Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Gémesi György elhagyja az MDF-et

Elhagyom a Magyar Demokrata Fórumot, és nem fogok átlépni egyetlen egy pártba sem - jelentette be Gémesi György, az MDF elnökségi tagja pénteken Budapesten.
Elhagyom a Magyar Demokrata Fórumot, és nem fogok átlépni egyetlen egy pártba sem - jelentette be Gémesi György, az MDF elnökségi tagja pénteken Budapesten. Gémesi György a Bem téri volt MDF-székházban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a következő hónapokban Gödöllőre fog koncentrálni, és az őszi önkormányzati választásokon a Gödöllői Lokálpatrióta Klub képviseletében indul. Hozzátette: amennyiben létrejön egy önálló, keresztény értékeket valló, tiszta és mérsékelt hangvételű jobbközép párt, annak munkájában szívesen részt vesz.

A politikus szólt arról: a Tisztelet Társasága jelöltjeinek felkerülése az MDF listájára "hihetetlen feszültséget" keltett a párt országos választmányi ülésén.

Ilyen szintű kiárusítása az MDF-nek az elmúlt években nem történt meg - hangsúlyozta Gémesi György, majd hozzátette, hogy a választmányi ülésen elhangzott: az MDF a Tisztelet Társaságától kap támogatást.

A politikus felidézte, hogy az első forduló után megkereste őt Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának alapítója, aki elmondta, hogy 80 ezer olyan szavazót tud biztosítani, aki bármikor bárkire szavaz. Gémesi György közölte: a Tisztelet Társasága megkereste az MSZP-t, megkereste a Fideszt, és az MDF volt vevő erre az együttműködésre. Kijelentette azt is: az MDF kampányához befolyó pénz jelentős része a Leisztinger Tamás érdekcsoporttól érkezett Schmuck Andoron keresztül.

Ha Dávid Ibolya a Tiszta Kezek Hivatalát kívánja megalapítani, akkor ezekkel az előzményekkel soha nem tudja ezt a programot hitelesen végrehajtani - jegyezte meg. Gémesi György választási vereségének okaként többek között Roszik Gábor, nyílt levelét emelte ki, melyben a volt MDF-es politikus arra szólította fel az embereket, hogy a baloldali jelöltre szavazzanak. Megjegyezte, hogy hiába kérte Dávid Ibolyát, hogy a nyílt levelet vegye le az MDF honlapjáról, az mind a mai napig megtalálható a honlapon.

Ebből, mint hangsúlyozta, azt a következtetést vonta le, hogy az MDF elnökének és elnökségének nem volt érdeke, hogy párt egyetlen esélyes, talpon maradt egyéni képviselőjelöltje bekerüljön az Országgyűlésbe, és bővítse az MDF képviselőinek létszámát.

Mint mondta, az MDF elnökségi ülésein az utóbbi időben azért nem vett részt, mert nem akarta választási időszakban konfliktushelyzetnek kitenni magát és az elnökséget. "Öröm számomra, hogy az MDF bejutott a Magyar Országgyűlésbe, az egy más kérdés, hogy ez a Magyar Demokrata Fórum ez melyik Magyar Demokrata Fórum, és kinek az érdekeit szolgálja".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apacukaszörnyek és jó pajtások

A Micimackó márkanévvel szinte nem lehet eladhatatlan terméket piacra dobni – amin az együgyű,… Tovább olvasom