Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gondnokság alá helyezték Tollert

Jogerőre emelkedett a Szigetvári Bíróság első fokon hozott ítélete, amely alapján cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték Toller Lászlót.

A politikus 2006-ban szenvedett olyan súlyos fejsérüléseket egy balesetben, hogy azóta is úgynevezett éberkómában van, ami miatt nem tudja mindennapi ügyeit önmaga intézni. mandátumát is. Toller László képviselői helyének betöltésére időközi országgyűlési választást kell kiírni.

A felperes Szekszárdi Gyámhivatal már a január 21-i ítélet után jelezte, hogy elfogadja a bíróság döntését.

Toller László képviselőjének 15 napja volt, hogy eldöntse, fellebbez-e. A határidő szerdán éjfélkor járt le. Rodek Margit elmondta: nem nyújtott be fellebbezést, ezért az ítélet jogerőre emelkedett. Az ügygondnok hozzátette: a szakvélemények és a bíróság indoklása meggyőző volt. Ha azonban Toller László állapotában változás állna be, akkor az ügyet felül lehet vizsgálni. A jogszabály szerint 5 év múlva mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e a cselekvőképtelenség.

A jogerős döntéssel Toller László elveszítette a választójogát, illetve parlamenti mandátumát is. Toller László képviselői helyének betöltésére időközi országgyűlési választást kell kiírni. Erre 4 hónapja van az Országos Választási Bizottságnak. Az eljárás egy névtelen beadvány alapján indult.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

Olvasóink írták

 • 5. gjozsi88 2009. február 15. 18:34
  „Köszönöm önöknek,hogy ismételten sikerült bemutatni kettönk közti kulturális külömbséget és azt hogy anyagot gyüjthettem az emberi korlátokról!Még egyszer köszönöm!”
 • 4. nocomment41 2009. február 14. 19:31
  „Tiszta szívből kívánok jobbulást neki !
  És az ideírt eszementségeid alapján neked is gjozsi88...”
 • 3. gjozsi88 2009. február 13. 19:12
  „trueman!Talán feltünt,hogy azért nem kapott az idén tiszteletdijat,mert a felesége nem irta alá a vagyonnyilatkozatot!Egyébbként a mostani jogerös végzésig mandátummal rendelkező országgyülési képviselő volt!De érdekelne,hogy ez a nagy foku gyülölet hogy fér össze a keresztény értékrenddel?Emlékeztetek a bibliára,mikor a Jézus kiüzte az embereket a templomokból,azután vizözönt zudított a földre,mert az emberek nem emberhez méltóan viselkedtek!Ez a gondolkodás messze nem emberi,szánalmas!”
 • 2. trueman 2009. február 13. 10:36
  „OK: Akkor most valaki perelje vissza az államnak azt a rengeteg pénzt amit a felesége jogtalanul felvett.
  Hamisított aláírással.És büntessék meg azt is aki azt elfogadta tőle a férje vagyonnyilatkozatában.”
 • 1. pmfc 2009. február 13. 00:03
  „ÓÓÓ! Egy újabb választási bukta a szociknak. JAj szegény szocik! JAj szegény szocik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még öt napig lehet jelentkezni

Még egy hétig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló alap- és… Tovább olvasom