Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Gondolatébresztő matricák Istenről

Vidéken autósmatricákkalnépszerűsítik a jövőben a
sajátos, „Ha nem lenne Isten..." kampányt. A kezdeményezés jelmondata Budapesten már hónapok óta olvasható a buszok és a villamosok
oldalán.

A „féktelen élvezet, a szabadosság következményeire, a világban uralkodó értékválságra" akarja felhívni a figyelmet kampányával Kovács Tibor. Az ötletgazda fiatalembert egy, a londoni buszok oldalán olvasható mondat „bosszantotta fel", amely szerint: „Valószínűleg nincs Isten, hagyd abba az aggódást, élvezd az életed!". Sajátos kezdeményezését – ahogy érdeklődésünkre fogalmazott – válasznak szánta, amely a budapesti buszok és villamosok oldaláról figyelmezteti az embereket arra, hogy „Ha nem lenne Isten, akkor kellene igazán aggódnunk!".

Kovács Tibor és segítői szeretnék, ha a kampány vidékre is eljuthatna, de az óriásplakátos, feliratos népszerűsítés egyelőre meghaladja anyagi erőiket, így a közeljövőben áthidaló megoldásként autósmatricákon „sokszorosítják" üzenetüket.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 7. AstarothZ 2009. szeptember 09. 09:54
  „5. Szilágyi_Zsolt!
  Neked jól átmosták az agyad! ,,És nehogy nekem az inkvizícióval vagy a dél-amerikai indiánok megtérítés címszó alatt végzett kiirtásával hozakodj elő, mert ezeknek a gyalázatosságoknak semmi közük nem volt sem Istenhez, sem a kereszténységhez!..." Hát, istenhez lehet hogy nem volt :-), de azt állítani, hogy a római katolikus egyházhoz nem volt, az kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy a munkásőrségnek nem volt köze a kommunista párthoz! És ne gyere nekem azzal, hogy a spanyol inkvizíció például állami szerv volt, mert akkor visszakérdezek, hogy vajon honnan származott az ideológiája?! De volt római inkvizíció is. II. János Pál pápa mindezekért bocsánatot is kért, szerinted miért tette?! A legszerényebb becslés szerint is, a 12. századtól a 19.-ig (!), százezrek, de a legtöbb vélemény szerint milliók váltak az inkvizíciók áldozataivá, a katolikus országokban és a gyarmataikon, és akkor még nem beszéltünk a pápai felszólításra vívott egyéb háborúk sokaságáról! És ez a szervezet még napjainkban is itt működik a világunkban, igaz most már báránybőrbe bújva!!! Tudod, a tények makacs dolgok!”
 • 6. TancsKaszabell 2009. szeptember 08. 20:32
  „5.sz.HSz.-hez !

  Érdekes nekem mindig csak az emberek miatt volt okom aggódni !

  Itt nem olvasási gondokról van szó hanem szövegértésről, amelyben ön láthatóan nem igen jeleskedik. Nem az egyes egyházak magatartását vitattuk hanem egy elítélendő kétféle magatartás veszélyeit utasítottuk el.

  Hogy kinek mihez volt és van köze azt az írott történelem igazolja vagy cáfolja,a meséknek itt nincs helye ! Nincs miért dicsekednie !.....Aki "sáros" az kerüli ezt a témát mint "ördög a szenteltvizet".

  Mindenesetre örülök ,hogy ön elhatárolódik Istene és a kereszténység nevében évszázadok alatt bizony igazolhatóan elkövetett bűnöktől.Nem mintha a többi vallás nevében nem követtek volna el hasonló tetteket !

  Nem javaslom tehát önnek,hogy ezen tettek áldozatainak számáról vitát nyissunk, hiszen tanultunk történelmet ,sokan vallástörténetet is és a nemzetek saját történetírása is adatokkal szolgálhatna számunkra ehhez.

  A múltunk szerintem egészen más okból fontos a számunkra !

  A tragikus épen az,hogy tanításai ellenére azt sértve tették amit tettek !
  Tessék hát utána nézni,meg fog lepődni ...”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. szeptember 08. 19:58
  „TancsKaszabell, AstarothZ, tudtok olvasni?

  "Ha nem lenne ISTEN, akkor kellene igazán aggódnunk." Így szólt a szöveg, igaz? Nem pedig úgy, hogy "Ha nem lenne x vagy y egyház stb."

