Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Gondatlanság vagy gyújtogatás okozhatta a tüzet a templomban

Szinte biztos, hogy emberi közreműködéssel lobbantak fel a lángok a jászberényi Ferences templomban péntek éjjel.

A kérdés a város tűzoltóparancsnoka szerint csak az, hogy gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás történt.

A templomban keletkezett kár milliós nagyságrendű - hangzott el a város polgármesterének, rendőrkapitányának és tűzoltóparancsnokának közös sajtótájékoztatóján szombaton este.

Fózer Tibor tűzoltóparancsnok elmondta: a tűzvizsgálói jelentést még várják, ám a szakértői vélemények szerint kizárható, hogy bármiféle műszaki meghibásodás előzte volna meg a tüzet.

A rendőrség rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen elkövető ellen - közölte Halmai Ferenc rendőrkapitány. Hozzátette, hogy ha sikerül elfogni a tettest és a szándékosság bizonyítást nyer, úgy az illetőre akár tíz év börtön is várhat.

A rendőrkapitány szerint véletlen baleset is történhetett. Ezt látszik igazolni, hogy a templom a tűzoltók kiérkezésekor zárva volt, a templomban égésgyorsítót nem találtak, a parázs pedig akár öt órával korábban, az utolsó szertartást követően is keletkezhetett.

Gedei József polgármester szerint a tűz okairól számos találgatás kapott szárnyra. A városvezető pontos és naprakész tájékoztatást, a hívek és a lakosság biztonságérzetének helyreállítására pedig fokozott járőri jelenlétet ígért. Hozzátette: a város anyagi segítséget nyújt a település leghíresebb, legrégebbi és legértékesebb műemlék épületében keletkezett károk helyreállításához.

A tűz pénteken röviddel éjfél előtt keletkezett a jászberényi Ferences templomban. Miután a füst a templom melletti Szent Klára Idősek Otthonának egy részére is átterjedt, onnan a tűzoltók a nővérek segítségével a lakókat az épület biztonságos szárnyába menekítették. A gondozottak a tűzoltás és alapos szellőztetés után visszatérhettek a szobáikba. A helyi tűzoltók mellett egyébként nagykátai és hatvani egységeket is riasztottak a harmadik, kiemelt fokozatú káresethez.

A lángok abban a templomban csaptak fel, amelyben a héten az Egri Egyházmegye által botrányokozás miatt papi hivatásának gyakorlása alól felmentett plébános teljesített szolgálatot. Több hazai médiumban megjelent írás szerint a pap testi kapcsolatot tartott fenn egy melegpornó-filmekben szereplő férfivel.

Korábban

Tűz keletkezett pénteken röviddel éjfél előtt Jászberényben, a Ferences templomban: az épület belsejében padok lángoltak

A tüzet kísérő füst a templom melletti idősek otthonára is átterjedt - közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság központi ügyeletese szombaton az MTI-vel. Szabó János hadnagy tájékoztatása szerint a templomban olyan sűrű füst gomolygott, hogy a tűzoltók alig láttak felderítés és oltás közben.

Ezért a helyi tűzoltók mellett nagykátai és hatvani egységeket is riasztottak a harmadik, kiemelt fokozatú káresethez. A gyors beavatkozás ellenére több fapad teljesen porig égett. Ráadásul a füst átterjedt a szomszédos Szent Klára Idősek Otthonára, ahonnan emiatt a tűzoltók a nővérek segítségével az idős lakókat az épület másik szárnyába menekítették át.

A gondozottak a tűzoltás és alapos szellőztetés után visszatérhettek a szobáikba. A tűz keletkezésnek oka egyelőre ismeretlen, a helyszíni vizsgálatban a rendőrség is részt vesz.

A lángok abban a templomban csaptak fel, amelyben a héten az Egri Egyházmegye által botrányokozás miatt papi hivatásának gyakorlása alól felmentett plébános teljesített szolgálatot. Több hazai médiumban megjelent írás szerint a pap testi kapcsolatot tartott fenn egy melegpornó-filmekben szereplő férfivel.

Olvasóink írták

 • 11. load 2009. október 24. 19:30
  „10. incanto
  Ha figyelmesen olvastál, az én bajom nem a bulvárral van.
  A stílussal.
  A "túl bulváros" stílussal.”
 • 10. incanto 2009. október 24. 18:49
  „Kedves "load"
  A bulváros hírek több olvasót vonzanak.
  A több olvasó több hirdetőt vonz.
  A több hirdető több reklámbevételt jelent.
  Ennyi.”
 • 9. Jandex 2009. október 24. 18:33
  „6. hozzászólás Roben
  "elsökézböl tudom mennyi perverz állat van ott"
  Ajjaj,nem irigyellek!!!”
 • 8. load 2009. október 24. 18:14
  „Kedves KOL (Kisalföld On Line)
  Ez a felvezetés (főcím) akkor is gusztustalan, ha a jászberényi plébános valóvan homoszexuális.
  Túl bulváros.
  Egy lap stílusa befolyásolja az olvasóit.
  Az eredmény a hozzászólások.
  1-től 7-ig.”
 • 7. Roben 2009. október 24. 17:56
  „És a pap nem lehetett buzi?sajnos hála a papok természetellenes életmodjának nem csoda ha természetellenes késztetések alakulnak ki náluk. <moderálva>”
 • 6. Roben 2009. október 24. 17:48
  „Miröl beszélsz testvér?A keresztény egyházak a zsido vallás talaján fejlödtek ki.Szoval ez a zsidozás veszélyes és ingoványos terep neked.Én egy egyházi iskolában jártam és elsökézböl tudom mennyi perverz állat van ott:)))”
 • 5. t-a-ibi 2009. október 24. 17:30
  „Miért nem írják le, hogy a .<moderálva>. buzit felbérelték.
  Hol is történt?-egy otthon is működik ott.
  Le kell járatni a keresztény egyházakat, komcsi-zsidó provokáció!”
 • 4. Jandex 2009. október 24. 17:16
  „3. hozzászólás Túrabakancs
  :))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 3. Túrabakancs 2009. október 24. 16:57
  „Ez lehet a pap kedvenc étele: FÜSTÖLT KOLBÁSZ Oltári MÓDRA
  köret:Hamvas fiú szeletelt, hőre duzzadó kinövése. :)”
 • 2. Jandex 2009. október 24. 14:23
  „Ennyire meleg volt a pap? Ez ám a szenvedély! :))))))))))))”
 • 1. Truder 2009. október 24. 13:40
  „A pokol tüze? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti sínre csúszott egy autó Somogyban: a sofőr megállította a vonatot

Felborult és a vasúti sínekre csúszott egy személygépkocsi a segesdi átjáróban; a sofőr kimászott… Tovább olvasom