Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Graffiti József Attila-vershez

Szavaló-, tanulmányíró és zenei versenyeken, képzőművészeti pályázatokon mérhetik össze tudásukat általános és középiskolás diákok a József Attila-emlékév rendezvényei sorában.
A József Attila Társaság az angyalföldi József Attila Művelődési Központtal, a Ferencvárosi Művelődési Központtal, valamint a Magyartanárok Egyesületével közösen hirdeti meg a versengést, tisztelgésül a poéta születésének 100. évfordulója előtt.

Külön kategóriában indulnak a gimnáziumok, a szakiskolák és az   általános iskolák felső tagozatos diákjai. A vetélkedést először   helyi, iskolai, utána megyei, illetve fővárosi, végül országos   szinten rendezik meg.  

A szervezők új formaként graffitifestő versenyt is rendeznek, a   jelentkezők öt óra alatt egy tetszőleges József Attila-vershez vagy  -versrészlethez készíthetnek falfirkát. 

Az országos József Attila-vetélkedőről részletes információ a   szeptemberben megjelenő Oktatási Közlönyben, valamint a www.ajamk.hu című honlapon olvasható. 
A szervezők annak a reményüknek adtak hangot, hogy a versenyek „elmozdulnak" a csupán kötelező tananyagtól, és általuk erősebb kötődés alakul ki a diákok és József Attila versei között. 

A zenei versenyben, amelyen a diákok egy szabadon választott József   Attila-verset zenésíthetnek meg, a műfaj és stílus szabadon választható,   lehet akár rap vagy rock is.

A vetélkedőre szeptember végéig várják a diákok jelentkezését, a   döntőket a jövő év áprilisában tartják.  

A József Attila Társaság elnökének tájékoztatása szerint 2005- öt, a költő születésének 100. évfordulóját az UNESCO is felvette a  világ emlékévei sorába. Az ünnepi események hivatalosan 2005 januárjában kezdődnek,   néhány rendezvényt azonban már az iskolai tanév kezdetén elindítanak. Ezek közé tartoznak az általános és középiskolák számára meghirdetett országos vetélkedők és pályázatok. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom