Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Gőbl feljelentést tett az ügyészségen

Folytatás az 1. oldalról.

– Az egyesületnél – amely 2005 óta működik SC Sopron néven – már évek óta nem volt közgyűlés, a sportoló gyerekeken kívül nincsen érvényes, felnőttkorú választói joggal bíró tagsága, nincsen érvényes regnáló elnöksége, nem tartottak tisztújító gyűlést, nem volt tisztségviselői választás és tagfelvétel – mondotta Gőbl Gábor.

Privatizált egyesület?

– A törvényes rend helyreállítása mindenkinek az érdeke, annál is inkább, mert az önkormányzat az egyesület főtámogatója, mintegy 20 millió forinttal. Erre a lépésre azért szántam rá magam, mert a júniusi közgyűlésen kísérletet tettek arra, hogy a klubot – suba alatt, minden egyesületi felhatalmazás nélkül – gazdasági társasággá szervezzék át. Ez azt jelentette volna – ha megszavazzák a képviselők –, hogy privatizálják az egyesületet.

300 fiatal labdarúgó

Sopronban jelenleg 300 körül mozog az utánpótláskorú labdarúgók száma. Négy csapatot – a 16–19 éves korosztályt – a felnőttklub versenyeztetett, a fiatalabbakat pedig az utánpótlás-nevelő klub.
– Félő, hogy ebben a helyzetben az összes korosztályt magához „rendelné” az egyesület, igaz, ehhez az FC Sopron hozzájárulása is szükséges lenne – folytatta Gőbl Gábor. – Ez a probléma azonban áthidalható lenne a korábbi együttműködési szerződés betartásával. Az sem lényegtelen, hogy milyen formában működik a klub, és kérdezem: ha egy egyesületet sem tudnak törvényesen vezetni, akkor hogyan boldogulnának egy gazdasági társasággal azok, akik illegitim módon vannak az egyesület élén? Remélem, az ügyészségi vizsgálat után megváltozik a helyzet, amely személy szerint engem ugyan már nem érint, annál inkább a soproni labdarúgás jövőjét.

Cserich cáfolja

A szabadságát töltő dr. Cserich Zsolt, az SC Sopron elnöke megkeresésünkre határozottan cáfolta Gőbl Gábor állításait.
– Az egyesület törvényes módon működik, de ezt nem szeretném részletezni, majd az ügyészségi vizsgálat után mindenki számára kiderül, akinek esetleg kétségei vannak. Ami a klub átalakítását illeti, a júniusi közgyűlésen az önkormányzat valóban szeretett volna egy kht.-t létrehozni, de az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget. Amennyiben másképp szavaztak volna, akkor az egyesületet döntött volna arról, hogy milyen formában működik tovább. A vezetés legitim, megbízatása 2006. december 31-ig szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes a mentőszolgálaton spórolni?

Tovább olvasom