Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Giró-Szász: Az IMF-kampány célja a tájékoztatás

Az állampolgárok minél pontosabb és szélesebb körű tájékoztatását szolgálja a kormányszóvivő elmondása szerint az a Miniszterelnökség által megrendelt médiakampány, amely az IMF-EU-tárgyalásokkal kapcsolatban indult kedden. Giró-Szász András rögzítette: a kormány nem az IMF ellen harcol.
Giró-Szász András kedden újságírókkal azt közölte, az újsághirdetések összesen 200 millió forintba kerülnek és pluszkiadással nem járnak, mivel abból a keretből finanszírozták, amelyet 2011-ben fogadott el kormányzati kommunikációra az Országgyűlés.

Hozzátette: a kabinet arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a 2008-as megállapodással, illetve az azóta az Európai Unióban megkötött IMF-megállapodásokkal ellentétben vannak olyan területek, amelyekben biztosan nem tud engedni. Ezek közé sorolta a gyermekek után járó kedvezményeket és az ingatlanadó kérését.

Giró-Szász András úgy fogalmazott: az utóbbi időben az ellenzék manipulatív információkkal látta el a lakosságot, a kormány ezt is helyre kívánta tenni.

A kormány nem az IMF ellen harcol a hirdetésekben - hangsúlyozta a szóvivő kérdésre válaszolva. A hirdetésekben megfogalmazottakat olyan reális üzeneteknek tartja, amelyeket a tárgyalások írásos anyagai és a szóbeli egyeztetések alátámasztanak. Mint mondta, Portugália, Írország vagy Horvátország esetében is megfogalmazott az ezekre alapot adó követeléseket a Nemzetközi Valutaalap.

A magyar kormány álláspontja változatlan a tekintetben, hogy az országot és az adósságot minden további nélkül képes finanszírozni, az IMF megállapodás azonban a kedvező kamatfeltétel okán könnyítést jelenthet mind a CDS-felárak, mind az állampapírhozamok kapcsán - tette hozzá a szóvivő.

Azzal kapcsolatban, hogy az IMF 3,7 százalékos GDP-arányos hiánycélt fogalmazott meg a Magyarország számára 2003-ra, a szóvivő azt mondta: a kormány 2,7 százalékos hiányt vár, és "teljesen természetes, hogy a saját számait tartja következetesnek és hitelesnek".

A kormány - keddi napilapokban megjelentett - hirdetéseiben a többi között az olvasható: "Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét!" A hirdetések nemet mondanak az ingatlanadóra és elutasítják a családtámogatások csökkentését.

A kormányzati portálon közzétett vállalkozói szerződés alapján a Miniszterelnökség az I.M.G. Inter Media Group Kft.-től bruttó kétszázmillió forint keretösszegű médiakampányt rendelt meg, amelynek célja, hogy bemutassa "a társadalom széles körének az IMF/EU-megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit".

Olvasóink írták

 • 4. paci13 2012. október 09. 21:20
  „GSZ-ról olvastam és szerintem tök találó a megjegyzés:
  Nem szép, nem jó, nem házias, mégis van benne valami visszataszító.
  Ami inkább felháborít, az az, hogy a konyakos szövege után még mindíg a helyén van. Bele tud nézni a borotválkozótükrébe. Bár mostanában mintha kissé kerülné.....
  A mai legújabb kiváló akciójuk néhány napilapban- nagy kék mezőben néhány nagybetű, szigorúan csak olvasni tanulóknak!- ilyen semmi pénzért meg igazán szót sem érdemel! Volt/van előtte néhány hatásosabb tettük többszáz milliárdért, gondoljuk csak végig! És még lesz is, sajnos, tartok tőle. Majd álljuk, nem?”
 • 3. miracle 2012. október 09. 20:09
  „gjozsi88
  Ennyi szám a békameneteseket már összezavarná, nekik elég annyi, hogy a Kedves Vezető azt mondja, hogy Nem engedünk az IMF-nek , oszt jó napot.”
 • 2. gjozsi88 2012. október 09. 17:42
  „Azért jó lenne, ha arról tájékoztatnák a lakosságot, hogy zajlik egy IMF tárgyalás technikailag!
  Mondjuk azt, hogy mi leadunk egy programot, mit akarunk csinálni és ők azt elbírálják!
  Azaz a megszorításokat nem ők kérik, mi igérjük, hogy realitása legyen a hitel fedezetnek!
  Persze azt is el kellene mondani, hogy van némi mozgástér....az értelmetlen egy kulcsos adó visszavonása........de ezt a jómóduak támogatása miatt, politikai okokból nem akarjuk, helyette a kisembertől veszünk el!
  Hogy tudják a zemberek, hogy a 2 milliós jövedelem még kapott plussz néhány 100 ezret havonta........mig a minimálbér emelése a 2010-es netto érték szinten tartására elég!
  Ja....és volt közel 10% infláció azóta!”
 • 1. miracle 2012. október 09. 15:12
  „Giró-Szkóp András egy fontos szót kihagyott az utolsó elől: "félre-"
  Pl "elutasítják a családtámogatások csökkentését": nem is kérte senki. Ellenben ugye be van fagyasztva évek óta. Nem az IMF miatt.
  Populista, demagóg jelszavak ezek, amit már csak a megmaradt elvakult, agymosott rajongótábor kajál be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a feleségét meggyilkoló balástyai férfi

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a balástyai… Tovább olvasom