Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Gondviseléssel a vakokért

Még a lakáson belül is eltévedünk, melléfolyatjuk a vizet, egyszóval ilyenkor (ha csak kis időre is) szembesülünk vele, milyen nehéz lehet teljes sötétségben élni. A vakokért és gyengénlátókért tevékenykedő Gondviselés Alapítvány a látássérültek megyei szervezetével karöltve több száz érintett sorstársnak nyújt jobbot.
A civil szervezet minapi kuratóriumi ülésén elhangzott: a vakok megyei egyesületének együttműködésével a jövőben is erősíteni szeretnék a rehabilitációs tevékenységet és szorgalmazzák a sorstársak lehetséges munkavállalását. Erre reális esélyt jelent a Fogyatékosok Esélye Közalapítványnál elnyert összeg.
Zilahi György, a Gondviselés Alapítvány elnöke elmondta, a munka nemcsak az értelmes elfoglaltságot, de egyben az integrációt is jelenti.
A civil szervezet kutatja az új lehetőségeket, forrásokat a programok megvalósítására.
Aki ugyanis akár egy baleset vagy egy betegség következményeként veszíti el a látását, azt a rehabilitációs központban sokféle praktikus gyakorlati tevékenységre meg-, illetve újratanítják. Később akár olyan munkát is vállalhat, amelynek végzését állapota megengedi.
Zilahi György és munkatársai továbbra is számítanak a megyében működő Lions klubok és további támogatók segítségére, hiszen az eddiginél is több sorstárs szeretne dolgozni. Múlt évben 6 megyéből érkeztek ide vakok és gyengénlátók azért, hogy megismerjék a győriek modellértékű programjait, a rehabilitáció lehetőségeit. Aligha akad Győrhöz hasonló város, ahol ennyien és ilyen szervezettséggel gondolnak a vakokra és a gyengénlátókra, mint Győrben. A megyeszékhelyen összesen már közel tíz kattogó lámpa segíti a sorstársak tájékozódását, s e kör a jövőben – áldásos tevékenységüknek köszönhetően – csak tovább bővülhet.

Segítség lehet

Vakok Rehabilitációs Központja (Győr, Szigethy Attila út 109.), Gondviselés Alapítvány (Győr, Bartók Béla út 23., tel.: 96/417-829, adószámuk: 18535820-1-08, számlaszámuk: 58600214-10009976).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécs után Sopronban játszik a Fradi

Az NB III-ban szereplő és jelenleg a 4. helyen álló SVSE-GYSEV vendégeként jövő csütörtökön –… Tovább olvasom