Kisalföld logö

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 21°C

Gépbeszerzési támogatás

A mezőgazdasági gépbeszerzési támogatással kapcsolatban több alkalommal kérdezték azt a kérelmezők, mi a teendőjük, ha módosítani szeretnék az eredetileg megvásárolni kívánt gép vagy berendezés típusát.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal válasza a következő: míg a támogatási döntéseket a vonatkozó jogszabályban előírt gépkatalógus alapján gyártmány és típusszám szerint meghatározott gépre hozta meg a hivatal, a támogatás kifizetésének feltételeit nemrégiben rugalmasabbá tette. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményezett akkor is jogosult a támogatásra, ha a támogatási döntésben rögzített helyett más gyártmányú, de azzal azonos célú, azzal egyenértékű olyan gépet vagy berendezést vásárol, amely szintén szerepel a kifizetési kérelmek beküldésére szolgáló időszak első napján hatályos gépkatalógusban. További követelmény, hogy a gép vagy berendezés úgynevezett korszerűségi mutatója azonos vagy jobb legyen, mint a támogatási kérelemben megnevezetté.

Ha az új gép olcsóbb, mint az eredetileg tervezett, akkor a támogatás arányosan csökken, ellenkező esetben azonban nem haladhatja meg a támogatási döntéssel jóváhagyott, az „eredeti" gép, illetve berendezés után elszámolható kiadások alapján meghatározott összeget. A típusmódosítást tehát nem kell külön kérvényezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve Csongrád megye rendőrfőkapitánya Lukács János

Szeged - Törvényesen, szakszerűen, tisztességesen! Ezzel a jelszóval kezdte meg főkapitányi munkáját… Tovább olvasom