Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Gorenje után Novarockért Nickelsdorfba

Hegyeshalomtól egy kilométerre, a nickelsdorfi dombokon (az úgynevezett Pannónia Fieldsen) júniusban újra a világ zenei elitje lép fel a Novarock fesztiválon. Tavaly annyi magyart vonzott az esemény az osztrák településre, mint bő másfél évtizede a hűtőláda. Idén fellép a Pearl Jam, a Smashing Pumpkins, Marilyn Manson, a Slayer vagy épp a Linkin Park.
A Novarock fesztivál tavaly költözött át Nickelsdorf egyik végéből a másikba: így most már közvetlenül a magyar határ mellé került a rendezvény. Természetesen a hatalmas parkoló mellé kempingezési lehetőséget is biztosítanak a szervezők. Részben fedett ülőhelyeket is kialakítottak, és a színpad átrendezésével a korábbi évekhez képest jobb lett a hangminőség.

Korlátozott számú napijegy

Az elmúlt évben két színpadon közel ötven együttes játszott a három nap alatt: a rendezvény igényességét mutatja, hogy többek közt a Metallica és a Guns N’ Roses is fellépett. A szervezők napijegyet csak korlátozott számban dobtak piacra, mely hónapokkal korábban elfogyott. Az utolsó napokban még néhány darabot újra árulni kezdtek, ám borsos áron: 17.500 forintért. Ez valószínűleg idén is hasonlóképp lesz.

Magyar rajongó lovon

A háromnapos bérlet tavaly 98

euróba került (idehaza a szervezőirodák 27.500-ért árulták). Az idei Novarockra január nyolcadikáig 82 euróért lehetett venni, most 93-ba kerül a bérlet. A kempingbe már most hely foglalható: tavaly a három nap alatt 150 ezer látogatója volt a Novarocknak. A hegyeshalmi határ közelsége miatt rengeteg a magyar fesztiválozó is: Hegyeshalom és Nickelsdorf között utoljára a Gorenje-láz idején láttak ennyi magyart. Sőt, egy határhoz közel lakó rajongó a zöldhatáron át lóval indult tavaly a fesztiválra: őt a határőrök fogták el. Ugyanis közösen járőröztek az elmúlt évben a magyar határőrök és az osztrák rendőrök a határtól számított tíz kilométeres zónában mindkét ország területén. A fesztivál látogatottságát jelzi, hogy Bécs felől négy kilométeres dugó alakult ki Nickelsdorfnál.

Bővül az idei fellépők listája

Ebben az évben a Novarock június 15-én kezdődik, s ismét háromnapos lesz. A koncertek helyszínén a magyar viszonyokhoz képest elég drágák a frissítők: a kóla és a sör három euróba került, az ásványvíz kettőbe. Azonban a tapasztalatok szerint az osztrák biztonsági emberek mindenkivel kedvesek, s a tűző napon a színpad előtt várakozókat pedig folyamatosan hűsítik. A szervezők már jó néhány neves külföldi zenekarral megkötötték a szerződést az idei fesztiválra. Itt lesz az amerikai Pearl Jam, a Smashing Pumpkins, a Slayer, Marilyn Manson, sőt, a fiatalok „divatzenekara”, a Linkin Park is. A rendezvényt jó néhány világcég szponzorálja, s a befogadó település is büszke rá. Nickelsdorf honlapja már kultikusnak nevezi a fesztivált, melyről az osztrák község jut eszébe mindenkinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom