Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Graboplast: ötmilliárd beruházásra

A Graboplast rt. az elkövetkező öt évben ötmilliárd forintos beruházást kíván megvalósítani – közölte a társaság hétfőn kiadott sajtójelentésében, amely kitér az rt. háromnegyed éves mérlegére is.
A jelentés szerint a tervezettet meghaladó a harmadik negyedév árbevétele. A 4,6 milliárd forinthoz 400 milliót meghaladó működési eredmény társul. Jancsó Péter, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója úgy véli, piaci kilátásaik biztatóak, Anglia, Spanyolország és Németország kiemelt exportországok, de igen dinamikus a növekedés az orosz, ukrán piacokon. Termelésük 75%-át exportálják, a 25%-os belföldi eladásaikkal továbbra is piacvezetők.

– A Graboplast dinamikus fejlődési pályán halad, az elkövetkező öt évben hatvanszázalékos növekedést tervezünk, amelyhez ötmilliárd forintos beruházást kívánunk megvalósítani. Ez az összeg 1–2 akvizíció lehetőségét is magában foglalja. Úgy gondolom, hogy a Graboplast erős növekedés előtt áll, aminek adottak az anyagi és szakmai feltételei. Az EU-csatlakozásra el kell érnünk az optimális cégnagyságot, melyet 150 millió euró/év forgalomban jelölnék meg. Ilyen kondíciókkal képesek leszünk megőrizni versenyképességünket az unióban – közölte Jancsó Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőfilmes magyarok bemutatkozása Washingtonban

Fiatal magyar filmesek első alkotásait mutatja be az amerikai közönségnek a washingtoni National… Tovább olvasom