Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

• 3 tojás
• 10 dkg cukor
•  10 dkg őrölt dió
•  zsemlemorzsa
• barack- vagy málnaíz
•  25 dkg gesztenyemassza
•  20 dkg margarin
• kevés rum
•  csokoládéízű tortadara

Habosra keverünk három tojássárgáját 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, 10 dkg őrölt diót meg két evőkanál zsemlemorzsát. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába simítjuk és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A formában hagyjuk kihűlni és a tetejét vékonyan megkenjük barack- vagy málnaízzel. Közben habosra keverünk 25 dkg áttört gesztenyemasszát 20 dkg margarinnal meg két evőkanál rummal, és a lekvárral megkent tésztára egyenletesen, vastagon rákenjük. Tetejét csokoládéízű tortadarával meghintjük, és legalább egy napra jégbe hűtjük. Tálalás előtt a késsel meglazított tortakarimát lehúzzuk róla és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 10.17.

Tovább olvasom