Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Gépkocsit váltott

az ikrényi polgárőrség

Új autóra, Skoda Favoritról Suzuki Wagon R+-ra váltott az Ikrényi Polgárőr Egyesület, melynek tagjai évértékelő, évzáró összejövetelen vették át a járművet.
Amikor a falu tizenegy óra tájban nyugovóra tér, kezdenek elsötétülni a házak ablakai, akkor indulnak útnak a polgárőrök Ikrényben, s önként vállalt szolgálatuk hajnali háromig tart. Amióta megalakult a polgárőrség, nem fordult elő magánházaknál éjszakai betörés – mondta lapunknak Kalmár László, az egyesület vezetője. Napközben besurranó tolvajlásra volt példa, de nagyon ritkán, és ezzel együtt is nagyban javult a helybeliek biztonságérzete.
Öt évvel ezelőtt az rázta fel a települést, hogy egyetlen éjszaka négy házat is meglátogattak a betörők – arcpirító módon, miközben az emeleten aludtak a házigazdák, a földszintről vitték, amit csak mozdítani tudtak. A polgárőrségnek ma hetvenkét tagja van a mintegy 1800 lakosú községben. Éjszakánként ketten-ketten járják az utcákat. Az egyesület első járműve egy öreg Lada volt – ezt még kapta és ingyen is adta tovább –, amit egy Skoda Favorit követett, ehhez már az önkormányzat segítette az egyesületet. Ezt a kocsit cserélték most le Suzuki Wagon R+-ra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia a WTO tagja

Szaúd-Arábia tegnap hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 149. tagországa lett. A WTO… Tovább olvasom