Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gianni: Társat találni nem a szerencsén múlik

Gianni Annoni, a TV 2 olasz műsorvezetője szerint mindenben meg kell találni a jót, az örömet.

– Mostanában egyre többen adnak ki szakácskönyvet, mondhatni, most ez a legújabb divat. Ön miért döntött emellett?

– Ez nemcsak egyszerű szakácskönyv, kicsit útikönyvként is működik. A recepteken keresztül ismertetem meg a magyarokkal Olaszországot és annak minden tartományát. És persze az is kiderül belőle, hogy a lasagnén, a pennén, a pizzán és a tésztán kívül is ismernek ételeket a hazámban.

– Egy női magazinban is állandó rovata van a receptjeinek. Úgy tűnik, most a főzés mellett kötelezte el magát. De ugye jól tudom, hogy nincs szakács végzettsége?

– Nincs, de imádok főzni. Szerintem a főzés mindenkié, és bárki lehet séf. Hiszen az ételkészítés célja, hogy örömet okozzunk. Azt pedig otthon készített étellel is lehet.

– Magyar ételeket tud készíteni?

– Imádom a magyar konyhát. A kakaspörkölt például isteni. Úgy gondolom viszont, hogy a legfinomabb mindig a hagyományos, nemzeti étel, amit még a nagymamáink főztek nekünk gyerekkorunkban. Éppen ezért általában olaszt készítek, de azt is csak ha van kinek. Egyébként kevesen tudják, de az olasz és a magyar konyha között sok a hasonlóság. Nekünk is van például gulyásunk, csak rozmaringgal és babérral készítjük, és paradicsomszósz az alapja.

– Látszik, hogy nagyon szereti a szülőföldjét. Mikor volt utoljára otthon?

– Már egy éve nem mentem haza, pedig ott töltődök fel igazán.

– Mi az, ami itt hiányzik?

– Például a kiabálás. Ha például most egy olasz áruházban lennénk, biztos nem hallanánk egymást a nagy zajban, itt meg még a rádiót is tisztán ki lehet venni a háttérben. Meg egyébként is: nem tudom, mi van itt az emberekkel. Nézd meg, rájuk mosolygok, kedvesen köszönök nekik és egykedvűen mennek tovább. Olyan depressziósak a magyarok. Ez nekem nagyon furcsa, mert alapvetően pozitív ember vagyok. Azt vallom, mindenhol meg kell találni azt, amiben jól érezzük magunkat.

– Ezek szerint az előbbiek ellenére Magyarországon is megtalálta a jót.

– Persze, különben nem élnék itt már tíz éve. Én mindent, amit elértem, nektek köszönhetek, mert szerettek és elfogadtok. Én pedig cserébe elfogadtam és tisztelem az itteni szokásokat.

– Milyen szokásokat kellett átvennie?

– Például, hogy itt nincs szieszta, viszont hamarabb véget ér a munkaidő. Hogy a lakásokban nagyon meleg van, a vécék pedig túl szűkösek. Nagyon meglepődtem azon is, amikor először mentem vendégségbe, és azt mondták, vegyem le a cipőmet. Tiszta égés volt a lyukas zoknim. És itt van a zacskós tej is. Az első időkben hetente háromszor kellett hűtőt takarítanom, amíg rá nem jöttem, hogy létezik egy tejtartó is, amiben a felvágott zacskó is biztonságban van. A Túró Rudit viszont nagyon hamar megszerettem, ma már az egyik kedvenc édességem.

– Sokan önre sütik a „tipikus olasz pasi" jelzőt. A lányokkal valahogy még sincs szerencséje.

– A lányokkal kapcsolatban nem is lehet szerencséről beszélni. Felejtsük el azt a nézetet, hogy egy család a férfira épül, mert ez nem igaz. A nőkön dől el minden, éppen ezért számomra az, aki soha meg sem említi a családot, egyből ki van zárva. Vagyis nem a szerencsén múlik, hogy még nincs társam. Csak még nem találtam meg azt, akit elképzelek magam mellé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom