Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Gráf: „Le tudjuk győzni

a nyugati gazdákat”

Gráf József szerint egyenlő támogatási rendszer esetén a magyar termelők áruikkal le tudják győzni a nyugati gazdákat. Aktuális kérdésekről szólva kijelentette: hazánkban a lakosságra nem jelenthet számottevő veszélyt a madárinfluenza, de a szakminisztérium felkészült a probléma kezelésére.
Széplaki Tamás, a 6. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltjének meghívására Kapuvárra látogatott Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Az agrártárca vezetője előadásában hangsúlyozta: a magyar gazdák – amennyiben átvészelik a következő néhány évet – jó minőségű termékeikkel legyőzhetik a nyugati termelőket. Ehhez azonban nemcsak a termelésben kell európai színvonalon teljesíteni, hanem áruinkat – akár huszonnégy óra alatt is – el kell tudni juttatni a nyugati piacokra.
Az országban néhány hete felbukkant madárinfluenzáról szólva kijelentette: a betegség már évtizedek óta jelen van a világon, legfeljebb ez idáig nem kapott a napjainkhoz hasonló nyilvánosságot. A vándorló madarak óhatatlanul behordják a – hangsúlyozottan állatbetegség – vírusát, de az agrártárca vezetője úgy véli, a magyar lakosságra nem jelent számottevő veszélyt, hiszen egészen mások az állattartási körülmények, mint Ázsiában, ahonnan a vírus elindult. Ennek ellenére a mezőgazdasági minisztérium is megtette a szükséges intézkedéseket, az esetleges anyagi kárt elszenvedett gazdák bevételkieséseinek kompenzációjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom