áthárították az emberekre, akiktől megtakarított vagyonokat koboztak el. Arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg négymillióan a létminimum, másfél millióan pedig a szegénységi küszöb alatt élnek, miközben 500 ezren éheznek. Az adócsökkentés ígérete ellenére több mint tíz új adónem jelent meg, az adócentralizáció mértéke pedig két százalékkal nőtt - folytatta.

Azt mondta: a gazdaság és a munkahelyek száma csökken, ahogy egyre kevesebbet ér a fizetések vásárlóereje is. A jó képességű gyermekektől elveszik a tudás megszerzésének lehetőségét, míg a gyermekek után járó adókedvezmény a jómódú családokat segíti.

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke közölte, hogy több százezer aktív korú ember elveszítette a munkahelyét és elhagyta az országot, a nők - mint fogalmazott - a "vak komondorok földjén élhetnek", a nyugdíjasoktól pedig elvették a biztonságot.

Olvasóink írták

 • 5. load 2013. június 25. 01:22
  „4. machers
  Remélem, ez a feladvány Csetneky úr számára is nyilvánvaló és érthető!”
 • 4. machers 2013. június 24. 18:11
  „3. load 2013.06.24. 10:07
  Ebben az esetben beszélünk 100%-os adókedvezményről.”
 • 3. load 2013. június 24. 10:07
  „2. machers
  "Tehát az adócsalók ... nem tudják igénybe venni."
  Mindíg csodáltam ezt a frenetikus logikát.
  Az adócsaló attól adócsaló, hogy maga dönti el, jövedelmének mekkora részét tartja magánál.
  Ez lehet az adókedveménynél lényegesen nagyobb összeg is, vagy akár a teljes bevétele.
  Tehát igenis igénybe veszik.
  Ha úgy nézzük.”
 • 2. machers 2013. június 23. 21:05
  „1. Csetneky 2013.06.23. 16:02
  "Tehát az adócsalók, az ingyenélők nem tudják igénybe venni."
  Ez egyáltalán nem probléma. Erre (is) kormányzati szinten adják a megoldást.
  Gondolok itt a "Stabilitás Megtakarítási Számlára". Bár nagy eredményt ez sem fog hozni, de maga a gondolat is - fekete pénzek állam általi tisztára mosása - is felháborító.
  Az öt milliós minimum miatt pedig ez sem a kis jövedelműeket támogatja majd. Ók majd szívnak a megemelt tranzakciós illeték miatt.”
 • 1. Csetneky 2013. június 23. 16:02
  „"Az MSZP a 2014-es választásokat követően összetartó, szabad, igazságos és biztonságos világot épít fel, ahol minden családban legalább egy embernek lesz munkája - jelentette ki Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján."

  Bármekkora összegben hajlandó lennék fogadni, hogy ez nem így lesz. Bár a szocik leleményességét ismerve azért előtte tisztáznám, mit értenek család alatt.:)

  " míg a gyermekek után járó adókedvezmény a jómódú családokat segíti."

  Óriási nagy hazugság. Látjátok szocik, ezért utálnak benneteket a normális emberek. Nem, nem a jómódúakat segíti, hanem azokat, akik fizetnek adót. Tehát az adócsalók, az ingyenélők nem tudják igénybe venni. Ebből logikusan következik, kiknek a szavazataira hajtanak a becsületes szocik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: állítsa vissza a kormány a beteg gyerekek után járó emelt családi pótlékot!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a beteg gyerekek után… Tovább olvasom