Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Genezis

Humort és komolyságot, ártatlanságot és bölcsességet ötvöző, a mítoszok és mesék emlékeket idéző hangján szól hozzánk a griot, az afrikai törzs mesélője -- de amit mesél, igaz történet, mindannyiunk története -- a világmindenség és a csillagok születése, bolygónk keletkezésének lángoktól övezett kezdete, az élet megjelenése.
rendező: Claude Nuridsany, Marie Pérennou
forgatókönyvíró: Claude Nuridsany, Marie Pérennou
operatőr: Patrice Aubertel, William Lubtchansky, Claude Nuridsany, Marie Pérennou, Cyril Tricot
zene: Bruno Coulais
narrátor: Sotigui Kouyaté
vágó: Pauline Casalis, Marie-Josephe Yoyotte

A film sztorija

Humort és komolyságot, ártatlan naivságot és bölcsességet ötvözve, a mítoszok és a mesék hangján szól hozzánk a Genezis című film narrátora, az afrikai griot törzs egy tagja. A világmindenség és a csillagok születéséről, bolygónk létezésének tűzben fogant kezdeteiről, és a földi élet megjelenéséről beszél, miközben a nézők lélegzetelállítóan szép felvételekben gyönyörködhetnek.

A történetmondó az időről, az anyagról, a születésről, a szeretetről és a halálról mesél nekünk. Tudatosítja bennünk, hogy ugyanaz az anyag alkot bennünket, mint a csillagokat, a felhőket, a hegyeket, az egész univerzumot, s hogy egyéni életünkben mindannyian újraéljük a Genezist. Megszületünk, pontosan úgy, ahogy egykor az Élet megszületett. Fejlődünk és meghalunk, hasonlóan a fajok evolúciójához, amely évezredek óta zajlik.

Hat év alkotómunka után elkészült a Microcosmos író-rendező párosának második filmje. Ez a lebilincselően szép igaz történet, mindannyiunk története. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel élhet a remény

labdarúgás

Újabb világbajnoki selejtező, rendkívül fontos mérkőzés vár Lothar… Tovább olvasom