Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Gondozásért tüntették ki

A szociális területen az egyik legmagasabb miniszteri kitüntetést, „Idősekért” díjat vehetett át a soproni Egyesített Szociális Intézmény osztályvezetője, Major Istvánné. Az elismerést idén adták át először.
Immáron harmincnyolc esztendeje dolgozik az idősápolás területén a soproni Major Istvánné Kati nővér. Az elmúlt csaknem négy évtized alatt rengeteg emberi sorsot, történetet látott. Gondozottjai között nem tesz különbséget, mindenkivel egyformán törődik, mindenkihez van egy-két jó szava. S ha úgy adódik, akkor bármilyen problémával lehet fordulni hozzá.
A szakmai munka elismeréséül az egyik legmagasabb miniszteri kitüntetést, az „Idősekért” díjat vehette át Major Istvánné. Az elismerés értékét növeli, hogy a díjat idén adták át először.
– Amikor fiatalon munkába álltam, nem hittem volna, hogy én is megöregedhetek, úgy éreztem, ez a kor sosem jön el – meséli Kati nővér. – Aztán az évek előrehaladtával beláttam, ez nem így van. Az idősek élete mindinkább megragad. Vallom, ezt a munkát csak odaadással és határtalan szeretettel lehet végezni. Az pedig hamar kitűnik, hogy valaki alkalmas-e vagy sem erre a pályára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom