Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Gothika (Gothika)

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény. Miranda Grey számára azonban izgalmas szakmai kihívás: egy pszichológus szinte minden kóros lelki elváltozással találkozhat itt. Egyik legérdekesebb páciense Chloe, aki azt állítja, a bűnöket, melyekkel őt vádolják, a sátán követte el.
rendező: Mathieu Kassovitz
forgatókönyvíró: Sebastian Gutierrez
operatőr: Matthew Libatique
díszlettervező: Isabelle Guay
jelmeztervező: Kym Barrett
zene: John Ottman
vágó: Yannick Kergoat

szereplő(k):
Halle Berry (Dr. Miranda Grey)
Penélope Cruz (Chloe)
Robert Downey Jr. (Dr. Pete Graham)
Charles Dutton (Doug Grey)
Amy Sloan (Shelley)
Bronwen Mantel (Irene)

A film sztorija

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény. Miranda Grey (Halle Berry) számára azonban izgalmas szakmai kihívás: egy pszichológus szinte minden kórós lelki elváltozással találkozhat itt. Egyik legérdekesebb páciense Chloe (Penélope Cruz), aki azt állítja, a bűnöket, melyekkel őt vádolják, a sátán követte el.

Miranda harmonikus házasságban él és szereti a munkáját. De vannak erők, melyekkel szemben mindez kevés. Egy este egy sebesült lány áll az úton: ő félrerántja a kormányt, és mire magához tér, újból munkahelyén, a börtönben találja magát. A rács másik oldalán.

Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt mondják, megőrült. Miranda egykori paciensei közé zárva egyre nehezebben őrzi meg a józan eszét. De saját poklán kívül Chloe világába is alá kell szállnia. Sokáig küzd a gonoszság és az őrület vonzása ellen, míg rá nem jön: csak akkor juthat el az igazságig, ha hagyja magát, és alámerül az irracionális, földöntúli őrületbe... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Matusz Endre

"A fogós történet ezen a ponton látványosba vált át, hiszen megvan a
kulcs, innentől a szellemthriller kényszerpályáján haladunk tovább. A film a továbbiakban a kitalálható csavarok és a szakállas slusszpoén ellenére is élvezhető, nem utolsó sorban a kiváló alakításoknak köszönhetően. A főszereplő Halle Berry csúnyán is csodaszép, de a rémült nézésnél oldott már meg nehezebb feladatokat, csakúgy, mint az előnyös külsejéről szintén lemondó Penelope Cruz.

A teremből kilépve mindenki megnyugodhat, hogy igazi agybomlasztás helyett megúszta egy esős-villámlós, szórakoztató horrorral. Ilyenkor nem kell arra gondolni, hogy valójában esetleg leszíjazva fekszünk egy szűk lukban, ahová időnként bekukkant a tetovált sátán."
A teljes cikk

mozinet.hu - SzB

"A költségvetés növelése nem törvényszerűen jelenti azt, hogy a Dark Castle teljesen eltávolodott volna gyökereitől. A film a kitaposott ösvényen halad, ráadásul a látványvilág tekintetében érezhetően kezd kialakulni némi egységesség: a baljós atmoszféra megteremtésében a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is kulcsfontossággal bír a helyszín (kastély – Ház a Kísértet-hegyen, 13 kísértet; luxushajó – A szellemhajó). A Gothika minden igyekezete ellenére mégis képtelen a feszültség fenntartására. Hiába Matthew Libatique képmágus ügyes kameramozgásai és az intézet vészjóslóan steril környezete, ha Mathieu Kassovitznak első amerikai rendezésében nem futja többre kiszámítható ijesztgetésnél. Az innen-onnan (például a közelmúlt nagy sikereiből: Temetetlen múlt, Hatodik érzék) előszeretettel ollózó forgatókönyv szintúgy nem tartogat meglepetéseket a néző számára, és a meglehetősen teátrálisra sikeredett befejezés tovább ront az eleddig legalább biztos középszert tartó összképen."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Écsi Petőfi-napok

Az écsi Petőfi-napok kistérségi versenyein a következő eredmények születtek: Tovább olvasom