Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Göncz Kinga: Andor László fontos feladatkört kapott

Üdvözölte és Magyarország sikerének nevezte Göncz Kinga szocialista EP-képviselő, az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának póttagja, hogy Andor Lászlót foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi biztosnak jelölte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
- A leendő magyar biztosnak kulcsszerepe lesz abban, hogy Európa minél előbb képes legyen leküzdeni a jelenlegi gazdasági válság súlyos szociális következményeit, csökkenteni a munkanélküliséget és megállítani a társadalmi leszakadás folyamatát" - hangsúlyozta Göncz Kinga azután, hogy José Manuel Barroso bizottsági elnök pénteken bejelentette: a következő Európai Bizottságban a magyar Andor Lászlóra kívánja bízni a foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi tárcát.

A magyar biztosjelölt feladatkörének fontosságát jelzi, hogy a leendő uniós végrehajtó testületet bemutató sajtótájékoztatóján Barroso az általa vezetett testület egyik legfontosabb tennivalójának nevezte a munknélküliség elleni harcot, és a társadalmi kohézió erősítését. Göncz Kinga méltatta azt is, hogy Andor László leendő tárcájához fog tartozni a különböző társadalmi csoportok - köztük a hátrányos helyzetűek, az elesettek, a kisebbségek - esélyegyenlőségének elősegítése.

- Gratulálok Andor Lászlónak, és várható parlamenti megerősítését követően, várakozással tekintek együttműködésünk elé" - nyilatkozta Göncz Kinga. Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Olvasóink írták

  • 3. ladiszlo 2009. november 29. 16:00
    „Sz@rnak azok onnét ránk!!”
  • 2. Reális 2009. november 28. 13:03
    „Hát a szocik aztán tudják csökkenteni a munkanélküliséget, meg a válság okozta következményeket!Álmaikban!”
  • 1. janika 2009. november 28. 09:10
    „HÁT NEKI BIZTOS FONTOS, HA MÁSÉRT NEM A TISZTELET DÍJÁÉRT!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs megállapodás a bérekről

A várakozásokkal ellentétben nem született megállapodás a bérekről az Országos Érdekegyeztető Tanács… Tovább olvasom