Kisalföld logö

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 0°C | 6°C

Gesztenyével töltött pulykamell, mazsolás rizzsel

Hozzávalók:

60-70 dkg pulykamell, 1 zsemle, 2 tojás, 10—10 dkg gesztenyemassza, sárga és fehérrépa, 2 dl tej, 2 fej hagyma, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, liszt, vaj.

Mazsolás rizs

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj, só.
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd a vízben áztatott, lecsepegtetett mazsolával és a vajjal összekeverjük. A mazsolás rizst pudingformába nyomkodjuk, majd óvatosan tányérra borítjuk.

Elkészítés:

A tejben megáztatjuk a zsemlyét és kinyomkodjuk. Az egészben lévő pulykamellet szeleteléssel kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A húsra műanyag fóliát terítünk és kiveregetjük, hogy még nagyobb felületet kapjunk. A töltelékhez a gesztenyemassza 90 százalékát a kinyomkodott zsemlét, a darálthúst, a tojást összekeverjük és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A kiterített húst enyhén megsózzuk, borsozzuk és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és olajjal megkent alufóliára tesszük. A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, egy edénybe tesszük, majd belehelyezzük a fóliába tekert húst is. Vízzel felöntjük, és sütőben készre pároljuk. A mártáshoz kevés vajban megpirítjuk a maradék gesztenyemasszát, liszttel megszórjuk és a megmaradt párolólével fölengedjük. Kevés tejszínt hozzáadva felforraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük. A kész pulykatekercset felszeljük, a mártást melléöntjük. Mazsolás rizzsel tálaljuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom