Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Gondot okozhat a fásítás az Ikva patak tisztításakor

– Az Ikva patak rendbetételénél gondot okozhatnak a patak medréhez túl közel ültetett fqzfák a Fqzfa soron – mondta Németh László, a vízügyi igazgatóság soproni felügyelQje.
Fqzfákat ültettek Sopronban a Fqzfa soron, ám a jó szándékú munka egyelQre nézeteltéréseket szül, mégpedig a vízügyi igazgatóság helyi vezetQje és a soproni fQkertész között. A vízügy nehezményezi, hogy megkérdezésük nélkül, túlságosan közel a mederhez ültették a füzeket. Célszerqbb lenne élQ sövényt telepíteni, ami kevésbé gátolná a meder és a part gépi munkáit. A városi fQkertész arra hivatkozik, a lakók kérésének tettek eleget, a fasor pedig adott volt. Ám készek a további egyeztetésre.
– Az Ikva patak Sopron belterületi tisztántartása, a partszakasz esetenkénti fqnyírása a vízügyi igazgatóság és a helyi önkormányzat feladata, közös költségviseléssel – kezdte a Fqzfa sori fásítás problémájának ecsetelését Németh László, az igazgatóság soproni térségi felügyelQje. – A patak partján több mint húsz fqzfát ültettek el, viszont túl közel a patak medréhez. Ez idQvel megnehezíti vagy épp lehetetlenné teszi a gépi part- és medergondozást. FélQ, hogy ennek következtében ez a rész vízi hulladéklerakóvá válhat. Sövénynél nem lenne ilyen gond.
– A környék lakóinak kérését teljesítettük a faültetéssel, s a már meglévQ, de egyre hiányosabbá váló fasor volt az irányadó – mondta Nagy Zsolt, városi fQkertész. – Különben nem gyökeres facsemeték, hanem fás dugványozással lerakott ágrészek kerültek a földbe. CsavartfqzrQl van szó, amelynek lombja felfelé tör, s nem oldalra terebélyesedik, mint a szomorúfqzé. Ezért úgy véljük, e fák nem akadályoznák a gépek munkáját. EttQl függetlenül készek vagyunk további egyeztetésre a vízügyi igazgatósággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom