Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 7°C | 10°C Még több cikk.

Gombás csirke sherryvel

Ismét egy könnyű, csirkés étel Stahl Judittól, benne az őszt idéző erdei gombák utánozhatatlan aromájával.

Hozzávalók:

2,5 dkg szárított erdei gomba
35 dkg csirkemellfilé
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 dl félédes sherry
1,5 dl tejszín
friss szerecsendió
a tetejére apróra vágott snidling

Elkészítés:

Előkészítem a szárított gombát. Ráöntök 2˝ dl forró vizet, és hagyom, hogy kb. 30 perc alatt megduzzadjon a vízben. Ezután leszűröm, és apróra vágom. Az áztató vizet is leszűröm, és magam mellé teszem.

Előkészítem a csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágom, majd összekeverem a lisztet kevés sóval és frissen őrölt borssal, aztán a lisztkeverékkel megszórom a csirkecsíkokat.

Megsütöm a csirkecsíkokat. Egy közepes méretű, mély serpenyőben takaréklángon összeolvasztom a vajat az olajjal. Ezután mérsékeltre csavarom a serpenyő alatt a tüzet, és kevergetve néhány perc alatt átsütöm a vajas olajon a csirkecsíkokat. Ha a beléjük szúrt tű nyomán áttetsző színű lé jön ki belőlük, készen vannak.

Amikor a csirke megsült, hozzáöntöm óvatosan a sherryt. Megvárom, míg az alkohol tartalma elfő, és ekkor dolgozom tovább. A sherry-s csirkére reszelek egy kevés friss szerecsendiót, majd jöhet a serpenyőbe a gomba is. Néhány percig párolom a gombás csirkét, majd hozzáöntöm a tejszínt. Pár keverés és a serpenyő alatt takarékra veszem a lángot, letakarom és így főzöm az ételt további 5-10 percen keresztül.

Ha letelt az idő, nincs más hátra, mint a tálalás. Fogom a snidlinget, ráollózom az ételre, belekeverem, és kész is.

2 nagy adag lesz belőle.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat

A győri önkormányzat az idei év sportcéljainak és -feladatainak támogatására pályázatot ír ki. Tovább olvasom