  Janika: Isten alatt a keresztény Istent értjük, ugye? Nevezz meg olyan gyilkosságot, amelyet valaha is bizonyítottan keresztényi hevülettől áthatva követtek el! Sokat nem fogsz találni, az tuti, mikor a kereszténység egyik alappillére pont az, hogy Szeresd felebarátodat, mint önmagadat, meg hát, ugye, ott van az V. parancsolat is. (És nehogy nekem az inkvizícióval vagy a dél-amerikai indiánok megtérítés címszó alatt végzett kiirtásával hozakodj elő, mert ezeknek a gyalázatosságoknak semmi közük nem volt sem Istenhez, sem a kereszténységhez!) Vallási révület -> gyilkos téboly? Esetleg a muzulmánoknál. Ők vívnak "szent háborúkat" a "hitetlenek" ellen, nem a keresztények!”
 • 4. Meir 2009. szeptember 08. 18:16
  „Egyszer Budapesten lattam par falragaszt,a kovetkezo felirattal:
  -"baloldalt egy naci horogkeresztes zaszlo,jobbrol a szoveg; Wir sind Wieder da!!!"-
  kozelebbrol megnezve lathato volt az un "cegjel"is; -"NSDAP/AO Lincoln NE/USA"-
  na kerem!!! akkor hogy is van csak??”
 • 3. janika 2009. szeptember 08. 13:20
  „A vallási révületet csak egy hajszál válaszat el a gyilkos tébolytól!”
 • 2. AstarothZ 2009. szeptember 08. 12:10
  „1. TancsKaszabell!
  Egyetértek a véleményeddel. Ahogy különböző egyházak hívei kikérik maguknak, és sértőnek tartják, ha valaki a hitüket bírálja ill. firtatja, úgy ateistaként én ugyanezen az alapon elvárom, hogy ezt a meggyőződésemet mindenki tartsa tiszteletben. A vallási- és világnézetek ilyen utcai reklámokon történő hirdetését tolakodónak és ostobaságnak tartom. Az adó 1%-át illetően pedig megjegyezném, hogy a listán minden évben szerepelnek un. ,,kiemelt költségvetési előirányzatok" is, 2008-ban pld. a ,,Nemzeti Tehetség Program támogatása - 1823", és a ,,A gyermek-szegénység elleni program támogatása - 1627". A korábbi években volt például ,,parlagfű-mentesítési program támogatása" is, ha valaki nem akarja a 2 x 1% egyik felét egyházaknak utalni. Annál is inkább mivel a nagyobb egyházak közül néhány politikai és gazdasági tevékenységet is folytat: A Vatikán államról például ez írja a Világatlasz (1996): ,,A világ második legnagyobb valuta és aranytartalékaival rendelkezik. Érdekeltségei vannak főleg olaszországi bankokban, földtulajdonokban"”
 • 1. TancsKaszabell 2009. szeptember 08. 09:19
  „Nem sok érdemi különbséget látok a két felhívás között mind a kettő kioktató, a gondolkodó embert és annak "személyiség jogait" lebecsülő , mert kizárólagos és sajátos életfelfogást kínálnak !
  Köszönöm de nem kérek belőlük !

  Propaganda,propaganda...

  Valahol olvastam,hogy : "Ez nem baj mindaddig, amíg az egyik fél nem akarja a saját hitét a másikra oktrojálni."
  Egyetértek ezzel a kijelentéssel !

  Tovább gondolva és ennek a műfajnak a költségeit becsülgetve,szerintem erre nem érdemes pénzt fordítani mert ez egyszerűen pazarlás a mi viszonyaink között !
  Lehet,hogy tévedek ami az egyházak anyagi viszonyait illeti,de mint nem hívő a következő évben bizony meggondolom az 1 %-ék felajánlását.
  Ilyen értelmetlenséget nem finanszírozok a jövőben !

  De hát fordíthatnák fölös pénzüket értelmesebb célokra is ,mondjuk a szegény
  híveik támogatására. Persze lenne még néhány javaslatom,ha már az ifjú hittérítőknek
  illetve a hit védelmezőinek nem volt.
  Remélem akad valaki a körükben,aki illetékes és útbaigazítja őket,mert szerintem nagy szükségük van rá !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának rohant egy autó - meghalt a gépkocsivezető

A helyszínen meghalt az autót vezető férfi, aki személygépkocsijával egy út melletti fának ütközött… Tovább olvasom