Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Gémesi György szerint az MDF érdekpárttá vált

Gémesi György MDF-es képviselő, Gödöllő polgármestere az ATV kereskedelmi televízióban kijelentette: az MDF önös-éredek párttá vált, és eltávolodott azoktól a jobboldali értékektől, amelyeket Gémesi szerint képviselnie kellene.
Gémesi György, aki a rendszerváltás óta polgármestere a Pest megyei Gödöllőnek, 1998 óta pedig a város MDF-es parlamenti képviselője volt, úgy látja, hogy a két ellenzéki párt egymás ellen fordulásának lett az „áldozata". Hozzátette: az első fordulóban még 4.500 szavazattal vezetett, a második körben azonban 3.500-zal kevesebben mentek el szavazni. Úgy vélekedett, hogy a szocialisták lejárató kampányt indítottak ellene a második forduló előtt, amelynek fő eleme Roszik Gábornak, az MDF egykori meghatározó egyéniségének nyílt levele volt.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is az MDF-ben folytatja-e politikai pályafutását, vagy más párthoz csatlakozik, úgy válaszolt: amennyiben létrejön egy önálló, keresztény értékeket valló, tiszta és mérsékelt hangvételű jobbközép párt, annak munkájában szívesen részt vesz.

"A Magyar Demokrata Fórum ma nem ez a párt" - mondta. Egyben azt is leszögezte, hogy nem kíván belépni a Fideszbe.

***

Az MDF elnökhelyettese, Hock Zoltán sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Gémesi György elvesztette a választást Gödöllőn, de vitatja következtetéseit, melyek szerint második fordulós veresége az MDF és a Fidesz közötti feszültségnek is tulajdonítható. A két párt viszonya nem befolyásolta a második fordulós eredményt.

Gémesi György választási eredménye nem befolyásolja további munkáját az MDF-ben - mondta az MDF elnökhelyettese. Biztos benne, hogy Gémesi György és az MDF is mindent megtesz majd azért, hogy a politikus ősszel újra megszerezze a város polgármesteri posztját.

(Forrásd: MDF.hu, MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszeltől vár árvízi segélyt Románia

Az Európai Unióhoz fordult segítségért a súlyos árvízhelyzet miatt a román kormány. Románia tavaly… Tovább olvasom