Kisalföld logö

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 13°C | 20°C

Gombás palacsinta

A gomba ezúttal a tésztába kerül, amit tejfölös-fokhagymás tarjamártás bolondít meg.
Hozzávalók:

A palacsintához:
3 tojás
5 dl tej
20 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
só és frissen őrölt bors
1 adag párolt gomba

A párolt gombához:
5 dkg vaj
50 dkg gomba
só és frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem, apróra vágva

A töltelékhez:
20 dkg főtt, füstölt tarja, apróra vágva
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma, megpucolva és finomra zúzva

a sütéshez olaj
a tűzálló tál kikenéséhez kevés puha vaj
a palacsinták tetejére 1 dl tejföl és 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:

Elkészítjük a párolt gombát. A megtisztított gombát, mintha petrezselymet aprítanánk, nagyon finomra vágjuk. Ezután takaréklángon egy közepes méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Néhány perc alatt lefedve puhára pároljuk, aztán levesszük róla a fedőt, és elforraljuk a levét. A párolt gombához hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.

Összeállítjuk a palacsinta-tésztát. A tojásokat, a tejet, a lisztet és a sütőport turmixgépbe tesszük, és megsózzuk, megborsozzuk. Az egészet csomómentesre összedolgozzuk, majd fakanállal hozzákeverjük a kihűlt párolt gombát.

Elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat turmixgéppel összepépesítjük, aztán félretesszük.

A szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

A gombás palacsintákat megtöltjük a tarjás töltelékkel, feltekerjük, és lerakjuk egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba.

A megtöltött palacsintákat megkenjük tejföllel, és 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) előmelegített sütőben átsütjük.
Tálaláskor a meleg palacsintákat apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balf: kevés volt a három gól

Tovább olvasom