Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak három makói orvost

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádol az ügyészség három makói orvost, akik egy erősen ittas, eszméletlen állapotban lévő férfit bár belgyógyászatilag elláttak, halálát mégis koponyaalapi törés és vérzés okozta.
A tárgyalássorozat a vádlottak és tanuk meghallgatásával kezdődött a Csongrád Megyei Bíróságon.

2004. augusztus 22-én éjjel a makói kórházba vitték a sértettet, akit az elsőrendű vádlott fizikálisan átvizsgált, stabilizálta az életfunkciókat a légzési nehézségek miatt. Mint vallomásában elmondta: szerinte életveszélyes állapotban volt a férfi, ezért is helyezték el az intenzív osztályon.

Az itt dolgozó másodrendű vádlott sem észlelt külsérelmi nyomokat, ezért nem érezte szükségesnek a beteg úgynevezett agykoponya vizsgálatát. Egyébként mivel a férfi személyazonosságát akkor még nem ismerték, a kórisme egy külön papírra került, amit a mai napig nem találnak.

Az ügyeletet átvevő harmadrendű vádlott a megkezdett terápiát folytatta, a férfi erős, alkoholos állapota miatt májműködési elégtelenségre is gondolt. Bár a tünetek súlyos alkoholmérgezésnek feleltek meg, a makói kórházban nincs lehetőség véralkohol vizsgálatra. A férfi halálát a szakértő szerint többek között koponyatörés, agyzúzódás okozta. Egyik vádlott sem vallotta magát bűnösnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Washingtonban

Tovább olvasom